Hamilton: Ez az egész semmin sem változtat!

írta: M4Sport
2016. május 17. 16:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton szerint a múlt vasárnapi baleset „semmit sem változtat” az ő és a csapattárs viszonyán; Nico Rosberg eközben jelezte, kár hasonlóságokat keresni a vasárnapi és a 2014-es belgiumi ütközés között, a Mercedes sportigazgatója pedig már túllépne a történteken.

A 2012-es austini verseny után először nullázott a Mercedes, ráadásul ezúttal a két versenyző ütközésének köszönhetően. Az esetről (amiért egyik pilóta sem kapott büntetést, az FIA ugyanis versenybalesetnek ítélte azt) sokan elmondták már véleményüket: ki a „túl későn záró” Rosberget, ki a „forrófejű” Hamiltont okolja. A csapat eközben igyekszik túllépni a spanyol hétvégén.

A címvédő például kijelentette, a történtek nem fogják megváltoztatni hozzáállását a márkatárssal vívott küzdelemben. „Őszintén, ez az egész semmin sem változtat” – nyilatkozta. „Folytatjuk a versenyzést, miközben természetesen mindent elkövetünk, hogy az eset ne ismétlődjön meg. De továbbra is versenyezni fogunk egymással, Monacóban viszont biztosan nem kerülünk ilyen helyzetbe, ott ugyanis mások a lehetőségek” – utalt a falak közelségére.

Rosberg az eset után elmondta, lehet, az lenne a legjobb, ha a napokban valamikor személyesen is megbeszélnék a történteket; ezt az opciót egyelőre a csapattárs sem szeretné elvetni, viszont ő már óvatosabban fogalmazott. „Ez olyasmi, amit át kell gondolni a napokban. Most még nem tudok mit mondani rá. Egyelőre le vagyok törve. Nagyon, de nagyon kemény dolog ez, hiszen nyerhettem volna. És nemcsak magam miatt, hanem az egész csapat miatt is rosszul érint a dolog. Tudom, milyen keményen dolgoztak ezeken a versenyautókon, és az, hogy mindketten a kavicságyban végeztük, az számunkra a lehető legrosszabb forgatókönyv volt” – magyarázta.

Bár ilyen komoly következménnyel járó ütközés még nem volt versenyzőik között, a Mercedes számára nem teljesen ismeretlen a helyzet, a 2014-es Belga Nagydíj ugyanis már koccant a két bajnokesélyes (annak az esetnek egyébként nagyobb volt a visszhangja, hiszen a nyilvánosság előtt is komolyabb volt a nézeteltérés a pilóták között). Vasárnap óta az incidenst többször felemlegették már, Rosberg azonban úgy érzi, hiba párhuzamot vonni a két eset között.

„Nem értem, miért hasonítják ezt az incidenst ahhoz, ami két évvel ezelőtt Belgiumban történt. Ez egy teljesen más helyzet. Milyen hasonlóságot láttál?” – kérdezett vissza, amikor a szóban forgó koccanásról faggatták. A listavezető később a versenybírák döntéséről és Niki Lauda legelső megszólalásáról is beszélt (az osztrák kezdetben inkább Hamiltont okolta a történtekért). „Pont nélkül maradtam, ott voltam a kavicságyban, pedig meg akartam nyerni a futamot, szóval nem tudom, mi vigasztalna. Elismerem Niki véleményét, ő egy szakértő, de az számít, amit a bírák mondanak, és ő úgy látták, versenybaleset volt. Az FIA így döntött, nincs más lehetőség!”

Noha voltak nézeteltérések és „fagyos pillanatok” a 2014-es incidens óta viszonylagos nyugalom uralkodott a Mercedes garázsában, most viszont ismét a reflektorfénybe kerültek, akárcsak a gyár sportigazgatója, Toto Wolff, aki a „kármentés” kapcsán kiemelte. „Az a legfontosabb, csapatként hogyan jövünk ki ebből az egészből. Remek a csapatszellemünk, hiszen sok örömöt és bánatot átéltünk már együtt, és sohasem kezdtünk felelőtlenül viselkedni. Most itt az idő, hogy ismét bebizonyítsuk, csapatként tovább tudunk lépni ezeken a nehezebb időszakokon is” – magyarázta az osztrák szakember, aki egyébként azt is elmondta a baleset után, hogy Rosberg és Hamilton az ütközés ellenére továbbra is „versenyezhet egymás ellen a pályán”.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

pipi_82
#1 pipi_82 2016. május 18. 07:51  

Tisztaban vannak a hatalmas elonnyel, kar is lenne ezen lovagolni tovabb a csapat szempontjabol, a ket pilota meg oldja meg fejben vagy szemtol szemben...
Gondolom, maskepp beszelne Toto, ha a Ferrari vagy a RB tenyleg a nyakukon lihegne, de ezt teljesen ki lehet zarni.FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája

02016.10.21. 23:53

Megrovás Vettelnek – videón az esete

Egy McLaren hozta szorult helyzetbe