Hamilton és Verstappen is leckét adott Rosbergnek…

írta: M4Sport
2016. június 13. 13:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A bajnoki éllovast oktatta Max Verstappen a Kanadai Nagydíj hajrájában. Nico Rosberg azonban aligha az utolsó kanyarban bemutatott megpördülése miatt a legbosszúsabb.

„A vacak a legjobb jelző a mai versenyemre. Más szavak is eszembe jutnak rá, de azok nem hangozhatnak el a tévében” – nyilatkozta a csalódott Nico Rosberg a német RTL-nek Montrealban megszerzett 5. helyezése után.

A német versenye pont úgy ért véget, ahogyan elkezdődött: egy rendkívül agresszív ellenféllel szemben találtatott könnyűnek. A verseny legelső kanyarjában Lewis Hamilton kényszerítette őt a fűre, míg a futam legutolsó fordulójában a hasonlóan állhatatos Max Verstappent támadva pördült meg. Előbbi eset az egész versenyét tette tönkre, utóbbi viszont már csak egy kínos pillanat volt az amúgy is borzalmas délután megkoronázásaként – töviskoszorúval…

Egyvalaki persze nagyon is jól jött ki ebből: Max Verstappen, aki ismét egy élversenyző ellen bizonyított. „Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de az új erőforráséval is, hiszen láthattuk, milyen jól védekeztünk a hosszú egyenesekben a Mercedesszel szemben. Az utolsó tíz kör volt életem legnehezebb tíz köre. De nagyon élveztem. Már olyan régóta haladtam a negyedik helyen, hogy nem akartam feladni ezt a pozíciót. Nagyon kemény csata volt, Nico tempója sokkal jobb volt, de mégis sikerült tartanom. Az utolsó kör pedig egészen izgalmas volt.”

A holland teljesítménye előtt Rosberg is kalapot emelt. „Max ugyanúgy a határon volt, mint Lewis. Nagyon jó munkát végzett a védekezés során” – ismerte el a német, aki úgy érezte, felérhetett volna a dobogóra.

Hogy végül nem volt rá esélye, az persze nem igazán Verstappen rámenősségén múlt. Kiderült Rosberget a holland elleni csata során más gond is hátráltatta. „Az üzemanyagszint olyan piros tartományba került, amilyenben még sosem láttam. Nem lehetett kiszámolni, mi lesz a vége. Az utolsó körökben muszáj volt keményen spórolnom a benzinnel” – magyarázta.

A túlzott fogyasztás az első kanyaros pozícióvesztésekre visszavezethető: Rosbergnek a 7. helyről kellett előrekapaszkodnia, s miután több ellenfelét nehéz volt megközelítenie, a vártnál több időt töltött padlógázon.

Persze nem csak azért mondhatja magát szerencsésnek, mert a célig elegendő benzinje maradt. Korábban egy lassú defekt miatt kellett a boxba hajtania, melyet egy törmelék okozott, azt megelőzően pedig a kormánykijelzőjén jelentek meg vészjelzések. „Ez valós?” – kérdezte meglepetten a rádión.

Az volt: a rajt utáni füves kalandja során a fékhűtésébe került némi törmelék, ami miatt túlhevültek a fékjei. „Nico gyakorlatilag minden elképzelhető figyelmeztető jelzést megkapott” – mesélte Toto Wolff. „A féknyerge, a féktárcsája, a váltója és minden létező dolog kapcsán jött a vészjelzés.”

Rosberg mindezek után 10 pontjának is örülhetett – de nem örült. Két futammal ezelőtti 43 pontos bajnoki előnye két hét alatt 9 pontra olvadt, s hiába az év eleji menetelés, az erőtől duzzadó Lewis Hamiltont nem lesz könnyű megfékeznie…

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nonohari
#5 Nonohari 2016. június 14. 00:55  
mihaly13:
Hamilton egy pofátlan alak ,már másodszorra tereli le Nicot a pályáról és a Merci vezetősége elnézi neki tehát ő kell hogy legyen a világbajnok !

Az igazán elgondolkodtató az, hogy valaki kiterelhet a pályáról másokat, elrontva a versenyüket és a "gumik fel nem melegedésére" fogja, ráadásul az FIA nem szankcionálja. Miért is nem? Hány éve van Hami az F1-ben? Közel egy évtized alatt nem sikerült képet alkotnia a viselkedésről és "amúgy is Vettel elhúzott, utól kellett érnem". Minimum adjunk már a végső helyezéséhez annyit az ilyen barmoknak, ahány éve a F1-ben szerepelnek. Ilyen alapon Kvyat is teljesen OK volt mikor Vettelt legyalulta, az ő gumiai, fékei sem voltak bemelegedve, nem is értem miért lett egyáltalán beszédtéma tárgya.
Másik meg, amitől a falat kaparom és ép ésszel fel nem foghatom....hogy azt mondják sokan, meg a rivális fos videójában is most néztem, hogy ezért nem lesz Rosbi VB soha. Istenem. A hülyeség csimborasszója. Igen, Schumi, Senna, meg még Hami is csinált ilyeneket NÉHA, de NEM ezért lettek azok akik! A geciségek durván szankcionálni kéne az FIA-nak, meg az ilyen múltkori Hami féle "jájj hát nem olt meleg csáje, nem baj" hülyeségeket, nem a boxutcában 81,4-el ment, meg fél cm-el átlépte a fehér vonalat faszságokat.

Utoljára módosítva: 2016. június 14. 01:04

mihaly13
#4 mihaly13 2016. június 13. 19:54  

Hamilton egy pofátlan alak ,már másodszorra tereli le Nicot a pályáról és a Merci vezetősége elnézi neki tehát ő kell hogy legyen a világbajnok !

Osvát
#3 Osvát 2016. június 13. 19:43  
albutr:
milyen más lenne a vb ha Hamiltonnak Vettel vagy Verstappen lenne a csapattársa.

feltetelezem arra celzol, hogy szorosabb. viszont pont a mostani futam alapjan ezt nem mondanam. megint jobban rajtolt, arrol nem tehet, hogy hamilton kilokte. Ahogy sztem arrol sem, hogy a fektav kellos kozepen blokkoltak a hatso fekek, amikor mar elment Verstappen mellett.

albutr
#2 albutr 2016. június 13. 19:13  

milyen más lenne a vb ha Hamiltonnak Vettel vagy Verstappen lenne a csapattársa.

trialboj
#1 trialboj 2016. június 13. 17:26  

Nem tudom már mit lehet ezekből elhinni. Lehet mind igaz lehet semmi sem, de az tény hogy ha vért izzad sem fogja tudni legyőzni Hamiltont. És ez a nézők számára elég sajnálatos, idén egyszer sem vívtak hosszabb csatát, mint 1 kör, pedig azért már lassan féltávnál vagyunk. Nagyon nem jó ez így, ha év végén eligazol, akkor szerintem senki nem tudja majd egyből pótolni a helyét és felvenni Hamel a versenyt.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”