Hamilton: Most vagyok a csúcson

írta: M4Sport
2016. augusztus 19. 11:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton úgy érzi, az, hogy az utóbbi években „megtalálta az egyensúlyt” magánéletében, versenyzői pályafutását is előrelendíti, hiszen nyugodtabbá, érettebbé vált, így pedig közelebb kerülhet saját maximumához.

Hamilton általában aktívan tölti szabadnapjait (így a háromhetes nyári pihenőt is), ténykedését pedig folyamatosan dokumentálja közösségi oldalain: idén például Amerikában, Mexikóban és a Karibi-térségben múlatta az időt, többször híres személyek társaságában. Életmódját sokan kritikával illetik, ő azonban ragaszkodik azon kijelentéséhez, miszerint az pályafutását is előrelendíti.

Az eredmények egyelőre „őt igazolják”, 2014 óta ugyanis ő birtokolja a bajnoki címet, és bár az idei évet gyengébben kezdte, az az elmúlt hét futamból hatot megnyert és már vezeti a tabellát. Úgy érzi, ehhez arra is szüksége volt, hogy megtalálja „az egyensúlyt magánéletében”. „A nyári pihenő éppoly fontos, mint az év többi része” – nyilatkozta. „Szeretem elfoglalni magam, viszont voltak szünetek, melyek végére kimerültem. Túl sok mindent csináltam, és edzettem is. Sok volt” – tette hozzá.

„Rendszerint viszonylag gyorsan eltelnek ezek a hetek. A legutóbbi fantasztikus volt, hiszen nagyszerű emberek vettek körül. Beleszőttem az edzést is, de nem ez volt a legfontosabb. Eközben pedig élveztem azt a helyet, ahol éppen jártam. Még akkor is izgatott voltam, amikor hazaértem. Minden évben mást szeretnénk csinálni: világot látni, és kipróbálni több különböző dolgot, anélkül, hogy elterelődne a figyelmünk a végső célról, a bajnokság megnyeréséről” – magyarázta.

„Tavaly lettem 30, és ez volt az első életem legjobb évei közül. Legalábbis ezt mondják, nem igaz? Nekem eddig valóban ezek a legjobbak, nagyon élvezem őket. Azt hiszem, ez annak köszönhető, hogy sokkal érettebb lettem, és tudom, mit akarok. Általában fiatalabb emberek vesznek körül, és már eljutottam oda, hogy valakinek, aki mondjuk 25 éves, vagy még fiatalabb adhatok tanácsokat. Eddig erre nem volt példa. Elmondhatom, hogy 6 évvel idősebb vagyok, és mi mindent tapasztaltam meg ebben az időszakban, hogy ő is tanuljon belőlük, és ne aggódjon. Kicsit őrülten hangzik, de most vagyok a csúcson, és remélem, nem lesz annyira gyors az út innen lefelé” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ