Hamilton „egy lépésre” a 10 rajthelyes büntetéstől

írta: M4Sport
2016. április 30. 18:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái megrovásban részesítették a címvédő világbajnokot, Lewis Hamiltont, amiért az időmérő első szakaszában nem az általuk kijelölt útvonalon tért vissza a pályára a kettes kanyar kiszélesítése után.

A szövetség versenyigazgatója, Charlie Whiting már a hétvége előtt figyelmeztette a versenyzőket, kanyarlevágás, vagy kicsúszás esetén a szövetség által kijelölt „menekülőúton” térjenek vissza a pályára a kettes kanyarnál. Lewis Hamilton a Q1-ben rontott a szóban forgó pályaszakaszon (lecsúszott az ívről és levágta a kanyart), majd „figyelmen kívül hagyta” az FIA kérését.

Ezért a szövetség már az időmérő alatt vizsgálni kezdte; hiába tűnt jelentéktelennek a hiba, és túlságosan szigorúnak az FIA reakciója, a címvédőnek még a versenybíráknál is meg kellett jelennie. Nemrég a döntés is megszületett az ügyben: Hamilton végül megúszta komolyabb büntetés nélkül, figyelmetlenségéért ugyanis „csak” megrovásban részesítették.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Mercedes versenyzője idén már másodszor kapott figyelmeztetést (először a Bahreini Nagydíj időmérője után, amikor a pole pozíció megszerzése után egy kisebbfajta „félreértés okán” tolatott a boxutcában). Ha valamikor a szezon során harmadszor is figyelmeztetik, akkor már automatikusan 10 rajthelyes büntetést kap.

Ezt tehát most megúszta, előfordulhat azonban, hogy nem a 10. helyről, hanem hátrébbról kell indulnia, a Mercedes ugyanis még nem tudja, kap-e büntetést egy esetleges alkatrészcsere miatt, az időmérőn ugyanis ismét technikai problémák hátráltatták (akárcsak Kínában, most is az ERS-sel gyűlt meg a baja). Ez holnap, a verseny előtt derül majd ki.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. április 30. 20:19  

Szerintem könyörögnie kéne hogy büntessék meg! Sőt, ezek után el se kéne indulnia már idén egy futamon sem, úgyis szárnytörés meg ERS csere-bere áldozati bárányt játszik...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt