Hamilton már felkészült a büntetésre

írta: M4Sport
2016. június 30. 20:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton már elfogadta, hogy a szezon későbbi szakaszában büntetést kap a különböző erőforrásegységek cseréje miatt. A címvédő most úgy számol, legalább két futamon kerül hátrányba legnagyobb ellenfelével, Nico Rosberggel szemben.

A Mercedes vezetői az Osztrák Nagydíj előtt elhatározták, Rosberg és Hamilton autójába is beszerelik az idei harmadik belső égésű motort és MGU-K-t, sőt a versenyzők turbófeltöltőből és MGU-H-ból is újat kapnak – ezekből a címvédő már az ötödiket kezdi használni a Red Bull Ringen. A szabályok értelmében pedig a hatodik egység beépítése után már hátrasorolásos büntetés jár.

Az istálló egy ideig próbált taktikázni az elemekkel, a szezon elején jelentkező műszaki hibák miatt azonban már most, 13 futammal a szezon vége előtt elérték a határt, Hamilton pedig beletörődött, a későbbiek során lesznek hétvégék, amikor a csere – és az azért járó büntetés – miatt hátrányban lesz márkatársával szemben. „Lesz legalább egy, de valószínűbb, hogy két olyan verseny, amikor hátulról kell indulnom a hatodik és a hetedik egység miatt” – nyilatkozta lemondóan.

„Az a legrosszabb az egészben, hogy én vagyok az egyetlen Mercedes-versenyző, aki ilyen helyzetben van. Egyértelmű, hogy mindez a csapat számára is nehéz, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mi vagyunk a Mercedes gyári alakulata, szóval, ha lenne 40 erőforrásunk, akkor bízhatnánk abban, hogy ez a 40 legjobb erőforrás. De így megy ez… Most a lehető legjobb formámat kell hoznom, akárcsak a következő versenyeken. Nehéz lesz, főleg ha látod, hogy a többi Mercedes-pilóta esetében minden a terv szerint halad. Nem ez a legjobb érzés, de semmit sem tehetek ellene” – magyarázta.

A címvédő elárulta, az erőforrásokkal kapcsolatban most főként abban bízik, hogy a büntetéseket olyan pályákon kapja majd, melyeken könnyen manőverezhet és így a lehető legkisebb pontveszteséggel kell számolnia. „Majd kiderül, mikor kapjuk meg a büntetéseket. Remélem, egy olyan pályán ahol közel lehetek, vagy talán még így is harcolhatok a győzelemért. Most így kell gondolkodnom. Arra kell gondolnom, hogy így is nyerhetek. Lehet, hogy beküldik a biztonsági autót, vagy bármi megtörténhet még ezeken a versenyeken” – tekintett előre.

Azt, hogy Hamilton a szezon során valamikor megkapja a szóban forgó hátrasorolást a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is egyértelműnek tartja, ugyanakkor ő is kiemelte, a csapat mindent megtesz azért, hogy a lehető legkevesebbet bukja ezzel, és azért is keményen dolgoznak, hogy a folytatásban minden rendben legyen az egységekkel. „Elkerülhetetlen, hogy valamikor megbüntessék, és ez eléggé idegesítő” – nyilatkozta. „Azt nem mondanám, hogy kettő büntetés lesz. A srácok nagyon motiváltak, hogy a legjobbat hozzák ki a helyzetből, és nem kételkedem abban, hogy ez így is lesz. A legjobbat fogják kihozni a helyzetből” – tette hozzá magabiztosan.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. június 30. 23:49  

ohhh....azok a Toto féle "van még a tarsolyunkban 1-2 trükk"...

Konszpiresiszeoriz
#1 Konszpiresiszeoriz 2016. június 30. 21:33  

APAAAAAAAAAA! Kezdődik!

Megint piszkálják Luisz kocsijááááááát!

Utoljára módosítva: 2016. június 30. 21:34FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája