Hamilton egy vállrándítással elintézte a Mercedes figyelmeztetését…

írta: M4Sport
2016. július 07. 17:27
FOTÓ: ©Daimler Media

Lewis Hamilton számára nem jelent változást a Mercedes csütörtökön adott újabb figyelmeztetése. A brit a csapat által említett elrettentés kapcsán még viccelődött is…

Toto Wolff múlt vasárnap fenyegetően előrebocsátotta, a jövőben talán csapatutasítást alkalmaznak versenyzőik újabb ütközésének elkerülésére. Ehhez képest a Mercedes csütörtökön a Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel folytatott gyári megbeszélés után kiadott egy közleményt, melyben jelezte, továbbra is szabad a verseny, de a viselkedési kódexükbe új szabálypontok kerültek, melyek értelmében egy újabb ütközés büntetéssel jár. A csapat aláhúzta, a versenyzők sorsa mostantól a „saját kezükben van”, a baleseteket elkerülendő pedig „elrettentő” intézkedéseket helyeztek kilátásba.

Amilyen kimérten hangzott a Mercedes kommünikéje, annyira vidáman kommentálta aztán Lewis Hamilton azt a Brit Nagydíj sajtótájékoztatóján. Elsőként a „sorsuk az ő kezükben” mondatot helyezte új megvilágításba. „Összességében a sorsom mindig is az én kezemben volt. Szóval ilyen szempontból semmi sem változik. Tovább versenyezhetünk, ez a jó hír. Nem lesznek csapatutasítások, ami a szurkolók szempontjából is jó. Izgalmas lesz” – nyilatkozta a brit.

Majd a kérdésre, a csapat közleményében említett „elrettentő” intézkedések valóban elrettentik-e őt, a címvédő még többet eláruló mosollyal felelt. „Nos, azt hiszem, erre igent kell mondanom…” – nevette el magát.

Ennyit a kilátásba helyezett büntetések visszatartó erejéről?

Az egyik brit újságíró rafinált kérdéssel próbálta kipuhatolni, a Mercedes a jövőben megszabja-e versenyzőinek, milyen módon küzdhetnek egymással. Felemlegette a tavalyi szuzukai és austini rajtnál látott koccanásaikat, melyeknél Hamilton ügyesen a bukótérbe szorította Rosberget, s megkérdezte, a jövőben elnézi-e a csapatvezetés a hasonló megmozdulásokat. „Sajnos minden, ami elhangzott magánjellegű és bizalmas. De jó a kérdés” – hárított lazán Hamilton. „Továbbra is versenyezhetünk. A bírák minden említett versenyen azt mondták, ez csak versenyzés volt, szóval ugyanígy folytatjuk tovább.”

A német Auto Bild újságírója egy másik múltbéli esetet idézett föl: Hamilton a 2014-es Magyar Nagydíjon a csapat kérése ellenére sem volt hajlandó elengedni Rosberget. Fölvetette, ezek ismeretében engedelmeskedne-e most egy csapatutasításnak, ám a brit – kissé személyeskedő – humorral védte ki a támadást. „Ó, valaki nem tudja elengedni ezt! Még mindig ugyanúgy érzel? Ez már évekkel ezelőtt történt, el kéne engedned” – vágott vissza. Majd azért határozottan kijelentette: „Igen, engedelmeskednék. Ez a munkám, ezért fizetnek. Ma megállapodtunk bizonyos dolgokról. És ha visszatérünk 2014-hez, én sosem mondtam nemet. Én azt mondtam, nem állok félre, mert nincs elég közel hozzám.”

A háromszoros bajnokot arról is faggatták, mit tenne akkor, ha ő lenne Toto Wolff – csapatfőnöki fejjel gondolkodva is jó ötletnek tartaná a szabad versenyzést, netán szükségét érezné bizonyos szabályok bevezetésének. „Személy szerint könnyebb helyzetben vagyok, mert versenyző vagyok. Azoknak, akik nem versenyeznek, nem könnyű megérteni, hogyan hozunk döntéseket, miközben háromszázas tempóval versenyzünk. Nem mondom el, mit tennék, mert versenyző vagyok. Nyilván engedném a versenyt, nem adnék ki csapautasításokat, mert ezért vagyok itt. Érthető, hogy amikor a két autónk az első és második helyekért harcol, időnként ütközünk. Nem tudom, hányszor történt meg, de biztosan csak töredéke a jó versenyeinknek és kettős győzelmeinknek” – felelte a brit.

Végül azt is nyomatékosította, a múlt hétvégén a Red Bull Ring dobogóján őt fogadó füttykoncert nem rendítette meg. Már csak azért sem, mert egyes (brit) források szerint az nem is neki, hanem a balesetért egyértelműen őt okoló helyi műsorközlőnek szólt (aki tagadta, hogy ilyen megjegyzést tett volna a verseny alatt). „Valaki azt mondta nekem, hogy egyes szurkolók nem látták pontosan, mi történt, illetve, hogy valaki azt mondta, én ütöttem ki Nicót. Szóval megértem az első reakciójukat” – magyarázta. „De ezen a hétvégén az üdvrivalgás úgyis ilyen apróra kisebbíti majd a pfujolást, és ez nagyon jó érzés” – utalt hazai közönsége lelkesedésére.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Polarity
#1 Polarity 2016. július 08. 08:53  

Kukoricára térdeltették a két nagycsoportost. :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához