Hamilton kísérletezne 2016-ban

írta: M4Sport
2016. április 23. 05:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton szerint a Forma–1-nem kell félnie az újításoktól és a komolyabb változtatásoktól – mint például a versenyhétvégék menetének átalakítása –, az idei szezont pedig használhatná egyfajta kísérleti asztalnak a 2017-es módosításokhoz.

Az új, kieséses időmérő már bevezetése előtt rengeteg kritikát kapott, debütálása után pedig szinte mindenki a korábbi szisztéma visszaállítását követelte. Erre – egy hosszas huzavona és rengeteg egyeztetés után – a második próba kudarca után került sor, az F1 vezetői azonban nem vetették el teljesen a kvalifikáció és a komplett versenyhétvége átalakításának ötletét, sőt 2017 előtt „alapos vizsgálatokat végeznek majd arról, hogyan lehetne” felrázni a nagydíjakat.

Az idei kudarc valószínűleg megfontoltabbá teszi a sport irányítóit, a címvédő világbajnok szerint azonban nem kellene tartaniuk az újításoktól, sőt a javaslatokat még idén kipróbálhatnák, hogy több információval rendelkezzenek 2017 előtt. „Nem kellene félniük az új dolgok kipróbálásától” – kezdte Hamilton. „Visszatértünk a régi időmérőhöz a második kudarc után, amiről egyébként sejtettük, hogy az lesz. Nem jöttek új ötletek, és ez nem jó. Meggyőződésem, hogy az idei évet fel kellene használni néhány lehetőség kipróbálására, ami hatással lehet a versenyhétvégére” – tette hozzá.

„Ha a rajongók látják, hogy új formátumokkal próbálkozunk, és ha nem is működik a dolog, vagy nem nyeri el a tetszésüket, akkor legalább tudni fogják, hogy próbálkozunk, és azt is, hogy egy tesztelési fázisban vagyunk a 2017-es év előtt” – magyarázta a Mercedes pilótája, majd gyorsan hozzátette, ő nem tudja, melyik megoldás lenne a legjobb. Hamilton egyébként biztosra veszi, hogy a rajongók örülnének, ha egy jól működő új szisztéma debütálna.

„Az elmúlt tíz évben csütörtöktől vasárnapig nagyjából minden ugyanolyan volt. Szeretem a versenyzést, viszont szerintem a szurkolók is izgalmasabbnak tartanák a dolgot, ha minden hétvégén más lenne a lebonyolítás. Nem is kell minden hétvégén, de lehetne szuperhétvége, vagy három futam, vagy nem is tudom. Mind a 21 hétvége ugyanolyan, kicsit felrázhatnánk a dolgokat. Az összes kategória közül, ahol versenyeztem a GP2-ben volt igazán különbség a sprint és a főfutamnak köszönhetően. Eltérő volt, mert tudtad, hogy másnap más kihívások várnak rád. Az egyik futamon van kiállás, a másikon nincs. Nem mondom, hogy több futam kell, de talán lehetnének eltérőek a hétvégék forgatókönyvei és a célok” – fejezte be mondandóját.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki