Hamilton: Ez volt a leghosszabb etapom – őrület!

írta: M4Sport
2016. május 29. 16:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Micsoda futam, és micsoda kontraszt! Lewis Hamilton egy évvel ezelőtt csalódottan várta az eredményhirdetést, idén pedig rég nem látott örömmel sétált fel az emelvényre, miután megnyerte a Monacói Nagydíjat – többek között egy maratoni etapnak köszönhetően!

Pedig a futam elején még nem neki állt a zászló, hiszen komoly hátrányba került Daniel Ricciardóval szemben, a folyamatosan száradó pályán azonban hosszú ideig ment esős abroncsokkal, melyek után azonnal szárazakat kapott, „megspórolva ezzel” a köztesen teljesített szakaszt és átvéve a vezetést az ausztráltól. Innentől kezdve Ricciardo végig a címvédő nyomában loholt, előzni azonban nem bírt, miközben mindketten maratoni etapot futottak a lágyabb abroncsokon.

„Hála Istennek ma minden úgy alakult, ahogy szerettem volna” – nyilatkozta az eredményhirdetést követően. „Hatalmas köszönettel tartozom a szurkolóknak, akik kijöttek ma a pályára; sokat segítettek. Sokkal tartozom a csapatomnak is, amiért ilyen jó autót kaptam tőlük, és ez ki is tartott a verseny végéig. Nem is tudom, mit mondjak! Imádkoztam egy ilyen napért, és megkaptam, szóval most tényleg áldottnak érzem magam” – folytatta.

„Ez volt a leghosszabb etapom!” – mondta az utolsó, lágy keverékeken teljesített körökről. „Őrületesen hosszú volt, és azt is meg kellett érteni, mennyi ideig használhatjuk őket, mert nem is ismertük őket teljesen. Azt hiszem, az utolsó körben fogytak volna el, de szerencsére megmaradtak. Szeretnék gratulálni Danielnek! Remekül vezetett a hétvégén. Ő az egyik legjobb pilóta, akivel valaha versenyeztem. Komoly nyomás alá helyezett, és nehéz volt visszatartani őt, főleg az újraindításnál. Biztos nem ő most a legboldogabb, de büszke lehet magára. Sergio (Pérez) is kiváló munkát végzett, hogy feljött a dobogóra, neki is szeretnék gratulálni” – dicsérte ellenfeleit.

Ezzel a győzelemmel Hamilton 24 pontosra csökkentette előnyét csapattársával, a mai napon halványan teljesítő Nico Rosberggel szemben, ám ahogyan azt elmondta, még nem akar a bajnoki küzdelemre gondolni. „Még tart a küzdelem, és nagyon messze van a vége. Amikor úgy érzed, hogy már nem lehet rosszabb, akkor a dolgok jobbra fordulhatnak. Szerintem ez volt a mai nap üzenete, szóval soha ne adjátok fel” – üzente szurkolóinak, és azoknak, akik figyelemmel követték a monacói versenyt, akár a televízión, akár a helyszínen.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Zasalamel
#6 Zasalamel 2016. május 29. 18:48  

Hamilton rendkívül profi volt megint, amikor kellett megnyomta a köröket és közben visszavett is egy kicsit h kímélje az ultralágyat, lehet h magánemberként egy páva, de a pályán az egyik legjobb!

roul_
#5 roul_ 2016. május 29. 18:40  

A győzelem csak az RB kerékcseréjén múlt, viszont kellett hozzá a Merci ravaszsága is.
Az RB bukta el egyértelmű, de azért, bár utálom a hülye fejét, szép munkát végzet Lewis...

lewisking
#4 lewisking 2016. május 29. 17:23  
Paberto:
Nagy húzás volt esős gumiról egyből slickre váltani. Kellett hozzá a RB szokatlan hibája is, de bejött. Kellett ez a győzelem.

Kellett bizony, de kellett a feladathoz egy nem akármilyen versenyző is... Végre meg tudta mutatni hogy mit tud amit már oly sokszor megcsinált, grat lewis!!!

Elektron
#3 Elektron 2016. május 29. 17:21  

szép győzelem volt A Redbullnak spanyolországban kellett a Mercedes csapathibája, most pedig a Mercedes volt szerencsésebb, de a győzelemhez kellett egy zseniális taktikai húzás és a jó gumikezelés is.
Mellesleg a Nordschleife24 óráson első három helyen Mercedes végzett, úgyhogy jó volt a mai nap :)

hammertime
#2 hammertime 2016. május 29. 17:16  

Kellett a mák is, de bitang nagy húzás volt egyből slickre menni. Életbe tartani a vizes gumikat félig száraz pályán nem annyira magától értetődő dolog. Nagyon kijárt már ez neki annyi szopás után és nagyon kellett is.:)

Paberto
#1 Paberto 2016. május 29. 16:59  

Nagy húzás volt esős gumiról egyből slickre váltani. Kellett hozzá a RB szokatlan hibája is, de bejött. Kellett ez a győzelem.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!