Hamilton mégis marad a rajtrácson

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 13:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korrigált: korábban tévesen közölték, hogy Lewis Hamilton a boxból kezdi a Belga Nagydíjat, a váltóján történt változtatásért ugyanis „csak” egy újabb 5 rajthelyes büntetést kap a start előtt.

A versenybírák nemrég bejelentették, a Mercedes klasszisának a boxból kell rajtolnia, amiért csapata megszegte a parc fermé szabályt, később azonban kiderült, hogy az FIA rosszul alkalmazta a büntetést. A címvédő tehát marad a rajtrácson, igaz, újabb 5 rajthelyes büntetés kap az említett szabálysértés miatt. Most tehát így néz ki a Belga Nagydíj rajtrácsa.

Ami Hamiltont illeti, az ő helyezése nem változott, vagyis a 21. pozícióból vághat majd neki a Belga Nagydíjnak, az időmérőn kör nélkül maradó Fernando Alonso ugyanis (aki a többszörös motorcsere miatt összesen 60 rajthelyes büntetést kapott) továbbra is mögötte marad a sorban.

„Miután meghallgattuk a technikai küldöttet, kiderült, hogy a plomba felügyelet alatt lett eltávolítva a 44-es rajtszámú autó váltójából, ezért a csapat nem sértette meg a parc fermé szabályt. A 23.6-os szabály értelmében azonban öt rajthelyes büntetést kap, amiért változtattak a váltón” – állít a szövetség javított közleményében, amit néhány perce adtak ki.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?