Hamilton hiányolni fogja Buttont

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 18. 16:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton hiányolni fogja egykori csapattársát, Jenson Buttont, aki 2017-ben egyetlenegy királykategóriás versenyen sem vesz részt, hiszen „szabadságát tölti majd.” A címvédő úgy érzi, a sport is veszít a honfitárs távozásával, lévén a mezőny egy meghatározó pilótával lesz szegényebb.

A két brit világbajnok 2010 és 2012 között dolgozott együtt a McLaren-Mercedes sikereiért, és bár több emlékezetes versenyt is futottak, valamint győzelmeket is szereztek a csapatnak, bajnoki sikert együtt nem ünnepelhettek. Kapcsolatuk az együtt töltött évek alatt is „baráti” volt, és ez Hamilton csapatváltása óta sem változott: például több ízben nyilatkoztak elismerően egymásról.

A Mercedes versenyzője nemrég ismét dicsérő szavakkal illette honfitársát, aki jövőre már nem lesz ott a rajtrácson, a 2017-es évben ugyanis „szabadságra megy” (noha szerződése értelmében egy évvel később még visszatérhetne, egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy 2018-ban ismét ott lesz a mezőnyben). „Hosszú-hosszú évekig volt meghatározó versenyző” – kezdte a háromszoros világbajnok. „A Forma–1 számára is remek eszköz, hiszen nagyon sokat adott a sportnak.”

Hamilton külön kiemelte, csodálja honfitársát, amiért hosszú évek óta (2000 óta szinte minden versenyen részt vett) csúcsformában van, azt pedig, hogy milyen sok időt telt el debütálása óta egy saját példával szemléltette. „Emlékszem, amikor az első versenyét néztem, még középiskolás voltam, és reméltem, egy nap én is ott versenyezhetek majd. Őrület, hogy most mindketten itt vagyunk!”

Hosszú pályafutása során Button a mezőny egyik legközkedveltebb versenyzőjévé vált: a szurkolók többsége szimpatikusnak tartja, a sajtó munkatársai kedvelik és a vetélytársakkal is baráti viszonyt ápol. Nem meglepő tehát, hogy Hamilton szerint érezhető lesz majd a hiánya 2017-ben, amikor Fernando Alonso mellett már Stoffel Vandoorne terelgeti a McLaren-Hondát.

„Át fogom érezni a vakációját, azt, hogy egy éven keresztül mindent ki akar élvezni, amit a versenyek világán kívül ki lehet” – magyarázta. „Hiányozni fog. Viszont egy nap srácok, ti is elmentek majd, és valaki más fogja átvenni a helyeteket. És egyszer valaki más lép majd az én helyemre is. Ez már csak így működik. Biztos, hogy tovább fog lépni a nagyobb és jobb dolgok felé, és folytatni fogja a saját fejlődését” – zárta gondolatát a címvédő.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Tasi-r
#3 Tasi-r 2016. október 19. 22:15  

Ne feledjük JB és apukája sokat tett Hamiltonért . Pl John Button vett neki gokartot.... szóval több is van itt mint szimpla kollégák..

lönczi
#2 lönczi 2016. október 19. 08:08  

Mindig támad egy űr, ha egy klasszis (VB) versenyző kilép a mezőnyből. Régi Mclarenesként mondom, hogy Schumacher is hiányzott amikor először vonult vissza annak ellenére, hogy sosem szerettem. Viszont amikor visszatért a Mercihez drukkoltam neki, sokkal alázatosabb és szerényebb volt, számomra szerethetőbbé vált. Érdekes, mert Webber nem hiányzik, annak ellenére, hogy ő is rokonszenves versenyző volt. Buttont egy állandó szakkommentátorként és dobogós riporterként szívesen látnám, mert nagyon jó figura. Legalább visszaállhatna a pódiumra egy kicsit hivatalosan is. :)

albutr
#1 albutr 2016. október 18. 18:51  

biztos hogy nagyon hiányozni fog.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra