Hamilton elérte a nagy célt, de nem eresztett le

írta: M4Sport
2016. március 12. 12:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

A tavalyi szezon során „valóra váltotta gyermekkori álmát”, Lewis Hamilton azonban még mindig éhes a sikerre, és ezt bizonyítani is akarja azoknak, akik szerint leereszt a nagy cél elérése, azaz a harmadik világbajnoki cím megszerzése után.

A 2015-ös évad vége óta többször felmerült a kérdés, vajon mennyire lesz motivált a címvédő világbajnok, aki a tavalyi Amerikai Nagydíjon megszerezte a harmadik koronát, utolérve ezzel hősét, Ayrton Sennát. Hamilton sokszor elmondta, eddig főként ezért küzdött, a felkészülési időszak alatt pedig többször is szót emelt az F1 jelenlegi helyzete és új szabályai ellen, nem meglepő tehát, hogy egyesek úgy érzik, már nem ég benne az a tűz, ami eddig hajtotta.

A találgatások Hamiltonhoz is eljutottak, aki ezekre reagálva kijelentette, bár zsebben van a harmadik cím, továbbra is „izgatottan és feszülten” várja az új szezont. „Új fejezet kezdődik az életemben, majd meglátjuk, meddig jutok” – idézte szavait a BBC. „Motivál a sport és az autók iránt érzett szeretet; az hogy a határon autózhassak, hogy elvigyem a gépet az ismeretlenbe, olyan területekre, ahová a legtöbben nem tudják. Akik azt mondják, nem sikerül, azoknak be akarom bizonyítani, hogy tévednek, és mosolyt akarok csalni az arcukra azzal, hogy megcsinálom” – magyarázta.

Közel öt hónap telt el a tavalyi amerikai futam óta, Hamilton azonban még mindig nehezen hiszi el, hogy Austinban valóra válthatta azt, amiről évtizedek óta álmodott. „Még mindig meg kell csípnem magam, amikor arra gondolok, hogy gyerekként mindig Ayrtonról néztem videókat, amikor hazaértem az iskolából, és most a versenyek számában és az eredményekben is sikerült utolérnem. Több rajtelsősége van, mint nekem, szóval ebben az értelemben is vannak még céljaim.”

Bár egyes szakértők szerint a Mercedes egyeduralmának köszönhetően Hamilton a következető években még tovább növelheti bajnoki címei számát és előkelő helyre kerülhet az örökranglistán, őt nem motiválja a fennálló rekordok megdöntése. „Az emberek mindig azt kérdezgetik, utol akarom-e érni Sebastian Vettelt vagy Michael Schumachert, de ez sohasem szerepelt a céljaim között. Nem tudom, meddig leszek olyan jó, amilyen jónak lennem kell. De éppen ezért izgalmas az élet; nem tudod, mi vár rád, szóval igyekszem mindig, mindent beleadni” – fejezte be mondandóját.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Chris05
#5 Chris05 2016. március 13. 18:51  

A csapat hagyta, hogy nyerjen, hogy biztosan meglegyen a vb 2. hely. Ez 10000000%. Vannak részvényesek, befektetők. Haminak mondták, hogy még versenyenként tolunk 1 millió eurót, ha hagyod Nico-t nyerni. Ennyi.

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. március 13. 00:00  
albutr:
attól függ hogy meddig tart Rosberg lendülete?

Milyen lendület? Amikor már nem volt tétje semminek?

Pendulum
#3 Pendulum 2016. március 12. 23:40  
albutr:
attól függ hogy meddig tart Rosberg lendülete?

Meg el sem kezsosott az ideny,a tavalyi lenduletet szerintem felejtsuk el.Iden uj lappal indulnak.

albutr
#2 albutr 2016. március 12. 17:32  
Pendulum:
Pedig,ha a Ferrarinak nem sikerült viritani valamit,akkor nem kell annyira feszült legyen egy ellenfél az is a 3x elvert csapattársa.

attól függ hogy meddig tart Rosberg lendülete?

Pendulum
#1 Pendulum 2016. március 12. 13:28  

Pedig,ha a Ferrarinak nem sikerült viritani valamit,akkor nem kell annyira feszült legyen egy ellenfél az is a 3x elvert csapattársa.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt