Hamilton nem elégedett

írta: M4Sport
2016. március 02. 17:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton szerint még dolgoznia kell a kocsi egyensúlyán, miután Nico Rosberg tegnap több mint fél másodperccel jobb időmérő-szimulációt futott nála.

A második barcelonai teszt első két napján a Mercedesnél gyakorlatilag mindkétszer ugyanazt a programot futották, épp csak a versenyzői felállás változott – kedden Nico Rosberg futott időmérő-szimulációt délelőtt, Lewis Hamilton pedig versenyszimulációt délután, ma pedig fordítva. Azonban míg Rosbergnek a tegnap reggeli körén sikerült megfutnia a nap legjobb idejét, addig Hamilton több mint hat tizedmásodperccel lassabbnak bizonyult nála, és legjobb esetben is csak a második helyen zárja a mai körözést. A címvédő ebédidőben nyilatkozva el is ismerte, hogy nem érezte jól magát az autóban.

„Egy kicsit még dolgoznunk kell az egyensúlyon. A kocsi nem pontosan olyan, mint amilyennek szeretném, jelen pillanatban nem elég jó, és ezen még dolgoznunk kell” – kommentálta a délelőtti etapját a háromszoros világbajnok.

De nem csak a W07-es beállításai nem voltak Hamilton ínyére, az angolnak a Pirelli módosított gumijai sem nyerték el a tetszését.

„Nem éreztem jól magam az autóban, ezek a gumik nem túl jók – őszintén azt kívánom, hogy bárcsak a tavalyi gumikkal mennénk, mert ezek nem olyan jók, mint azok voltak. De ettől eltekintve jó élmény volt kipróbálni az egykörös tempót.”

A Mercedes versenyzője már a múlt héten is hangot adott neki, hogy a pilóták versengő természete miatt szerinte elég unalmas, amikor egyedül körözgetnek a pályán, és csak a csapatok programjait teljesítik – de a könnyű tankos időmérő-szimulációk még így is izgalmasak.

„Eddig csak gyűrtem a sok-sok kört a hosszú etapokon, ami nem túl érdekes dolog. De amikor kivesszük a benzint, az mindig izgalmas érzés, ugyanakkor mindig nagyon újszerűnek is hat a sok nehéz autós kör után.”

Nem dől be a Mercedest magasztaló híreknek

Azok után, hogy Rosberg kedden kettővel keményebb keveréken is jobb időt futott, mint amire az egyik legközelebbi ellenfélnek tekintett Williams-Mercedes a leglágyabb gumin képes volt, ma reggelre máris rendkívül borúlátó vagy frusztrált nyilatkozatok sora ömlött a paddock nyakába. Hamilton azonban óvatosságra int a Mercedes előnyét illetően.

„Őszintén szólva, még meg sem néztem, hogy hogy állnak a többiek. Nyilvánvalóan mindenki fel fog minket húzni az erősorrendben, minden egyes ember fel fog minket húzni, de egyikünk sem igazán tudja, hogy a Ferrari mennyi üzemanyaggal köröz – szerintem nekik erős csomagjuk van. Még a Williamsnek is úgy tűnik, hogy erős csomagja van.”

Rosberg és Hamilton a téli tesztek utolsó két napján is ebédidőben váltja egymást a volánnál.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. március 02. 19:15  

Na már meg is erősítette valaki, hogy az új gumik sz*rok :D Mért nem lepődök meg ezen.. És sajnos Bernie még ezek után is ragaszkodni fog a Pirellihez.

ernike
#3 ernike 2016. március 02. 19:05  

Ha Rosberg azonos mennyiségű benzinnel mente a 23:0-t akkor értem miért bosszús Hamilton. Már most figyelik egymást és lehet Rosbergnek jobban fekszik a lágyabb.

Balrog
#2 Balrog 2016. március 02. 18:19  

Mikor a Pirelli tavaly bejelentette a terveit, tudtam előre, hogy ez lesz. :D

Wolverine
#1 Wolverine 2016. március 02. 18:10  

„Eddig csak gyűrtem a sok-sok kört a hosszú etapokon, ami nem túl érdekes dolog. De amikor kivesszük a benzint, az mindig izgalmas érzés, ugyanakkor mindig nagyon újszerűnek is hat a sok nehéz autós kör után.”

Jaj meg ne sajnáljam már szegényt, milyen szar munkája van...

Utoljára módosítva: 2016. március 02. 18:10

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa