Hamilton elszúrta: Ez innentől kármentés lesz…

írta: M4Sport
2016. június 18. 16:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hibázott a címvédő, és ezzel nemcsak a pole-szerzés esélyét vesztegette el, de számos autó került közé és az élről rajtoló Nico Rosberg közé.

Lewis Hamilton idén először csak magát okolhatja. Eddig valahányszor tökéletesen működött az autója, mindig legyőzte csapattársát az időmérő edzésen – ezúttal viszont ő követte el a hibát.

Már a délelőtti edzésen, majd a Q1-ben és a Q2-ben sem ment neki. Sokat csúszkált, küzdött az autójával, aztán a mindent eldöntő harmadik felvonásban a pálya szűk szakaszán átlépte a határt, odacsapta jobb első kerekét az egyik falnak, és felfüggesztése kitört. Látva a Mercedes óriási bakui fölényét, igencsak bánhatja – főleg azok után, hogy valamennyi szabadedzést ő nyerte.

„Fantasztikus ritmusban voltam tegnap, és egyáltalán nem találtam ezt ma. Ennyit tudok mondani” – nyilatkozta a sötét napszemüvege mögé bújó címvédő a Sky Sportsnak.

Fölvetették neki, a GP2 délelőtti versenyén a mezőny megfeleződött, összesen pedig négyszer hajtott a pályára a biztonsági autó 26 kör alatt, ami reményt adhat neki az előrekapaszkodáshoz. „Még csak most ért véget az időmérő edzés, szóval nem tudom megmondani, mibe lehetne kapaszkodni. Persze mindent megteszek, hogy a lehető legelőrébb kapaszkodjak. De ez innentől kármentés lesz csak. Mindent megteszek, amit tudok” – fogalmazott.

Elárulta, a Mercedes mára módosított pár dolgon, igaz, azt nem tudta megmondani, mit. „Igen, a csapat változtatott… valamin, de ma egyszerűen nem ment” – ismerte el.

Toto Wolff sportigazgató védelmébe vette. „Elveszített egy esélyt. Az autó elég jó volt a pole-ra és az első sorra. És elég nehéz itt. Több mint egy másodperces az előnyünk, nem ezt vártuk. Ez egy utcai pálya, amelyen nagyon fontos, hogy meglegyen a ritmusod. Ha nincs, akkor nagyon nehéz dolgod van. Idén először láttuk hibázni őt – eddig mindig jól teljesített. Ez most nem az ő napja volt” – értékelt az osztrák.

Oszd meg!

14 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kisdee
#14 kisdee 2016. június 19. 02:23  
stonefly:
Szerintem meg van klasszikus pálya, amelyiket nem kellene kényszerből Európa Nagydíjnak csúfolni, és egy motorspórolós érában 2 km-es egyenesekben gyötörni az autókat. Ez az én véleményem.

"...egy motorspórolós érában 2 km-es egyenesekben gyötörni az autókat. "

Erre van egy nagyon jó angol mondás:

"Git gud."

Na de most komolyan, vajon hogy akarjuk hogy fejlődjenek a motorok, ha nem állítjuk őket kihívás elé? Igen, tudom, a 4 motoros szabály arra lett kitalálva, hogy csökkenjenek a költséges, de ez közvetve kihat a motorok fejlődésére is.

Ha nagyon pályákat szeretnénk tisztogatni motorkímélés címén, miért nem kezdünk Monzával? Ja hogy az legendás pálya és hogy annak helye van itt. Tessék elfogadni hogy ha valami új és szokatlan, esetleg nem annyira élvezetes (amiről semmit sem tudunk egyenlőre egyrészt, másrészt az említett Monza se szokott óriási izgalmakat hozni), akkor nem fújolunk azonnal, hanem adunk esélyt neki.
Ez az én véleményem.

Utoljára módosítva: 2016. június 19. 02:23

Kimilton
#13 Kimilton 2016. június 18. 23:54  

Kármentés lesz, de elnézve a merci előnyét ezen a pályán, még a Hamilton dobogót sem tartom kizártnak, persze ahhoz egy jó rajt, hibátlan versenyzés és némi szerencse kell.

Utoljára módosítva: 2016. június 18. 23:55

Denis Hunter
#12 Denis Hunter 2016. június 18. 20:43  

odaadta a gyozelmet Rosbergnek
balfasz

stonefly
#11 stonefly 2016. június 18. 20:05  
KIMI AND THE RED POWER:
A pilóták többnyire azt mondták, rossz ez a pálya. Majd vezettek rajta és kivétel nélkül mindenkinek tetszik. Az új pályák közül talán a legjobb. Aberrált szűk rész? Mi a probléma vele? Elvégre profi pilóták, csak megoldják, hogy nem 8 sávos autópálya szélességű a pálya minden kanyarban. A semmilyen Szocsi és Mexikó mellé jött egy kellően változatos és izgalmas pálya. Bakunak van helye a versenynaptárban.

Szerintem meg van klasszikus pálya, amelyiket nem kellene kényszerből Európa Nagydíjnak csúfolni, és egy motorspórolós érában 2 km-es egyenesekben gyötörni az autókat.
Ez az én véleményem.

cyberpunk999
#10 cyberpunk999 2016. június 18. 19:35  

Nem tudom mire vélni Hamilton mai bukdácsolását. A falnakmenés még nem is volt nagy hiba, az nem múlt sokon, igazából apró hiba nagy következménnyel.

De az a folyamatos botladozás érthetetlen. Soha nem ment még így, de tulajdonképpen annyira botrányos volt, hogy ilyen úgy általában az egész f1-ben ritka. Ha valaki kétszer csinálja ugyanazt a hibát, már annak nagy a visszhangja, hogy mennyire bénázik, erre Lewis, az egyik legjobb pilóta, sokszoros bajnok betolja ezt, azután a 3 fantasztikus edzés után.


érthetetlen.

KIMI AND THE RED POWER
#9 KIMI AND THE RED POWER 2016. június 18. 19:01  
stonefly:
Lesz itt még olyan keveredés a futamon, hogy ihaj. Persze ez nem garancia arra, hogy jól is jön ki belőle, de 1 mp-el gyorsabbak ők ketten mindenkinél. A dobogó nem lehet gond......max a fal. Aberrált az a szűk rész a bástyánál. Erőltetett ez az egész futam, Európa, meg LeMans-konkurencia, meg széteső pálya, meg 2 km egyenes ? Ez hiányzott valakinek ? :)

A pilóták többnyire azt mondták, rossz ez a pálya. Majd vezettek rajta és kivétel nélkül mindenkinek tetszik. Az új pályák közül talán a legjobb. Aberrált szűk rész? Mi a probléma vele? Elvégre profi pilóták, csak megoldják, hogy nem 8 sávos autópálya szélességű a pálya minden kanyarban. A semmilyen Szocsi és Mexikó mellé jött egy kellően változatos és izgalmas pálya. Bakunak van helye a versenynaptárban.

Polarity
#8 Polarity 2016. június 18. 18:15  

Nagyon gáz volt ez a nap tőle.

Promeboi
#7 Promeboi 2016. június 18. 17:50  

Merci erő megvan a második helyhez, de ez a pálya áldozatokat fog szedni. Végre egy hely ahol látunk versenyző hibákat és nem csak vonalon húzzák őket, pedig azt gondoltam h dögunalom lesz a verseny

F1890
#6 F1890 2016. június 18. 17:33  

gyaníthatóan lesz sc, szóval a 2. helynek meg kell lennie. viszont ha úgy jön ki a sc h gumielőnye van rózbival szemben akkor a győzelem is meglehet.

gaben1000
#5 gaben1000 2016. június 18. 17:29  

Átlagos rajttal és safety car nélkül szerintem max. 3 hely lehet meg neki. Viszont sok safety car fázissal akár Rosbergre is veszélyes lehet.
De nem hinném, hogy sima verseny lesz, szóval sajnos bármi elképzelhető.

Konszpiresiszeoriz
#4 Konszpiresiszeoriz 2016. június 18. 17:28  
ernike:
Lazán bekocoghat a 2. helyre ha túléli az 1. kört, akkora előnyben vannak.

Az összes kört túl kell élnie....

ernike
#3 ernike 2016. június 18. 17:17  

Lazán bekocoghat a 2. helyre ha túléli az 1. kört, akkora előnyben vannak.

stonefly
#2 stonefly 2016. június 18. 16:59  

Lesz itt még olyan keveredés a futamon, hogy ihaj. Persze ez nem garancia arra, hogy jól is jön ki belőle, de 1 mp-el gyorsabbak ők ketten mindenkinél. A dobogó nem lehet gond......max a fal.
Aberrált az a szűk rész a bástyánál. Erőltetett ez az egész futam, Európa, meg LeMans-konkurencia, meg széteső pálya, meg 2 km egyenes ? Ez hiányzott valakinek ? :)

vandr
#1 vandr 2016. június 18. 16:54  

Szánalmasan röhejes volt Hamilton most délután.

HairHungary