Hamilton: Ítéljenek a szurkolók

írta: M4Sport
2016. március 10. 15:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

A versenyzők helyett inkább a szurkolóknak kellene megítélniük az új időmérőt, hiszen az a legfontosabb, hogy ők szórakoztatónak találják a szisztémát – jelentette ki Lewis Hamilton, aki riválisaival ellentétben még nem akar véleményt formálni az újításról.

Hosszas huzavona után múlt hét pénteken az FIA Motorsport Világtanácsa is elfogadta az időmérő lebonyolításának megváltoztatásával kapcsolatos szabálymódosítást. Bár a csapatok áldásukat adták rá, az új, folyamatos kieséses rendszer nem aratott osztatlan sikert a versenyzők körében; többségük szerint a szisztéma túlságosan bonyolult, magát a módosítást pedig néhányan teljesen feleslegesnek tartják, hiszen a korábbi rendszerre senki sem panaszkodott.

A címvédő világbajnok, Lewis Hamilton a napokban több alkalommal is komoly kritikával illette a királykategóriát – főleg azt az irányt, amit a sport választott, valamint a glóriás fejvédőt – az új időmérőről azonban a szezonnyitó előtt még nem akar ítéletet mondani, sőt szerinte ebben a kérdésben nem is a pilóták véleménye a legmérvadóbb. „Az a legfontosabb, mit gondolnak róla a szurkolók” – idézi szavait az Autosport. „Voltak már nagyon jó szisztémáink, és voltak elfogadhatóak is. Én például élveztem azt a rendszert, ami az elmúlt néhány évet jellemezte” – magyarázta.

„Szerintem ezért nem volt igazán értelme most a módosításnak, de nem akarom leírni a dolgot addig, amíg ki nem próbáltam. Már nagyon várom, hogy megérkezzünk Melbourne-be és kipróbáljuk; talán meglep bennünket. Lehet, hogy nagyon izgalmas lesz, de az is lehet, hogy nem válik be. Majd meglátjuk. Elmegyünk, megnézzük, hogyan működik, és a szurkolóktól is kapunk majd visszajelzéseket arról, hogy szerintük jó-e, vagy sem” – folytatta.

A csapattárs, Nico Rosberg nem gondolja, hogy a szabályváltozás komoly hatással lesz a Mercedesre, igaz, a német még nem ásta bele magát az új rendszer tanulmányozásába. „Ismét visszatért? Ne igyunk előre a medve bőrére, még van két hét” – viccelődött, amikor megtudta, mégis bevezetik a kieséses rendszert. „Nem hiszem, hogy számunkra komoly változást jelent. Sokkal inkább a középmezőny versenyzőinek. Esős körülmények között pedig talán trükkösebbé teszi a dolgokat. Őszintén megmondom, még nem néztem át a dolgot, mert nekünk nem jelent túl nagy változást, de Melbourne előtt mindent le fogok ellenőrözni, hogy felkészült legyek” – tette hozzá.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”