Hamilton Malajziában válaszol

írta: M4Sport
2016. szeptember 19. 13:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes cáfolja, hogy Lewis Hamilton súlyosabb fékproblémákkal küzdött Szingapúrban, mint Nico Rosberg. A brit hétvégi formája kapcsán tanácstalan, Malajziában viszont megtörné csapattársa lendületét.

„Ez komoly, Nico. Figyelj a fékkezelésre” – hangzott a megismételt rádióüzenet már a szingapúri verseny elején. Nico Rosberg mellett Lewis Hamiltont is a fékekkel kapcsolatos problémák hátráltatták vasárnap. A brit ráadásul a futamot követően ezt nevezte meg az egyik fő okként annak kapcsán, miért nem tudta tartani a lépést csapattársával és a második helyen célba érő Daniel Ricciardóval.

„A fékeken múlt. Szenvedtem a fékekkel, túlmelegedtek, ezért egyszerűen lassítanom kellett. Csak néztem, ahogy a többiek elhúznak tőlem. Másképp próbáltam utolérni őket. Aztán a második vagy a harmadik kerékcserém után hirtelen rendbejött a fékem. De a vége felé természetesen újra túlhevültek kicsit” – magyarázta a címvédő.

Toto Wolff hangsúlyozta, valójában mindkét autójukat egyformán hátráltatta ez a gond. „Már az elejétől a határon táncoltunk. De Szingapúrra ez jellemző. Más versenyzők is panaszkodtak a fékek túlmelegedésére. Mi elértük vele azt a szintet, ahol már az elejétől kezdve problémát jelentett, de az első és a harmadik helyen értünk célba, és szerintem az eredmény utólag igazolja, jól választottunk az autó felkészítésekor” – mondta a sportigazgató. „Pontosan ugyanolyan problémával bajlódott a két versenyzőnk. Különböző időszakban rosszabbra majd jobbra fordult a helyzet, de pontosan ugyanolyan volt.”

Lewis Hamilton

Rosberget nem lepte meg a gratuláció

Hamilton a versenyt követően azt is elismerte, ezúttal Rosberg egyszerűen jobb volt nála. A brit németországi győzelme óta nem nyert versenyt, miközben csapattársa már sorozatban harmadszor gyűjtötte be a 25 pontot. Elmondása szerint azonban korai még hullámvölgyről beszélni.

„A válaszomat a következő versenyen adom majd meg. Nem foglalkozom most ezzel” – mondta Hamilton. „Fogalmam sincs, hogy alakul a folytatás. Nem tudom, lesz-e újabb változás, és ha igen, mikor történik meg. Még hat versenyünk van hátra, teljes gőzzel támadok, és remélem a legjobbakat. Szingapúrban meghatározó volt, hogy a csapatával mesésen dolgoztak egész hétvégén. Mi nem. A múltban viszont bizonyítottuk már, hogy mi is képesek vagyunk jó hétvégékre. És újra bizonyítani fogjuk.”

Rosberget nem lepte meg, hogy csapattársa elsőként gratulált neki a leintést követően. „A tisztelet mindig is megvolt közöttünk. Normális, hogy elismeri a jó teljesítményemet. Fordított helyzetben pontosan ugyanígy teszem.”

Bajnoki helyzetével szokásához híven most sem foglalkozik, csak versenyről versenyre halad. „Ha működik, minek változtassak ezen?” – mondta a kérdésekre. „A győzelem természetesen lendületet ad. Érzelmileg óriási volt megélni ezt, és az is tény, hogy mindig könnyebb egy győzelem után a következő futamra menni, mint egy vereség után.”

Toto Wolff szerint kiszámíthatatlan, mi várható két hét múlva. „Jellemző, hogy az egyik versenyzőt mindig ünnepelik, a másikat leírják, de közben itt ez a hullámzás: az egyik héten még arról beszélünk, hogy Lewis lendületben van, most meg hirtelen Nico nagyszerű hétvégéjéről. Kiderül, két hét múlva Malajziában kit fogunk mondani.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

karl
#1 karl 2016. szeptember 20. 07:52  

" Toto Wolff szerint kiszámíthatatlan,hogy mi várható.....! Toto madzagon rángatja a versenyzőit, az nyer akit éppen ő akar . Pl.Hamilton rossz rajtja: Ne keresse Hami,hogy hol hibázott,mert ő mindent úgy csinált ahogy kell.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 20. 07:55

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend