Hamilton már hárít – mégsem ő szúrta el a rajtot?

írta: M4Sport
2016. szeptember 04. 17:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mégsem vállalja magára a felelősséget Lewis Hamitlon. Bár a versenyen még azt mondta, ő szúrta el a rajtot, az eredményhirdetés utáni sajtótájékoztatón már csapata térfelére dobta át a labdát…

A futam alatt a rádióban még azt mondta, ő szúrta el. Lewis Hamilton a versenyt követő sajtótájékoztatón viszont már arról beszélt, határozottan nem rajta múlt, hogy ilyen gyengén rajtolt Monzában. A brit az első rajtkockából indult, ám az első kör végén már csak 6. volt, miután kerekei túlpörögtek az indulásnál. Toto Wolff és Niki Lauda is arról beszélt, ő rontott, ám most kiderült mégsem.

Hamilton feloldotta a korábbi és későbbi kijelentései közti ellentmondást. „Tudtam, hogy a mérnököm aggódni fog és ideges lesz amiatt, ahogyan a rajt alakult, ezért megpróbáltam megkönnyíteni a helyzetét azzal, hogy vállaltam a felelősséget” – nyilatkozta a címvédő. „Nem igazán tudom, mi történt a rajtnál. Később majd megpróbálom kideríteni. Mindent úgy csináltam, ahogy szoktam. Láttam, ahogy egy csomó autó elmegy mellettem, megvolt a fordulatszám, minden pontosan ugyanolyan volt, mint máskor. Egyszerűen csak túlpörögtek a kerekeim. Kicsit úgy, mint Nicónak Hockenheimben.”

Nico Rosberg megjegyezte, amióta a versenyző nem kaphat segítséget a rajtoknál csapatától, természetes, hogy változó a rajtjaik minősége. Csapattársa azonban nem teljesen ért egyet vele, szerinte a hibát a Mercedes háza táján kell keresni. „Nem gondolnám, hogy most több múlik a versenyzőnk, pont olyan, mint korábban volt. A kuplungunk nem elég kiszámítható. A múltban megmondták nekünk a kuplung hőmérsékletét, ezért könnyű volt vele elérni a célt. Most nem olyan könnyű, nem tudhatod, hogy a kuplungod jól működik-e vagy sem.”

Akárhogy is, Hamilton tudja, már az első pillanatokban elúsztak győzelmi esélyei. „Ilyenkor csak arra gondolok, hogy visszatérjek oda, ahonnan indultam. A célom az volt, hogy visszakapaszkodjak, de Nico láthatóan elhúzott. Tapasztalatból tudom, hogy miközben bármi megtörténhet, ilyenkor eléggé csökken az esély a győzelemre, körről körre, másodpercről másodpercre. Már az elején tudtam, hogy nincs esély a győzelemre, de azért megpróbáltam. A második hely volt a célom, és ennél többet most nem is tehettem.”

Hamilton előnye két verseny alatt 19-ről 2 pontosra olvadt csapattársa két győzelmével. Rosberg azonban nem érzi úgy, hogy ez most egy újabb fordulat lenne. „Én nem látok itt hullámokat, csak egyik versenyt a másik után. A következő Szingapúrban lesz, én pedig megpróbálom megnyerni azt is” – nyilatkozta.

Oszd meg!

13 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#13 guide 2016. szeptember 05. 11:10  

Ennyit hibázni egy évben és még így is világbajnok lesz.Hihetetlen a Merci fölénye.

BrettShaw
#12 BrettShaw 2016. szeptember 05. 10:55  

Nem, nem létezik, hogy ennyire ostoba legyen, kell legyen valami értelmes magyarázat...

Osvát
#11 Osvát 2016. szeptember 04. 22:51  
Konszpiresiszeoriz:
Amúgy szerintem tegnap Nico jól megszívatott mindenkit az időmérőn. Nem nyomta 100%-ig és ma megmutatta mekkora volt a tempója, simán verte volna Hamit.

Sanko tenyleg eleg nagy baromsagot irt ismet de azert te sem fukarkodsz az elvetemult gondolatokkal. Kettejuk kozul ki rejtegette valaha is a tempojat idomeron q3-ban?? (szabadedzeseken meg csak-csak de nem idomeron)
Monza eropalya, ahol Hamilton friss motorral mig Rosberg hasznalt motorral ment, vszeg jo par loerovel kevesebb volt az o autojaban. Ez magyarazhatja a nagy kulonbseget de hogy olyan elvetemult nincs, aki idomeron ne adna bele mindent az fix - foleg valaki, aki lemaradasban van pontok tekinteteben.

saxon
#10 saxon 2016. szeptember 04. 22:19  
Jadeite:
A verseny hevében is azonnal a mérnöke érzései jutottak eszébe, aki talán rosszul érezhetné magát... áldott jó ember, szerintem a pápának máris el kellene kezdenie a szentté avatási procedúrát.

+1 :-)

saxon
#9 saxon 2016. szeptember 04. 22:18  
jtfan:
A képlet igen egyszerű. Ha Hamilton nyer akkor ő az isten. Rosberget persze olyankor semmi sem hátráltatja. Ha valami nem úgy alakul ahogy kell, akkor megy a csúsztatás. Hamikám! Nem lehetsz egyszerre szűz is meg tudjuk hogy folytatódna amit írok. Most elrontottad a rajtot és vállalod a felelősséget vagy okolhatod a mérnököd, de a kettő nem megy egyszerre.

+1

Konszpiresiszeoriz
#8 Konszpiresiszeoriz 2016. szeptember 04. 21:08  

Amúgy szerintem tegnap Nico jól megszívatott mindenkit az időmérőn.
Nem nyomta 100%-ig és ma megmutatta mekkora volt a tempója, simán verte volna Hamit.

Konszpiresiszeoriz
#7 Konszpiresiszeoriz 2016. szeptember 04. 21:06  

SANKO

Te agyhalott!!

Persze azt nem emlegeted hogy Rosberg 1.7 seccel tovább volt a boxban....csoda hogy a szerelő el nem dobta a kereket...apró trükkök!

Nem tudom hogy ki üzemelteti a nickedet de nagyon uncsi már!

Jadeite
#6 Jadeite 2016. szeptember 04. 19:15  

A verseny hevében is azonnal a mérnöke érzései jutottak eszébe, aki talán rosszul érezhetné magát... áldott jó ember, szerintem a pápának máris el kellene kezdenie a szentté avatási procedúrát.

jtfan
#5 jtfan 2016. szeptember 04. 18:50  

A képlet igen egyszerű.
Ha Hamilton nyer akkor ő az isten. Rosberget persze olyankor semmi sem hátráltatja.
Ha valami nem úgy alakul ahogy kell, akkor megy a csúsztatás.
Hamikám! Nem lehetsz egyszerre szűz is meg tudjuk hogy folytatódna amit írok.
Most elrontottad a rajtot és vállalod a felelősséget vagy okolhatod a mérnököd, de a kettő nem megy egyszerre.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 04. 18:54

Kimilton
#4 Kimilton 2016. szeptember 04. 18:13  

Kapd össze magad Hami, mert emlékezzünk vissza Rosbergnek milyen sorozata volt a tavalyi év végén, sok hiba nem fér bele ha VB akar lenni.

schumi-1
#3 schumi-1 2016. szeptember 04. 18:09  
altatas:
Looser!

FU! end meci 2!!!


Utoljára módosítva: 2016. szeptember 04. 18:18

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. szeptember 04. 17:51  

.....apró trükkök....pont elég volt a helycserére :) nyugi lesz még ilyen....

altatas
#1 altatas 2016. szeptember 04. 17:40  

Looser!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa