Hamilton: Ez teljesen más, mint 2015!

írta: M4Sport
2016. szeptember 16. 19:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába nem sikerült a pénteki felkészülése, Lewis Hamilton nem lát okot az aggodalomra. Meggyőződése, hogy a 2015-ös blama nem ismétlődik meg újra.

Az első másfél órában még minden rendben ment. Lewis Hamilton ugyan csak 4. lett, legjobb körét a legkeményebb lágy gumin érte el, miközben az előtte végzők mind az ultralágyat használták. Hátránya így is csak 0,6 másodperc volt. Aztán a legfontosabbnak tartott esti szabadedzésen már semmi sem úgy alakult, ahogyan kellett volna. Ultralágy gumiját már időmérős szimulációja elején elfékezte, aztán jött a hidraulikai probléma, mely féltávnál véget vetett edzésének.

Látszólag nem viselte meg különösebben mindez. „Megoldották, rendben vagyunk” – mondta szűkszavúan a hibáról. „Ez csak egy újabb péntek… Szerencsére két autónk van, így legalább az egyikkel sikerült összegyűjtenünk a szükséges adatokat, és csak erre van szükségünk.”

A Mercedes előzetesen tartott a mostani hétvégétől, mivel 2015-ben a szingapúri volt a leggyengébb versenyük, formahanyatlásuk pedig teljesen meglepte őket. Ezúttal más lesz a helyzet a brit szerint. „Nem hinném, hogy nehezebb lenne a dolgunk, mint bárki másnak, de az a tartomány, amibe a múlt évben hoztuk az autónkat, nem volt megfelelő. Idén teljesen más a helyzet, az autó működik, a gumik rendben vannak, és remélem, hogy tovább tudunk javulni, harcolni fogunk az első sorért és a győzelemért.”

„Sokkal jobb a helyzet, mint tavaly. Akkor össze-vissza csúszkáltunk, úgy éreztem, nincs tapadás. Ma volt. A vasárnap persze egy másik kihívást tartogat, de szombaton biztosan harcban leszek az első sorért.”

Ehhez persze jobban kell majd összeraknia az időmérőjét, mint a pénteki szimuláció során. „Az ultralágyas etapomon nem sikerült az első köröm, nem sikerült a második köröm, sem a harmadik köröm. Ez elég bosszantó lehet, hiszen csak próbálkozol és próbálkozol. De ebből is tanul az ember. Az autó ezt leszámítva jó. Volt egy kis problémánk a hidraulikával, ami miatt vesztettem egy kis időt, de nem volt vészes.”

„Persze jó lett volna kihasználni azt az időt is, de megesik az ilyesmi, és amíg ilyen napokon történik, nem szombaton vagy vasárnap, rendben van. Én optimista vagyok, jól érezem magam a pályán, előtte teljesítettem pár kört, és erősnek tűntünk. Az utcai pályákon amúgy is jól szokott menni nekem, szóval már alig várom a holnapot!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest