Hamilton így viszoNYÚLt a sajtótájékoztatóhoz…

írta: M4Sport
2016. október 06. 09:01
FOTÓ: ©Twitter

Jól szórakozott Lewis Hamilton a Japán Nagydíj csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján – de nem az újságírói kérdések foglalkoztatták…

Ahhoz képest, hogy egy hete még drámai módon veszítette el biztosnak tűnő futamgyőzelmét, s került 23 pontos hátrányba Nico Rosberggel szemben, Lewis Hamilton a legkevésbé sem tűnt feszültnek az FIA szuzukai sajtótájékoztatóján. Már rég a többieket kérdezték, ő még mindig mobiltelefonját bújta, amikor pedig őt szólították meg, már-már a kérdező érezhette zavarban magát, amiért megszakítja őt tevékenységében…

Egyikük nem is tűrte tovább, megkérte, ossza meg a jelenlévőkkel, mit is nézeget pontosan. „Ha? Ja, nem, csak elég vicces dolgok ezek a Snapchaten. Elég vicces…” – felelte. „Hé, ember, ezt már nagyon régóta csinálom, és folyamatosan próbálok új dolgokat belevinni.”

Hogy miről is beszélt, az Snapchat-oldalán derült ki: a versenyzőtársait és saját magát fotózta, önmagából nyulat, Carlos Sainzból őzet kreált, míg Kimi Räikkönen unatkozó arckifejezéséhez azt írta: „Ez a sz**ság megöl.”

Későbbi képén aztán elárulta, ő maga is így viszonyul a sajtótájékoztatóhoz.

Azért persze pár kérdésre is szakított időt – igaz, mély gondolatmenetekbe nem bocsátkozott. Elmondta, múlt heti kiesése nem igazán változtatta meg hozzáállását Szuzuka előtt. „Úgy készülök, ahogy tavaly. Jól érzem magam, várom, hogy pályára hajtsak, az időjárás remek ma, szeretek itt lenni – készen állok” – mondta. „Nem gondolkodtam a múltkori versenyen. Amikor elhagyom a pályát, már nem gondolok rá. Tokióban voltam, ami a három kedvenc városom egyike a világon. Ami a teljesítményemet illeti, elégedett voltam vele, remélem, így folytatom.”

A felsőbb erőkkel kapcsolatos malajziai kijelentése kapcsán elmondta: „Semmi sem változott. Úgy érzem, odafönt a fickó nem akarja, hogy nyerjek, de erről legutóbb már mindent elmondtam.”

A szurkolói körében elterjedt összeesküvés-elméletek kapcsán pedig szintén csak ismételni tudta önmagát: „Az Instagramon már elmondtam a véleményem. Mindenkinek joga van a saját véleményalkotáshoz, de ahogy a posztomban leírtam, szenvedélyesen szeretem ezt a csapatot, ezeket a srácokat.”

A sajtótájékoztatókat, mint kiderült, már kevésbé. Honfitársaitól kapott is érte. „Egyetértek azzal, hogy az FIA sajtótájékoztatói nem mozgalmasak, de ezt nehéz kimagyarázni” – írta mobilozásáról a The Sun munkatársa. „Amellett, hogy tiszteletlen, mikor tűrhető el a szitkozódás a közösségi médiában? Nem hinném, hogy jó ez a gyerekeknek…”

A The Times újságírója hozzátette: „A világbajnok eldobhatná azt a telefont, és koncentrálhatna kicsit jobban is a népes japán közönségre.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

autopeti
#2 autopeti 2016. október 06. 15:44  

Tegnap néztem meg a 2007-es és 2008-as szezon összefoglalóját, Hamilton első két évét, hihetetlen szimpatikus és profi pilóta benyomását keltette. Ma meg a néphülyítés, az emberrek befolyásolásának nagykövete, számomra lassan tűrhetetlenül tahó és üres figura. Az meg hogy a pályán hogyan vezet egy másik dolog, ott elismerem az érdemeit.

Balrog
#1 Balrog 2016. október 06. 09:34  

http://replygif.net/i/1099.gifFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája