Hamilton harcolni fog, Vettel szerint még nyerhet

írta: M4Sport
2016. október 20. 19:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

A címvédésért küzdő Lewis Hamilton nem foglalkozik a balul sikerült versenyhétvégékkel; csak az az utolsó négy versenyhétvégére és a csapattárs előnyének csökkentésére összpontosít. Sebastian Vettel szerint a britnek pont ezt kell tennie, hiszen jó esélye van még a végső sikerre.

Hamilton egyszer már ledolgozta hátrányát, sőt a nyári szünetnek még 19 pontos előnnyel vágott neki, a Belga Nagydíj óta azonban ismét Nico Rosberg van lendületben. A pihenő óta három futamgyőzelmet szerző német pilóta nemcsak megfordította az állást, hanem ismét „kényelmes” helyzetbe hozta magát: négy versennyel az év vége előtt 33 ponttal vezet.

A címvédő lemaradása elsősorban a malajziai motorhiba miatt nőtt ekkorára, helyzetén azonban a rosszul sikerült rajtok sem segítettek. A történteket azonban igyekszik kizárni, és csak a rá váró feladatokra akar összpontosítani. „Nem nézek vissza!” – jelentette ki az Amerikai Nagydíj sajtótájékoztatóján. „Való igaz, voltak jobb napjai a pályafutásomnak, de csak előre tekintek. Voltak nagyon jó versenyeim a szezon során, de semmi sem lehet tökéletes. Csak egy dolgot tehetek: olyan keményen kell dolgoznom, amilyen keményen csak tudok” – tette hozzá.

Felzárkózását egyik kedvenc pályáján kezdheti, ahol 2012 óta csupán egyszer maradt le a futamgyőzelemről. „Austin, pontosabban Amerika mindig jó vadászterep volt számomra. Izgatottan várom ezt a hétvégét is, hiszen a pálya fantasztikus. Nagyszerű munkát végeztek a tervezésekor. Vannak jó előzési pontok és követhetjük az lőttünk lévőt, ami mostanában eléggé nehéz. Nagyon remélem, hogy ez a hétvége már jobb lesz számomra, és a szurkolók is élvezik majd” – magyarázta.

A sajtótájékoztatóra egy másik többszörös világbajnok, Sebastian Vettel is hivatalos volt, kinek véleményét a Mercedes pilótáinak küzdelméről is kikérték. Egészen pontosan azt a kérdést szegezték neki, reális-e, hogy Hamilton visszaszerzi a vezetést és elhódítja a bajnoki címet. „Persze” – kezdte a német határozottan, majd egy kisebb szünet után hozzátette. „Reális, mert eléggé gyors és sok pontot lehet még gyűjteni. Hiba lenne, ha most feladná. Természetesen harcolni fog érte! Négy futamon alatt még sok dolog történhet” – folytatta a négyszeres bajnok.

Bárhogy is alakuljon kettejük párharca, Hamiltontól már most megkérdezték, hogyan viseli majd a vereséget, ha végül Rosberg emelheti magasba a bajnoki serleget. „Férfiként próbálom majd viselni. Nem nyerheted meg az összes bajnokságot. Ha vetünk egy pillantást a korábbi bajnokokra, látjuk, hogy ők is nyertek, de veszítettek is világbajnoki címeket. Sok pontot lehet még szerezni, és mindent bele fogok adni. Ha pedig nem sikerül, akkor csak azt tehetem, hogy készülök a következő szezonra. Továbblépek majd, és remélem, erősebben térek vissza” – részletezte.

Szóba került, hogy Rosberg korábban még nem győzte le a csapaton belüli küzdelemben, Hamilton azonban kijelentette, nem esne nehezére megemészteni a vereséget. „Mindig szorosak voltak a csatáink. Idén máshogy alakulnak a dolgok, már ami a technikát illeti. De ez ellen semmit sem tehetek. Ha az autó rendben van, mondjuk tíz alkalomból kilencszer, akkor elvégzem a munkát. Volt pár eset, amikor a futamok elején nem ment minden tökéletesen, de ilyen a versenyzés” – jelezte.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”