Hamilton nem aggódik a gumi miatt: Csak egy kis elfékezés volt

írta: M4Sport
2016. szeptember 03. 15:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sorozatban harmadszor is Lewis Hamilton rajtolhat az első rajtkockából Monzában. A brit magabiztos edzéselsőségére csak egy kisebb hiba vetett árnyékot.

Miközben pénteken még a mostaninál szorosabb csatát vívtak egymással, Nico Rosbergnek szombaton nem volt ellenszere Lewis Hamiltonra. A brit versenyző közel fél másodperces előnnyel szerezte meg a pole-t csapattársa előtt, ráadásul a Q1-ben és a Q2-ben is nagy előnnyel zárt az élen.

A Mercedes tempófölénye Bakut idézte – taktikája pedig Spát. Azzal a különbséggel, hogy ezúttal csak az ő két autójuk volt képes a lágy keveréken bejutni a legjobb tízbe. Hamilton és Rosberg is ezen a gumin vág neki a versenynek vasárnap – csakhogy a brit az első kanyarban elfékezte jobb első abroncsát, ami még hátrányt is jelenthet számára.

Miután a rádión jelezte hibáját, a Mercedes újra pályára küldte őt egy friss lágy szetten, ám javítania nem sikerült. A leintés után azonban jelezte, nem is igazán aggódnak emiatt. „Nem igazán fékeztem el azt a gumit, csak egy kis elfékezés volt az az első kanyarban. Ami a holnapi versenyt illeti, minden tökéletes, nagyon jó a tempóm. Az elfékezés minimális, nem igazán lehet érezni sem, ezért nem gondolnám, hogy gondot jelentene” – keserítette el Rosberget.

Niki Laudától a leintés után megkérdezték, miért ez a szokatlanul nagy különbség két versenyzője között. „Lewis gyorsabb ezen a hétvégén, ilyen egyszerű” – felelte. Lefutottnak azonban még nem tekinti a versenyt. „Holnap minden a rajton múlik majd, valamint azon, mi történik a versenyen. A Mercedes a megfelelő gumikon lesz a rajtnál – ma tökéletes munkát végeztünk.”

„Leginkább az lep meg, mekkora a különbség a Mercedes és a Ferrari között. Hét-nyolc tized nagyon sok. Nagyon elégedettek vagyunk, nincs is mit mondani. Lewis és Nico remek munkát végzett” – dicsért az osztrák.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

stonefly
#3 stonefly 2016. szeptember 03. 23:08  

Monza volt mindig is az a pálya ahol az első 15 helyezett az időmérőn 1 sec-en belül volt.
A kasztnik jelentősége lecsökkent anno ezen a pályán.
Félelmetes előny itt az 1 mp a második erővel szemben.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. szeptember 03. 15:56  
F1890:
ferrari tech igazgatója szerint motorban még midnig 3 tized a hátrányuk :D

Jó fos lehet a kasztni ha 5-6 tized hátrányt hoz.

F1890
#1 F1890 2016. szeptember 03. 15:55  

ferrari tech igazgatója szerint motorban még midnig 3 tized a hátrányuk :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt