Hamilton: „Minden szempontból előreléptünk”

írta: M4Sport
2016. február 22. 20:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

A címvédő fél másodpercet kapott Vetteltől, mégis lelkes az autója láttán.

Ugyan az első barcelonai teszt első napján a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton teljesítette a legtöbb kört – szám szerint 156-ot (!) –, a címvédő mégis a második helyre szorult az első napi összesítésben, miután a ferraris Sebastian Vettel mintegy 0,5 másodperccel jobb időt futott nála a délelőtti gyorsköreik során. Mindennek ellenére a brit egyáltalán nincs elkeseredve, és érzése szerint az autó meglepően nagy előrelépést jelent ahhoz képest, hogy voltaképpen immár harmadik éve csaknem ugyanolyan szabályok szerint készült.

„Nagyon-nagyon sok munkát öltünk abba, hogy meglépjük azokat a lépcsőket, amiket ezzel a kocsival meg akartunk lépni – ez a mostani szabályok harmadik éve, ez már csak evolúció” – magyarázta az angol világbajnok. „Ezért dobott fel annyira ez a nap, hogy láttam, hogy mégis javult a kocsi. Minden területen jobb, az egész kocsi javult. Mechanikai szempontból, belső elrendezés szempontjából és aerodinamikai teljesítmény szempontjából is jobb. A legjobb motort meg már jó ideje a Mercedes gyártja – most is ugyanolyan erősnek érzem, mint tavaly.”

Sőt, mi több, ahogy arról korábban már beszámoltunk, a brackley-iek motorguruja, Andy Cowell szerint az idei hajtóegységük csúcsteljesítmény tekintetében már a kritikus 900 lóerős határt is átlépte, ezzel pedig a valaha volt legerősebb Forma–1-es Mercedes-motorrá avanzsált. A W07-es kódjelű versenyautó bemutatóján egyébként a csapat vezetői is ugyanazt hangoztatták, mint most Hamilton: az új kocsi minden területen fejlődött egy kicsit, és ez összességében sokat jelenthet majd.

A 44-es rajtszámú autó sofőrjét egyébként az új modell megbízhatósága sem hagyta hidegen. Hamilton a maga 156 megtett körével – az itteni versenytáv több mint kétszeresével – messze maga mögött hagyta a következő legszorgalmasabb 2016-os technikával köröző versenyzőt, a Red Bull-os Daniel Ricciardót. (Az ausztrál 87 kört futott; a sauberes Marcus Ericsson 88-at, de 2015-ös kocsival.)

„Ez egy elképesztő nap volt. Még soha nem volt olyan jó első napom, mint ma. Az, hogy egyszerűen csak beülsz a kocsiba és olyan kevés problémád akad, mint most nekünk, az nagyszerű munka a csapattól. 156 kör elég soknak számít itt, az egyszer biztos. Mindig nehéz fejlődni, de mindig tökéletességre törekszel, ami viszont cserébe mindig egy mozgó célpont. Az a nagy cél, de állandóan mozgásban van” – értékelt a címvédő.

A Mercedesnél ma nagyon közel kerülhettek hozzá – csak az abszolút leggyorsabb kör hiányzott a tarsolyukból…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”