Hamilton elszabadult: „Ha velem jönnétek, azt nagyon élveznétek!”

írta: M4Sport
2016. augusztus 02. 13:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton hockenheimi győzelme után még nem tudta megmondani, mivel tölti a vakációt – a féktelen bulizása viszont máris kezdetét vette. Nico Rosberg szolidabb kikapcsolódással készül a visszavágásra.

„Csak annyit tudok, hogy Hockenheim után egy Pina Colada társaságában, széles mosollyal az arcomon fogok kiülni egy strandon a napra” – vetítette előre Lewis Hamilton múlt vasárnap, amikor arról kérdezték, mik a tervei a nyári szünetre. „Örülök, hogy pár hétig nem látjuk egymást” – mondta az újságíróknak viccesen. Majd kiemelte, 19 pontos előnye és a mögöttünk hagyott hetek sikerei igazolták: hiába kritizálják őt sokan életstílusa miatt, eredményei a bizonyítékok arra, hogy a bulizásokkal és rengeteg utazással járó nagyvilági élet igenis összeegyeztethető a sporttal.

„Én csak élem az életemet, ahogyan akarom, és nem múlik el nap úgy, hogy bármit is bánnék abból, ahogyan élek. Én abban hiszek, hogy sosem tudhatjuk, melyik az utolsó napunk, ezért a legfontosabb, hogy élvezzük és használjunk ki minden lehetőséget. Ha céljaid vannak, tégy meg mindent azok eléréséért” – avatta be a sajtó munkatársait életfilozófiájába.

Aztán mindenkit arra buzdított, kövessék példáját. „Nektek is élveznetek kell. Nem tudom, hogy mindannyian tartotok-e szünetet, de ha igen, mindenképp élvezzétek ki ezt az időt, akár a családotokkal, akár a barátokkal lesztek. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne legyünk boldogok és ne csináljunk olyan dolgokat, amik boldoggá tesznek. Talán sokan közületek nem lennétek boldogok attól, amit én csinálok, de abban biztos vagyok, hogy ha velem jönnétek a nyári szünetre – akárhová is megyek –, azt nagyon élveznétek! És utána jó kis sztorikat tudnátok írni!”

Nos, két nap sem kellett hozzá, és máris ízelítőt adott abból, miről is beszélt. A címvédő Barbados felé vette az irányt, ahol a helyi karnevált kihasználva máris belecsapott a bulizásba. Azt nem tudjuk, hogy az általa „meghívott” újságírók közül hányan lennének vevők arra, amit csinál, de az biztos, hogy ő jól érzi magát.

Persze van is oka rá. Miközben Barcelonából még 43 pontos hátránnyal távozott, jelenleg 19 pont az előnye Nico Rosberggel szemben, akit ráadásul mintha (ismét) megtörte volna a brit kiváló formája és magabiztossága.

A német szolidabb vakációt tervez csapattársánál. Elmondása szerint az idő nagy részét Ibizán tölti majd családjával, s közben arra is ügyel, hogy jó fizikai állapotban maradjon. Visszavágásra készül – és szerinte az elmúlt hetek gyenge eredményei, a büntetések és vereségek után csak még erősebben fog visszatérni.

„Lewis nem csak az elmúlt versenyeken volt nagyon erős. Lewis egyszerűen nagyon erős – és ez nagy különbség. Emiatt ez mindig nehéz csata lesz ellene. Csalódott vagyok, mert hihetetlen időmérőm volt, és jónak is éreztem magam. Pénteken kiváló volt a tempóm, ezért optimista voltam, azt gondoltam, meg tudom csinálni. Nagy csalódás, hogy minden félresiklott” – ismerte el. „De vannak elég meggyőző bizonyítékaim arra, hogy én mindig a nehéz pillanatok után vagyok a legerősebb. Újra és újra. Szóval nincs itt gond.”

Az FIA bíráskodásával viszont szerinte már annál inkább gond van. „Nem könnyű ez a sportág, mivel nincs két azonos eset, ahogy a bírák sem utazgathatnak velünk körbe a világban. Ez komoly feladat, de javítani mindig lehetne, ez a mostani példából is kiderül. Ez egy kényes terület, de lehetne jobban csinálni.”

Jobban persze Rosberg is csinálhatja még. Nagy kérdés, hogy az augusztus 28-án újrainduló szezon második felében lesz-e még benne annyi tartalék, hogy megállítsa Hamiltont.

Toto Wolff vasárnap kijelentette a brit bajnokról: „Ha jó napja van, legyőzhetetlen.”

Ám ha nincs is így, Rosberg szempontjából nem tűnik túl biztatónak látni Hamilton magabiztosságát. „Nem tudtam, hogy ezt mondta” – reagált a háromszoros bajnok főnöke szavaira. „Nem érzem magam legyőzhetetlennek. A sportban sosem vagy legyőzhetetlen. De ha csúcsformában vagyok, akkor az az érzésem, hogy én lehetek a legjobb” – nyomatékosította.

És ha kiheverte a sok Pina Coladát, vélhetően újra bizonyítani is akarja mindezt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”