Hamilton: Ez a figyelmeztetés nevetséges!

írta: M4Sport
2016. május 01. 21:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton nevetségesnek tartja, hogy megrovást kapott a tegnapi időmérőn, amiért nem az FIA által kijelölt úton tért vissza a pályára. A címvédő – akinek a futamon is volt egy „furcsa ügye” a kettes kanyarban – úgy érzi, már elkerülhetetlen a hátrasorolásos büntetés.

A Mercedes versenyzője azért kapott figyelmeztetést a kvalifikációt követően, mert miután hibázott, és levágta a kettes kanyart, nem az FIA által kijelölt „menekülőúton” tért vissza a pályára. Büntetése önmagában a lehető legszerényebb szankció lenne, Bahreinben azonban már kapott egy megrovást, abban az esetben pedig, ha a következő 17 hétvége során még egyszer figyelmeztetik, automatikusan 10 rajthelyes büntetéssel sújtják.

Hamilton pedig nem kételkedik abban, hogy valamikor meg is kapja ezt a büntetést. „Tisztában vagyok vele, hogy lesz legalább egy 10 rajthelyes büntetésem a jövőben, hiszen ehhez már csak egy figyelmeztetés kell” – mondta. „A legutóbbi nevetséges volt. Vicces, amikor gokartoztam volt egy versenybíró, aki azért volt ott, hogy mindenkinek elrontsa a hétvégéjét. Igazi seggfej volt. Azt hallottam, még mindig ott van, hogy tönkretegye az emberek hétvégéjét. Kezdem ismét ennek a jeleit látni…” – tette hozzá, utalva arra, hogy az FIA „apróságok” miatt is büntet.

A címvédőnek a futamon is volt egy érdekes ügye a kettes kanyarban: a rajt után ismét elfékezte magát, ezúttal azonban az FIA által kijelölt úton tért vissza, így nem indítottak ellene vizsgálatot, noha egyesek szerint előnybe került ezzel a manőverrel (az első kanyarban még kilencedik volt, a kör végén viszont ötödik, igaz, ehhez Sebastian Vettelék ütközésére is szükség volt). Amikor megkérdezték az ügyről, ő azt mondta, azért ment egyenesen, hogy elkerülje a „felfordulást”.

„Nem indultam túl jól. Kívülre húzódtam, mert láttam, hogy mindenki a belső íven van. Amikor fékeztem, és fordultam be, akkor a szemem sarkából láttam, hogy van egy kisebb felfordulás a pályán, szóval inkább balra fordultam” – magyarázta a címvédő, kinek „példáját” több versenyző (Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, Romain Grosjean, Marcus Ericsson és Rio Haryanto) is követte.

Ezt egyébként a McLaren pilótája, Jenson Button még szóvá is tette, elmondása szerint ugyanis azok, akik követték az FIA menekülőútját előnyhöz jutottak, éppen ezért szerinte felül kellene vizsgálni ezt a rendszert. „A bóják problémát okoztak a kettes kanyarban. Ha a srácok túl mélyen fékeznek, akkor egyenesen mehetnek tovább. És igazából ezzel nem veszítenek időt, sőt valójában időt nyernek, mert mindenki más a kettes és a hármas kanyaron akarja átküzdeni magát. Ez így azért eléggé vicces, nem ártana, ha vetnének rá egy pillantást” – nyilatkozta a futam után.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. május 01. 22:04  

vicc amit a bírák szimplán pofára kiszabnak....kinek a semmiért brutálisat, kinek a brutálisért semmit (lásd a mai Maldonadó babérjaira törőt)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják