Hamilton: Nem értem! Nyolc Mercedes-motor, és pont az enyém…

írta: M4Sport
2016. október 02. 11:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton nem tudja elhinni, ami vele történt Malajziában. Biztos győzelem felé vezető úton borult lángba az autója – nem érti, miért mindig vele történik ilyesmi.

Nico Rosberget Sebastian Vettel már a rajtnál „elintézte”, a két Red Bull épp kemény csatába kezdett egymással, amivel az utolsó kiálláshoz elegendő 24 másodperces előnyre tett szert – már-már zsebben volt a győzelem. Aztán a 41. kör elején a címvédő elkeseredetten kiáltott a rádióba: „Ó neee, neee!” – autója hátuljából előbb füst, majd lángok csaptak föl.

Ahelyett, hogy átvette volna a vezetést a bajnokságban, Hamilton ponthátránya 23 egységre nőtt. A leintés után összetörten nyilatkozott a háromszoros világbajnok. „A fiúk egész hétvégén kiválóan dolgoztak, én is mindent megtettem. El nem tudom hinni, hogy van nyolc Mercedes-motoros autó, és csak az enyémnek van motorproblémája. Ez valahogy nincs rendjén. De nem tudok mit tenni” – nyilatkozta az M4 Sport mikrofonja előtt.

„Ez egy vadonatúj motor volt. Egyike a háromnak. Egy versenyt teljesítettem vele, valamint egy harmadik szabadedzést és egy időmérőt. Ez van, megpróbálok továbblépni és úgy vezetni, ahogy ezen a hétvégén. De ez furcsa, van nyolc motorja a Mercedesnek, de az enyém megy tönkre.”

Ami bajnok esélyeit illeti, Hamilton már a hétvége előtt bizonytalanul felelt arra a kérdésre, megvan-e a címvédéshez szükséges autója. Most még jobban elbizonytalanodott. „Azt sem tudom, hogy az autóm képes lesz-e rá. Tudom, hogy megvan az autóm, de ki tudja, mi lesz a következő motorommal?”

Oszd meg!

65 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Daenath
#65 Daenath 2016. október 02. 20:21  
Loci:
Szánalmasak vagytok... Szinte a kurvaanyázásig oltjátok itt egymást... A négy- öt lexikonagyú keménymagon kívül itt másnak igaza nem lehet. Mindenki más totál idióta mert nem tudja, hogy 30 éve valaki milyen keményet sz@rt a verseny előtt. Kb ilyen párbeszédek vannak most itt: 1:Szegény Ham. 2:Mér szegény mer eccer kiesett? 3:Azé mer bulizott. 2:Nem is szegény mer Msc volt szegény 2003-ba. 3:Nem mer akkor Kimi volt szegény. Stb, stb Most pedig két forgatókönyv van: Vagy teljesen figyelmen kívül hagyjátok majd ezt az írást, vagy jól leoltotok engem, majd mintha mi sem történt volna anyázzátok egymást tovább. Jó szórakozást!

Ilyen nem lesz, mivel elfoglaltak a vak gyulolettol, minthogy oruljenek kedvencuk eredmenyenek , inkabb jonnek roccsogni es karorvendeni, ez a mai F1.

albutr
#64 albutr 2016. október 02. 20:06  
raikkönen0909:
2003-ban a McLaren az előző évi autó módosított változatát, az MP4-17D-t használta. Az autó stabilan jó teljesítményt és megbízhatóságot mutatott a szezon során – Räikkönen úgyszintén. A finn versenyző az év második versenyén, a maláj nagydíjon megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét, s a szezon végéig összesen tíz alkalommal állt dobogóra (egy első, hét második, két harmadik hely). Ez a kiegyensúlyozott teljesítmény azt eredményezte, hogy Räikkönennek az évzáró japán nagydíjon még volt esélye a világbajnoki címre. Ebben az évben nagy harcot vívott Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya és Räikkönen a végső elsőségért. Végül azonban a Ferrari kimagasló teljesítménye és az újonnan bevezetett pontrendszer miatt (amelyben 10-8-6-5-4-3-2-1 elosztásban az első nyolc helyezett kapott pontot) – Michael Schumacher diadalmaskodott. Räikkönen 91 pontjával mindössze két ponttal maradt el a világbajnoki címtől. Itt nem a technika fosztotta meg...csak nem volt elég gyors az autó

+ a német pályamunkások is.

Givangel
#63 Givangel 2016. október 02. 18:10  

Én csak azt utálom ebben, hogy jönnek a a nyomorult ferrari drukkerek, és végre kaján ":DDDDDDDDDDDDDDDDD" -k kíséretében örülni más balszerencséjének. Ezt úgy hívják hogy ellendrukkolás. És ez sajnos szánalmas. Ahelyett, hogy a saját csapata miatt sajnálkozna (Vettel rombol mint Maldonado, Kimit meg megelőzi Rosbi kb 1 perc hátrányból), idejön és azért örül, mert Lewisnak motorproblémája volt. Ismételni tudom magamat, ez sajnos nagyon szánalmas.

s60pcc
#62 s60pcc 2016. október 02. 17:23  

Loci-hoz csatlakozom.....Mekkora ennek a fórumnak az állatkertje.
https://www.youtube.com/watch?v=ijG8OXTF2d4
Ebben semmi sem volt, csak keseredettség...persze jó labda, mert hát az anti mindig jobban tudja mi van a szavak mögött, a rajongó meg annál is jobban.

Elektron
#61 Elektron 2016. október 02. 17:00  
T.L.G:
Én sem hiszem, hogy a Michelisz Norbi által elmondottak reálisak lennének ebben az esetben. Ezeket a motorokat úgy tervezik, hogy 4-5 versenyhétvégét ki kell bírniuk. Arról most ellentétesek az információk, hogy Hamilton ezt a motort használta Szingapúrban vagy pedig első futamos motor volt, de akármelyik ez nem indokolhatja azt, hogy ilyen hamar tönkremegy. Ráadásul Rosberg egy sokkal többet futott motoron ment, végigpörgetve szintén, ráadásul csomót szélárnyékban. A Kínában és Oroszországban tönkremenő motorok pedig szintén alig használtak voltak. Nem hiszem, legalábbis Rosberghez képest biztos nem, hogy jobban erőltetett motor lett volna. Én inkább csak azt mondom, hogy idén Hamiltont már szinte 2012-es szinten szívatja a sors (na jó, ott még nem tartunk), és ezzel nem lehet mit kezdeni. Egyébként én biztos vagyok benne, hogy a szerelői nem fognak ebből semmit érezni, már csak azért sem, mert szerintem teljesen egyértelmű, hogy a valakivel itt a sorsra és Istenre és nem egy emberre gondolt.

a mérnökök azt mondták hogy nem tekerte fel a motort. Egyszerűen csak a kemény keveréken sokkal gyorsabb volt a Mercedes mint a Redbull. Szóval nincs szó semmiféle túlhajtásról.
Norbi meg Wéber is bölcsebb lett volna ha csendben marad. Szumóról meg inkább ne is beszéljünk...

T.L.G
#60 T.L.G 2016. október 02. 15:21  
kimar:
Hát akkor csak egy dolog lehetséges, hogy a Mercedesnél szabotálják szánt szándékkal Hamiltont. A többi logikusabb elmélet ki van zárva. Michelisz csak ennyit mondott, nem ezekkel a szavakkal: Valószínűleg jobban meg volt erőltetve, Ham motorja mondjuk a többi merci motoros kocsitól. A többi az én agymenésem. De ezen Hamiltonnak kell elgondolkoznia, miért vannak ezek a technikai hibák, csak nehogy lukra fusson, és nyomja ezt sejtelmes dumát, a szerelői ennek gondolom nem örülnek.

Én sem hiszem, hogy a Michelisz Norbi által elmondottak reálisak lennének ebben az esetben. Ezeket a motorokat úgy tervezik, hogy 4-5 versenyhétvégét ki kell bírniuk. Arról most ellentétesek az információk, hogy Hamilton ezt a motort használta Szingapúrban vagy pedig első futamos motor volt, de akármelyik ez nem indokolhatja azt, hogy ilyen hamar tönkremegy. Ráadásul Rosberg egy sokkal többet futott motoron ment, végigpörgetve szintén, ráadásul csomót szélárnyékban. A Kínában és Oroszországban tönkremenő motorok pedig szintén alig használtak voltak. Nem hiszem, legalábbis Rosberghez képest biztos nem, hogy jobban erőltetett motor lett volna.

Én inkább csak azt mondom, hogy idén Hamiltont már szinte 2012-es szinten szívatja a sors (na jó, ott még nem tartunk), és ezzel nem lehet mit kezdeni.

Egyébként én biztos vagyok benne, hogy a szerelői nem fognak ebből semmit érezni, már csak azért sem, mert szerintem teljesen egyértelmű, hogy a valakivel itt a sorsra és Istenre és nem egy emberre gondolt.

Pauszaniasz
#59 Pauszaniasz 2016. október 02. 15:17  

LH motorhibája teljesen váratlan volt fogtam a fejem h istenem kifüstölt. Nem is értem hogy történhetett meg mivel elég komolyan megnézik ezeket az erőforrásokat van bennük védelem stb.

kaktusz1
#58 kaktusz1 2016. október 02. 14:56  
kimar:
Hát akkor csak egy dolog lehetséges, hogy a Mercedesnél szabotálják szánt szándékkal Hamiltont. A többi logikusabb elmélet ki van zárva. Michelisz csak ennyit mondott, nem ezekkel a szavakkal: Valószínűleg jobban meg volt erőltetve, Ham motorja mondjuk a többi merci motoros kocsitól. A többi az én agymenésem. De ezen Hamiltonnak kell elgondolkoznia, miért vannak ezek a technikai hibák, csak nehogy lukra fusson, és nyomja ezt sejtelmes dumát, a szerelői ennek gondolom nem örülnek.

"Mercedesnél szabotálják szánt szándékkal Hamiltont."
Szabotázsról egy-két gondolat.
A merci német-angol csapat Brackley bázissal egy rakás angol szerelővel.

A Mercedes mint márka mit veszítene, ha kiderülne, hogy tényleg sárosak. Gondolom lehúzhatnák a rolót, mert olyan kártérítési pereket indítanának ellenük, hogy abban belegebednének + az összes szponzor lelépne tőlük, talán még a utcai autó eladásokat is érintené ez a botrány.
Miért érné meg a mercinek, hogy Hamilton helyett inkább Rosberg nyerje meg a VB-t ?
Miért éri meg a mercinek, hogy a giga fizetésű versenyzőjét szabotálja ?

Utoljára módosítva: 2016. október 02. 15:14

027
#57 027 2016. október 02. 14:52  
Go.Michael:
Pont az ilyen nyilatkozatai, arcoskodása miatt utálom helyből. Mindig úgy adja elő magát, mintha ő szrta volta a spanyol viaszt. Utóbbi két évében mondhatni ellenfél nélkül hátradőlve, limonádét kortyolva húzott be két címet, ami mondjuk másnk pont egy motorhiba vagy műszaki hiba miatt soha se sikerülhetett. Azért ebbe bele gondolt már? Ez ebben a sportban mindig benne van, ettől is szép a játék, ad neki egy fűszert, és hogy őszinte legyek hiányzott ez a faktor. Persze erről Hamilton keveset tud, hiszen egyből topcsapatba érkezett és a Schumacher-Brawn által kitalált és kitaposott ösvényre könnyű volt bebiciklizni. Az háborít fel, hogy egy Button vagy éppen Alonso, akik sosem voltak a kedvenceim, de sorolhatnám a sort, öregednek meg vezethetetlen lomha lassú, élvezhetetlen autókban. Ő pedig siránkozik, mert PONT az ő autója füstölt el.. szrt se élt még át ez az ember ebbe a sportban, ebből is látszik, jó választások végett mindig a legjobb helyen volt, topcsapatban vagy űraudóban. Szerk.: Motorhibákról pedig megkérdezheti Kimi-t, lehet tudna neki mesélni pár kultikus pillanatot, hány pontja is bánta korábban, vagy éppen vb címe.

"Utóbbi két évében mondhatni ellenfél nélkül hátradőlve, limonádét kortyolva húzott be két címet, ami mondjuk másnk pont egy motorhiba vagy műszaki hiba miatt soha se sikerülhetett. "
Ezt pont egy schumacher szurkoló mondja:D

Go.Michael
#56 Go.Michael 2016. október 02. 14:02  
Osvát:
Szerencsétlenül jött ki neki a mai, tény. De, azért még nem kell előre temetni, neki sem kéne saját magát. Meglepődnék, ha Rosbergnek nem lenne kiesése év végéig. Nektek szurkolóknak meg, ha tetszik ha nem, Michael Schumacher, mikor effektív elvesztette már a vb-t 2006-ban, sokkal szimpatikusabban viselte. Nem ment a dráma a pálya szélén, a sajtónak, az utalgatás, hogy ki nem akarja hogy nyerjen stb... És azzal sem túlzott senki, hogy Hamilton más top pilótákhoz képest a kudarcok töredékét kellett, hogy megérje. Egész pályafutását győzelemre képes autóban töltötte.

Itt a pont, csak sajnos a "hatalmas" Hamilton ultrák ezeket az egyszerű tényeket képtelenek elismerni magukban.

kimar
#55 kimar 2016. október 02. 14:02  
Paberto:
Nem erdekli oket semmifele eredeti cikk es nyilatkozat. Futam kozben szidjak a kommentatorokat hogy mekkora gyokerek, de azert ehlisznek mindent amit mondanak. Igy van ez...

Akkor ki kell mondani szerinted mi történt.
1. pechje volt Hamnek. :D
2. A csapata vagy valaki más Hamiltont technikailag hátráltatja (finoman fogalmazva)

De ha van más opciód, én meghallgatlak. :)

deze75
#54 deze75 2016. október 02. 13:59  
Paberto:
Nem erdekli oket semmifele eredeti cikk es nyilatkozat. Futam kozben szidjak a kommentatorokat hogy mekkora gyokerek, de azert ehlisznek mindent amit mondanak. Igy van ez...

Köszönjük G0007 2.0

Paberto
#53 Paberto 2016. október 02. 13:56  
Mtom:
A frocsogoknek javaslom hogy mielott Hamiltont kopkodik tajekozodjanak az eredeti cikkekbol, ne a felreforditott magyar fosokbol. "There have been many decisive races but this is definitely one of those. Something or someone doesn’t want me to win this year but I won’t give up. I will keep pushing." Asked later to clarify what he meant by "someone", Hamilton said: "A higher power. It feels right now as if the man above or a higher power is intervening a little bit. But I feel I have been blessed with so many opportunities. So I have to be grateful for those. While this does not feel great, I have to remain grateful." Bar gondolom ugysem fognak mert a "bunkohamilton" jobban beleillik a vilagkepukbe.

Nem erdekli oket semmifele eredeti cikk es nyilatkozat. Futam kozben szidjak a kommentatorokat hogy mekkora gyokerek, de azert ehlisznek mindent amit mondanak. Igy van ez...

Mtom
#52 Mtom 2016. október 02. 13:35  

A frocsogoknek javaslom hogy mielott Hamiltont kopkodik tajekozodjanak az eredeti cikkekbol, ne a felreforditott magyar fosokbol.

"There have been many decisive races but this is definitely one of those. Something or someone doesn’t want me to win this year but I won’t give up. I will keep pushing."
Asked later to clarify what he meant by "someone", Hamilton said: "A higher power. It feels right now as if the man above or a higher power is intervening a little bit. But I feel I have been blessed with so many opportunities. So I have to be grateful for those. While this does not feel great, I have to remain grateful."

Bar gondolom ugysem fognak mert a "bunkohamilton" jobban beleillik a vilagkepukbe.

Utoljára módosítva: 2016. október 02. 13:36

F1890
#51 F1890 2016. október 02. 13:35  
kimar:
Hát akkor csak egy dolog lehetséges, hogy a Mercedesnél szabotálják szánt szándékkal Hamiltont. A többi logikusabb elmélet ki van zárva. Michelisz csak ennyit mondott, nem ezekkel a szavakkal: Valószínűleg jobban meg volt erőltetve, Ham motorja mondjuk a többi merci motoros kocsitól. A többi az én agymenésem. De ezen Hamiltonnak kell elgondolkoznia, miért vannak ezek a technikai hibák, csak nehogy lukra fusson, és nyomja ezt sejtelmes dumát, a szerelői ennek gondolom nem örülnek.

a hibrid motor annyira összetett h mérnökök hada ellenőrzi folyamatosan vizslatja az adatokat. nem hiszem h hamilton egy zsírúj motort túltudott volna használni, mert féltávnál már boritékolható volt a győzelme. míg rózbinak egész végig előzgetnie kellett

Osvát
#50 Osvát 2016. október 02. 13:30  
kimar:
Nem tudom ki nézte a futam utáni elemzését Michelisznek. Minden dolgot szerintem reálisan és jól értékelt a versennyel kapcsolatban. Valószínűleg jobban meg volt erőltetve, Ham motorja mondjuk a többi merci motoros kocsitól. Nem volt szerencsés ezen a pályán feszegetni a motor határait. Valószínűleg Rosbi és szerelői Szingapúrba kockáztattak, Ham pedig itt. Én nem nagyon hiszek pilóták közti különbségekről, amik hétvégékről hétvégékre, ennyiben változnak. Hamnak be kéne vállalni, hogy egy gyengébb motorral is képes legyőzni Rosbit, addig nem is fog változni a technikai hibák statisztikája, amíg valószínűleg a háttérben ez a fajta versenyzés áll.

Ez amúgy egy érdekes elmélet. Én sem egészen értem, hogy - különösen az utóbbi versenyeken - hogyan lesz egyik vagy másik versenyző javára ilyen nagy a különbség. Mikor 2014-ben jobbára 1-2 tized döntött köztük szinte az egész évben az időmérőkön. Ez megmagyarázhatná. Monzában Haminek zsír új motor, alapból kicsit már kevesebb lóerőt adhatott le Nico motorja. Szingapúrban Rosi volt elől nagyon, most megint Hamilton. A kár csak az, hogy ha ez így van, kerék a kerék elleni csata nem sok lesz idén már.

kimar
#49 kimar 2016. október 02. 13:22  
Paberto:
Rosberg feltekert motorral versenyzett egesz futam alatt, mert a mezony vegerol kellett feljonnie. Mindezt sokszor szelarnyekban tette, ami meg rosszabb hutest eredmenyez. Hamilton ehhez kepest a verseny utolso harmadaban tekert oda neki, aztis senki altal nem zavartatva. Evek ota nem nezem a magyar kozvetitest, es amit itt a forumojn olvasok futam kozben a magyar "szakkommentatorokrol" nem is baj. Rosberg jobban gyotorte a technikat mint Hamilton. Hamilton motorja uj volt, mig Rosberge mar erosen hasznalt. Megis Hamiltone adta meg magat. Kb keddre meglesz a valasz is mi okozta a motorhibat mindenfele elojel nelkul (ez mar alapbol kizarja a vezetoi hibat) akkor majd mehet Michelisz elemzese a kukaba ugy ahogy van.

Hát akkor csak egy dolog lehetséges, hogy a Mercedesnél szabotálják szánt szándékkal Hamiltont. A többi logikusabb elmélet ki van zárva.

Michelisz csak ennyit mondott, nem ezekkel a szavakkal:
Valószínűleg jobban meg volt erőltetve, Ham motorja mondjuk a többi merci motoros kocsitól.
A többi az én agymenésem.
De ezen Hamiltonnak kell elgondolkoznia, miért vannak ezek a technikai hibák, csak nehogy lukra fusson, és nyomja ezt sejtelmes dumát, a szerelői ennek gondolom nem örülnek.

Loci
#48 Loci 2016. október 02. 13:21  
MS_argo001:
Egyetértek. Kíváncsi vagyok, mikor kapsz egy "te balfasz" választ. :D

:D Szerintem már írják!
Megmondom őszintén én csak ezen az oldalon szoktam a híreket olvasni. Én személy szerint ritkán szólok hozzá a cikkekhez, viszont szeretem olvasgatni a hsz-eket, mert sok érdekes dolgot tudok meg belőlük, de sajnos egyre alpáribbak itt az emberek.

MS_argo001
#47 MS_argo001 2016. október 02. 13:21  
F1890:
bocsi. oda írok ahova kedvem van.2, mindig értelmeset írok. 3, ha jól látom megint megy a savazás hamilton felé a schumacheresektől h ő élvezi amit lerakott msc brawnal ami bullshit így 4 év elteltével...aztán csodálkozol h poénkodom ezen?

1. Rendben.
2. :DDD
3. Nyugodtan.

F1890
#46 F1890 2016. október 02. 13:18  
MS_argo001:
Néha azért te is magadba nézhetnél, szinte bármelyik hír alatt képes vagy felhozni MSC-t, a róla szóló cikkek alatt meglehetősen aktív vagy, annak ellenére, hogy elméletileg nem kedvelted különösebben.

bocsi. oda írok ahova kedvem van.2, mindig értelmeset írok. 3, ha jól látom megint megy a savazás hamilton felé a schumacheresektől h ő élvezi amit lerakott msc brawnal ami bullshit így 4 év elteltével...aztán csodálkozol h poénkodom ezen?

Paberto
#45 Paberto 2016. október 02. 13:15  
kimar:
Nem tudom ki nézte a futam utáni elemzését Michelisznek. Minden dolgot szerintem reálisan és jól értékelt a versennyel kapcsolatban. Valószínűleg jobban meg volt erőltetve, Ham motorja mondjuk a többi merci motoros kocsitól. Nem volt szerencsés ezen a pályán feszegetni a motor határait. Valószínűleg Rosbi és szerelői Szingapúrba kockáztattak, Ham pedig itt. Én nem nagyon hiszek pilóták közti különbségekről, amik hétvégékről hétvégékre, ennyiben változnak. Hamnak be kéne vállalni, hogy egy gyengébb motorral is képes legyőzni Rosbit, addig nem is fog változni a technikai hibák statisztikája, amíg valószínűleg a háttérben ez a fajta versenyzés áll.

Rosberg feltekert motorral versenyzett egesz futam alatt, mert a mezony vegerol kellett feljonnie. Mindezt sokszor szelarnyekban tette, ami meg rosszabb hutest eredmenyez. Hamilton ehhez kepest a verseny utolso harmadaban tekert oda neki, aztis senki altal nem zavartatva. Evek ota nem nezem a magyar kozvetitest, es amit itt a forumojn olvasok futam kozben a magyar "szakkommentatorokrol" nem is baj.

Rosberg jobban gyotorte a technikat mint Hamilton. Hamilton motorja uj volt, mig Rosberge mar erosen hasznalt. Megis Hamiltone adta meg magat. Kb keddre meglesz a valasz is mi okozta a motorhibat mindenfele elojel nelkul (ez mar alapbol kizarja a vezetoi hibat) akkor majd mehet Michelisz elemzese a kukaba ugy ahogy van.

raikkönen0909
#44 raikkönen0909 2016. október 02. 13:13  
F1890:
2003 nurburgring rémlik? vagy silverstone fékhiba?

Igen...rémlik...de ennyi benne van.a 2005 az már tényleg húzós volt.az a pár gond amit felsoroltál annyi másnak is volt.

MS_argo001
#43 MS_argo001 2016. október 02. 13:08  
Loci:
Szánalmasak vagytok... Szinte a kurvaanyázásig oltjátok itt egymást... A négy- öt lexikonagyú keménymagon kívül itt másnak igaza nem lehet. Mindenki más totál idióta mert nem tudja, hogy 30 éve valaki milyen keményet sz@rt a verseny előtt. Kb ilyen párbeszédek vannak most itt: 1:Szegény Ham. 2:Mér szegény mer eccer kiesett? 3:Azé mer bulizott. 2:Nem is szegény mer Msc volt szegény 2003-ba. 3:Nem mer akkor Kimi volt szegény. Stb, stb Most pedig két forgatókönyv van: Vagy teljesen figyelmen kívül hagyjátok majd ezt az írást, vagy jól leoltotok engem, majd mintha mi sem történt volna anyázzátok egymást tovább. Jó szórakozást!

Egyetértek. Kíváncsi vagyok, mikor kapsz egy "te balfasz" választ. :D

kimar
#42 kimar 2016. október 02. 13:08  

Nem tudom ki nézte a futam utáni elemzését Michelisznek.
Minden dolgot szerintem reálisan és jól értékelt a versennyel kapcsolatban.
Valószínűleg jobban meg volt erőltetve, Ham motorja mondjuk a többi merci motoros kocsitól.
Nem volt szerencsés ezen a pályán feszegetni a motor határait.
Valószínűleg Rosbi és szerelői Szingapúrba kockáztattak, Ham pedig itt.
Én nem nagyon hiszek pilóták közti különbségekről, amik hétvégékről hétvégékre, ennyiben változnak.
Hamnak be kéne vállalni, hogy egy gyengébb motorral is képes legyőzni Rosbit, addig nem is fog változni a technikai hibák statisztikája, amíg valószínűleg a háttérben ez a fajta versenyzés áll.

MS_argo001
#41 MS_argo001 2016. október 02. 13:07  
F1890:
te tényleg egy hatalmas idióta vagy :D mick schumacheren mégis mit vezetnék le? a légynek nem ártott szerencsétlen. az h elmondom a véleményemet róla h nem zseni kategória és h nem top szint az nálad basztatás? a srác számomra teljesen szimpatikus, csak a hype az kruva nagy körülötte. ha nem vagy képes feldolgozni egy mocskosul balfasz vagy :DD jos verstappent sem bírtam, de maxot igen. úgyh ismét egy példa h nálam nem számít ki az apja. eleve eléggé buta kőkoszraki felfogás az h vki az alapján ítél meg egy emebrt h ki volt az apja anyja nagyapja. nem csak buta vagy hanem még interneten akarod analizálni a másikat. kicsit túl sokat képzelsz magadról h mindent tudsz a másikról :D sry ez már kikivánkozott belőlem h felszólaljak az idiótaságod ellen :D

Néha azért te is magadba nézhetnél, szinte bármelyik hír alatt képes vagy felhozni MSC-t, a róla szóló cikkek alatt meglehetősen aktív vagy, annak ellenére, hogy elméletileg nem kedvelted különösebben.

Loci
#40 Loci 2016. október 02. 13:06  

Szánalmasak vagytok...
Szinte a kurvaanyázásig oltjátok itt egymást...
A négy- öt lexikonagyú keménymagon kívül itt másnak igaza nem lehet.
Mindenki más totál idióta mert nem tudja, hogy 30 éve valaki milyen keményet sz@rt a verseny előtt.

Kb ilyen párbeszédek vannak most itt:
1:Szegény Ham.
2:Mér szegény mer eccer kiesett?
3:Azé mer bulizott.
2:Nem is szegény mer Msc volt szegény 2003-ba.
3:Nem mer akkor Kimi volt szegény.
Stb, stb

Most pedig két forgatókönyv van:
Vagy teljesen figyelmen kívül hagyjátok majd ezt az írást, vagy jól leoltotok engem, majd mintha mi sem történt volna anyázzátok egymást tovább.
Jó szórakozást!

Osvát
#39 Osvát 2016. október 02. 13:01  
Paberto:
Olvass lentebb kicsit. Ott latod hany VB ment mar el Hamiltonnak is tech hibakon. Te is csak egy vagy azok kozul akik csak azokat a korulmenyeket veszik figyelembe amik a sajat velemenyuket tamasztjak ala. Teljes kepet soha. Azt meg kerlek mond meg melyik evi Mercedes lesz az amit nem Schumacher fejlesztett mar ki Hamilton ala. Koszonom.

Szerencsétlenül jött ki neki a mai, tény. De, azért még nem kell előre temetni, neki sem kéne saját magát. Meglepődnék, ha Rosbergnek nem lenne kiesése év végéig.

Nektek szurkolóknak meg, ha tetszik ha nem, Michael Schumacher, mikor effektív elvesztette már a vb-t 2006-ban, sokkal szimpatikusabban viselte. Nem ment a dráma a pálya szélén, a sajtónak, az utalgatás, hogy ki nem akarja hogy nyerjen stb... És azzal sem túlzott senki, hogy Hamilton más top pilótákhoz képest a kudarcok töredékét kellett, hogy megérje. Egész pályafutását győzelemre képes autóban töltötte.

Daenath
#38 Daenath 2016. október 02. 12:58  
successboy:
Ez az ember még mindig nem tanult meg veszíteni. Valószínűleg soha nem is fog. Megint kezdi a szokásos eszmefuttatását. Sajnos ez jellemző az olyanokra, akik erős hátszélben érik el az eredményeiket és nem kell küzdelmes utat bejárniuk. Tipikus megcsinált sztár. Eddig a Mercedes mindenben mögötte állt. Minden szezonban jött egy ütközés. Onnantól Rosberg mindig látványosan visszaesett. Hamiltont sosem hozta hátrányba a csapata, az idén sem neki szóltak, hogy engedje már maga elé Rosberget.. A versenybírók sosem büntetik, ellenben Rosberget mindig. Ez is mind az ő szekerét tolja. Akárcsak a jó öreg Börni. Rosberg nem siránkozott, pedig az ő versenyét már az elején elszúrták. Ma csak virtuális biztonsági autók voltak. Amikor Hamilton zárkózik fel a mezőny végéről, akkor persze be kell küldeni a SC-t. Hiába, ez egy ilyen "sport". És aki reménykedett egy szebb jövőben: itt a következő "kivételes" tehetség. Verstappen. Kivétel, elsősorban a szabályok alól.

Jol van, most megmondtad....

hammertime
#37 hammertime 2016. október 02. 12:47  
Paberto:
Olvass lentebb kicsit. Ott latod hany VB ment mar el Hamiltonnak is tech hibakon. Te is csak egy vagy azok kozul akik csak azokat a korulmenyeket veszik figyelembe amik a sajat velemenyuket tamasztjak ala. Teljes kepet soha. Azt meg kerlek mond meg melyik evi Mercedes lesz az amit nem Schumacher fejlesztett mar ki Hamilton ala. Koszonom.

Majd amelyik merci nem lesz jó Ham alatt, na ahhoz már nem lesz köze MS-nek, amíg nyerő lesz a merci, az mindig MS érdeme lesz. Olyan apróságok őket nem zavarják, hogy az a merci amibe Ham átült, szarabb volt, mint a meki, amiből érkezett. Na most már tudod, mihez tartsd magad.:)

F1890
#36 F1890 2016. október 02. 12:41  
sába:
A kreténség ott kezdődik, ha valaki képes mindig minden témakört hozzá visszavezetni, sőt lassan már ott tartasz hogy a msc fóbiádat a 17 éves kölykén vezeted le.

te tényleg egy hatalmas idióta vagy :D mick schumacheren mégis mit vezetnék le? a légynek nem ártott szerencsétlen. az h elmondom a véleményemet róla h nem zseni kategória és h nem top szint az nálad basztatás?

a srác számomra teljesen szimpatikus, csak a hype az kruva nagy körülötte. ha nem vagy képes feldolgozni egy mocskosul balfasz vagy :DD

jos verstappent sem bírtam, de maxot igen. úgyh ismét egy példa h nálam nem számít ki az apja. eleve eléggé buta kőkoszraki felfogás az h vki az alapján ítél meg egy emebrt h ki volt az apja anyja nagyapja. nem csak buta vagy hanem még interneten akarod analizálni a másikat. kicsit túl sokat képzelsz magadról h mindent tudsz a másikról :D

sry ez már kikivánkozott belőlem h felszólaljak az idiótaságod ellen :D

Utoljára módosítva: 2016. október 02. 12:44

Paberto
#35 Paberto 2016. október 02. 12:40  
raikkönen0909:
2003-ban a McLaren az előző évi autó módosított változatát, az MP4-17D-t használta. Az autó stabilan jó teljesítményt és megbízhatóságot mutatott a szezon során – Räikkönen úgyszintén. A finn versenyző az év második versenyén, a maláj nagydíjon megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét, s a szezon végéig összesen tíz alkalommal állt dobogóra (egy első, hét második, két harmadik hely). Ez a kiegyensúlyozott teljesítmény azt eredményezte, hogy Räikkönennek az évzáró japán nagydíjon még volt esélye a világbajnoki címre. Ebben az évben nagy harcot vívott Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya és Räikkönen a végső elsőségért. Végül azonban a Ferrari kimagasló teljesítménye és az újonnan bevezetett pontrendszer miatt (amelyben 10-8-6-5-4-3-2-1 elosztásban az első nyolc helyezett kapott pontot) – Michael Schumacher diadalmaskodott. Räikkönen 91 pontjával mindössze két ponttal maradt el a világbajnoki címtől. Itt nem a technika fosztotta meg...csak nem volt elég gyors az autó

Elfelejtetted a FIArri akkori tevekenyseget ami 2003-ban azt eredmenyezte, hogy ev kozben belenyultak a gumiszabalyokba, ezzel elgancsolva a Ferrari osszes ellenfelet az ev hatralevo reszere.

Paberto
#34 Paberto 2016. október 02. 12:38  
Go.Michael:
Pont az ilyen nyilatkozatai, arcoskodása miatt utálom helyből. Mindig úgy adja elő magát, mintha ő szrta volta a spanyol viaszt. Utóbbi két évében mondhatni ellenfél nélkül hátradőlve, limonádét kortyolva húzott be két címet, ami mondjuk másnk pont egy motorhiba vagy műszaki hiba miatt soha se sikerülhetett. Azért ebbe bele gondolt már? Ez ebben a sportban mindig benne van, ettől is szép a játék, ad neki egy fűszert, és hogy őszinte legyek hiányzott ez a faktor. Persze erről Hamilton keveset tud, hiszen egyből topcsapatba érkezett és a Schumacher-Brawn által kitalált és kitaposott ösvényre könnyű volt bebiciklizni. Az háborít fel, hogy egy Button vagy éppen Alonso, akik sosem voltak a kedvenceim, de sorolhatnám a sort, öregednek meg vezethetetlen lomha lassú, élvezhetetlen autókban. Ő pedig siránkozik, mert PONT az ő autója füstölt el.. szrt se élt még át ez az ember ebbe a sportban, ebből is látszik, jó választások végett mindig a legjobb helyen volt, topcsapatban vagy űraudóban. Szerk.: Motorhibákról pedig megkérdezheti Kimi-t, lehet tudna neki mesélni pár kultikus pillanatot, hány pontja is bánta korábban, vagy éppen vb címe.

Olvass lentebb kicsit. Ott latod hany VB ment mar el Hamiltonnak is tech hibakon. Te is csak egy vagy azok kozul akik csak azokat a korulmenyeket veszik figyelembe amik a sajat velemenyuket tamasztjak ala. Teljes kepet soha.

Azt meg kerlek mond meg melyik evi Mercedes lesz az amit nem Schumacher fejlesztett mar ki Hamilton ala. Koszonom.

sába
#33 sába 2016. október 02. 12:36  
F1890:
bocs de a kreténség ot tkezddik ahogy egyesek beállítják a csodaautót mscnek :)

A kreténség ott kezdődik, ha valaki képes mindig minden témakört hozzá visszavezetni, sőt lassan már ott tartasz hogy a msc fóbiádat a 17 éves kölykén vezeted le.

F1890
#32 F1890 2016. október 02. 12:35  
raikkönen0909:
2003-ban a McLaren az előző évi autó módosított változatát, az MP4-17D-t használta. Az autó stabilan jó teljesítményt és megbízhatóságot mutatott a szezon során – Räikkönen úgyszintén. A finn versenyző az év második versenyén, a maláj nagydíjon megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét, s a szezon végéig összesen tíz alkalommal állt dobogóra (egy első, hét második, két harmadik hely). Ez a kiegyensúlyozott teljesítmény azt eredményezte, hogy Räikkönennek az évzáró japán nagydíjon még volt esélye a világbajnoki címre. Ebben az évben nagy harcot vívott Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya és Räikkönen a végső elsőségért. Végül azonban a Ferrari kimagasló teljesítménye és az újonnan bevezetett pontrendszer miatt (amelyben 10-8-6-5-4-3-2-1 elosztásban az első nyolc helyezett kapott pontot) – Michael Schumacher diadalmaskodott. Räikkönen 91 pontjával mindössze két ponttal maradt el a világbajnoki címtől. Itt nem a technika fosztotta meg...csak nem volt elég gyors az autó

2003 nurburgring rémlik? vagy silverstone fékhiba?

raikkönen0909
#31 raikkönen0909 2016. október 02. 12:30  
Mr. Répatorta balneológus:
Ez a technikai sport sötét oldala Lewis. A világos meg az, ha valaki az egész pályafutását élcsapatban tölti. Természetesen nem érdemtelenül, mert kurva tehetséges és piszokul jó versenyző. De azért körülnézhetnél, hogy nem esküdött ellened össze az egész világ ha mindezek ellenére van 3 VB címed. Akkor mit mondjon Raikkonen, akinek szintén lehetne már 3 VB címe csak abból kettőt a technika hiúsított meg.

2003-ban a McLaren az előző évi autó módosított változatát, az MP4-17D-t használta. Az autó stabilan jó teljesítményt és megbízhatóságot mutatott a szezon során – Räikkönen úgyszintén. A finn versenyző az év második versenyén, a maláj nagydíjon megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét, s a szezon végéig összesen tíz alkalommal állt dobogóra (egy első, hét második, két harmadik hely). Ez a kiegyensúlyozott teljesítmény azt eredményezte, hogy Räikkönennek az évzáró japán nagydíjon még volt esélye a világbajnoki címre. Ebben az évben nagy harcot vívott Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya és Räikkönen a végső elsőségért. Végül azonban a Ferrari kimagasló teljesítménye és az újonnan bevezetett pontrendszer miatt (amelyben 10-8-6-5-4-3-2-1 elosztásban az első nyolc helyezett kapott pontot) – Michael Schumacher diadalmaskodott. Räikkönen 91 pontjával mindössze két ponttal maradt el a világbajnoki címtől. Itt nem a technika fosztotta meg...csak nem volt elég gyors az autó

Go.Michael
#30 Go.Michael 2016. október 02. 12:24  

Pont az ilyen nyilatkozatai, arcoskodása miatt utálom helyből. Mindig úgy adja elő magát, mintha ő szrta volta a spanyol viaszt. Utóbbi két évében mondhatni ellenfél nélkül hátradőlve, limonádét kortyolva húzott be két címet, ami mondjuk másnk pont egy motorhiba vagy műszaki hiba miatt soha se sikerülhetett. Azért ebbe bele gondolt már? Ez ebben a sportban mindig benne van, ettől is szép a játék, ad neki egy fűszert, és hogy őszinte legyek hiányzott ez a faktor. Persze erről Hamilton keveset tud, hiszen egyből topcsapatba érkezett és a Schumacher-Brawn által kitalált és kitaposott ösvényre könnyű volt bebiciklizni. Az háborít fel, hogy egy Button vagy éppen Alonso, akik sosem voltak a kedvenceim, de sorolhatnám a sort, öregednek meg vezethetetlen lomha lassú, élvezhetetlen autókban. Ő pedig siránkozik, mert PONT az ő autója füstölt el.. szrt se élt még át ez az ember ebbe a sportban, ebből is látszik, jó választások végett mindig a legjobb helyen volt, topcsapatban vagy űraudóban.


Szerk.: Motorhibákról pedig megkérdezheti Kimi-t, lehet tudna neki mesélni pár kultikus pillanatot, hány pontja is bánta korábban, vagy éppen vb címe.

Utoljára módosítva: 2016. október 02. 12:30

Mtom
#29 Mtom 2016. október 02. 12:22  

Egy kis erdekessek, a mercis alcsapatok 3-3 egysegnel tartanak mindenbol.
Rosberg 4-4 egysegnel.

Hamilton Malaysia elott 6 (motor) es 8 (turbo - MGU-H) daraboknal, igy malaysia utan 7-9 lesz ez a szam.
Vagyis majd duplaja mint amit Rosberg hasznalt, es haromszor!! annyi mint mondjuk a Williams.

Eleg kirivo a szam.

Daenath
#28 Daenath 2016. október 02. 12:22  
claydavis:
Azért járt már pórul Rosberg is, és Nico óriási küzdelmének a gyümölcse, hogy most pontokat lopott. Ugyebár kétharmadik úgy tűnt, ő szívott nagyobbat, a technikai sport már csak ilyen. Hamiltonnak, ha elmegy a vébé, az év eleji partizgatásban kell majd a hibát keresnie és nem a technikában, mert az utóbbi egyszerűen benne van a pakliban, éppen ezért kellett volna az előbbiben garantálni annyi pontelőnyt, h ne a technika döntsön. Ehelyett szórakozgatott.

Partizas miatt tekhibba? nem kicsit hulye vagy, boccs a maganszferad megtepazasaert!

F1890
#27 F1890 2016. október 02. 12:19  
sába:
Aztán még csodálkozol, hogy kreténnek tartalak.

bocs de a kreténség ot tkezddik ahogy egyesek beállítják a csodaautót mscnek :)

Mtom
#26 Mtom 2016. október 02. 12:17  
successboy:
Ez az ember még mindig nem tanult meg veszíteni. Valószínűleg soha nem is fog. Megint kezdi a szokásos eszmefuttatását. Sajnos ez jellemző az olyanokra, akik erős hátszélben érik el az eredményeiket és nem kell küzdelmes utat bejárniuk. Tipikus megcsinált sztár. Eddig a Mercedes mindenben mögötte állt. Minden szezonban jött egy ütközés. Onnantól Rosberg mindig látványosan visszaesett. Hamiltont sosem hozta hátrányba a csapata, az idén sem neki szóltak, hogy engedje már maga elé Rosberget.. A versenybírók sosem büntetik, ellenben Rosberget mindig. Ez is mind az ő szekerét tolja. Akárcsak a jó öreg Börni. Rosberg nem siránkozott, pedig az ő versenyét már az elején elszúrták. Ma csak virtuális biztonsági autók voltak. Amikor Hamilton zárkózik fel a mezőny végéről, akkor persze be kell küldeni a SC-t. Hiába, ez egy ilyen "sport". És aki reménykedett egy szebb jövőben: itt a következő "kivételes" tehetség. Verstappen. Kivétel, elsősorban a szabályok alól.

Javaslom majd a forumos szofosas helyett nezni is a futamokat.

2014 Hamilton rogton az elso versenyen kiesik, 25 pontos hatranyt dolgoz le nagy nehezen, nemetben fekhiba miatt idomero kuka, magyarorszagon motor kigyullad idomero kuka, belgiumban kiuti Rosberg, megint ledolgoz egy jo nagy hatranyt es ugy nyer.

Iden ev elejen megint jonnek a technikai hibak, ledolgoz kb 40!! pont hatranyt, aztan meg egy idomero kuka a motorcserek miatt, es most elveszit megint 25 pontot.

Szoval kinek nem kell megkuzdenie a VB-ert? Iden eddig 4 hetvege ment el a technika miatt, Rosbergnek mennyi is?

Rosberg csak Hamiltonnal versenyez, mit sirankozzon, ha azon a hetvegen ami neki szarul jon ki az ellenfel meg tokeletesen megy pont akkor robban fel a masik motorja, es noveli az elonyet igy is a pontversenyben?

Balrog
#25 Balrog 2016. október 02. 12:16  
successboy:
Ez az ember még mindig nem tanult meg veszíteni. Valószínűleg soha nem is fog. Megint kezdi a szokásos eszmefuttatását. Sajnos ez jellemző az olyanokra, akik erős hátszélben érik el az eredményeiket és nem kell küzdelmes utat bejárniuk. Tipikus megcsinált sztár. Eddig a Mercedes mindenben mögötte állt. Minden szezonban jött egy ütközés. Onnantól Rosberg mindig látványosan visszaesett. Hamiltont sosem hozta hátrányba a csapata, az idén sem neki szóltak, hogy engedje már maga elé Rosberget.. A versenybírók sosem büntetik, ellenben Rosberget mindig. Ez is mind az ő szekerét tolja. Akárcsak a jó öreg Börni. Rosberg nem siránkozott, pedig az ő versenyét már az elején elszúrták. Ma csak virtuális biztonsági autók voltak. Amikor Hamilton zárkózik fel a mezőny végéről, akkor persze be kell küldeni a SC-t. Hiába, ez egy ilyen "sport". És aki reménykedett egy szebb jövőben: itt a következő "kivételes" tehetség. Verstappen. Kivétel, elsősorban a szabályok alól.

jealousofotherssuccessboy

Utoljára módosítva: 2016. október 02. 12:17

Paberto
#24 Paberto 2016. október 02. 12:15  
successboy:
Ez az ember még mindig nem tanult meg veszíteni. Valószínűleg soha nem is fog. Megint kezdi a szokásos eszmefuttatását. Sajnos ez jellemző az olyanokra, akik erős hátszélben érik el az eredményeiket és nem kell küzdelmes utat bejárniuk. Tipikus megcsinált sztár. Eddig a Mercedes mindenben mögötte állt. Minden szezonban jött egy ütközés. Onnantól Rosberg mindig látványosan visszaesett. Hamiltont sosem hozta hátrányba a csapata, az idén sem neki szóltak, hogy engedje már maga elé Rosberget.. A versenybírók sosem büntetik, ellenben Rosberget mindig. Ez is mind az ő szekerét tolja. Akárcsak a jó öreg Börni. Rosberg nem siránkozott, pedig az ő versenyét már az elején elszúrták. Ma csak virtuális biztonsági autók voltak. Amikor Hamilton zárkózik fel a mezőny végéről, akkor persze be kell küldeni a SC-t. Hiába, ez egy ilyen "sport". És aki reménykedett egy szebb jövőben: itt a következő "kivételes" tehetség. Verstappen. Kivétel, elsősorban a szabályok alól.

A 8 Mercedes motoros autobol csak neki vannak problemai a motorral, de neki aztan rendesen. Jogosan vilagitott ra erre. Ettol fuggetlenul amint lentebb lathatod, a kiesest kovetoen szepen sorban lepacsizott mindenkivel a csapatbol, akar csak Schumacher 2006 Japanban.

Mit kene meg tennie hogy ne mond azt hogy nem tanult meg vesziteni?

sába
#23 sába 2016. október 02. 12:09  
successboy:
Ez az ember még mindig nem tanult meg veszíteni. Valószínűleg soha nem is fog. Megint kezdi a szokásos eszmefuttatását. Sajnos ez jellemző az olyanokra, akik erős hátszélben érik el az eredményeiket és nem kell küzdelmes utat bejárniuk. Tipikus megcsinált sztár. Eddig a Mercedes mindenben mögötte állt. Minden szezonban jött egy ütközés. Onnantól Rosberg mindig látványosan visszaesett. Hamiltont sosem hozta hátrányba a csapata, az idén sem neki szóltak, hogy engedje már maga elé Rosberget.. A versenybírók sosem büntetik, ellenben Rosberget mindig. Ez is mind az ő szekerét tolja. Akárcsak a jó öreg Börni. Rosberg nem siránkozott, pedig az ő versenyét már az elején elszúrták. Ma csak virtuális biztonsági autók voltak. Amikor Hamilton zárkózik fel a mezőny végéről, akkor persze be kell küldeni a SC-t. Hiába, ez egy ilyen "sport". És aki reménykedett egy szebb jövőben: itt a következő "kivételes" tehetség. Verstappen. Kivétel, elsősorban a szabályok alól.

Ajjaj, ezt jól átgondoltad? :)

successboy
#22 successboy 2016. október 02. 12:06  

Ez az ember még mindig nem tanult meg veszíteni. Valószínűleg soha nem is fog.
Megint kezdi a szokásos eszmefuttatását. Sajnos ez jellemző az olyanokra, akik erős hátszélben érik el az eredményeiket és nem kell küzdelmes utat bejárniuk.
Tipikus megcsinált sztár. Eddig a Mercedes mindenben mögötte állt. Minden szezonban jött egy ütközés. Onnantól Rosberg mindig látványosan visszaesett. Hamiltont sosem hozta hátrányba a csapata, az idén sem neki szóltak, hogy engedje már maga elé Rosberget.. A versenybírók sosem büntetik, ellenben Rosberget mindig. Ez is mind az ő szekerét tolja. Akárcsak a jó öreg Börni.
Rosberg nem siránkozott, pedig az ő versenyét már az elején elszúrták. Ma csak virtuális biztonsági autók voltak. Amikor Hamilton zárkózik fel a mezőny végéről, akkor persze be kell küldeni a SC-t.
Hiába, ez egy ilyen "sport". És aki reménykedett egy szebb jövőben: itt a következő "kivételes" tehetség. Verstappen. Kivétel, elsősorban a szabályok alól.

sába
#21 sába 2016. október 02. 12:04  
F1890:
elmúlt 2 évben is ugyanennyit szórakozott. a technikai hibákkal ő sem tud mit kezdeni. nem schumacher h kifejlessze a tuti motort

Aztán még csodálkozol, hogy kreténnek tartalak.

Paberto
#20 Paberto 2016. október 02. 12:03  
MrBreaker:
Hamilton szerencséje ebben a szerencsétlenségben hogy ilyen hosszú az idei szezon.Egy átlagos szezonba már kb csk 2-3 futam lenne,de most még van hátra 5 így még nem vészes annyira a hátránya még bőven kezelhető.

Ja, a hatra levo 5 futambol minimum 4-et meg kell nyernie, es azon a bizonyos 5. futamon is hozni kell a 2. helyet. A boven kezelhetotol ez messze van.

Paberto
#19 Paberto 2016. október 02. 12:01  
Mr. Répatorta balneológus:
Ez a technikai sport sötét oldala Lewis. A világos meg az, ha valaki az egész pályafutását élcsapatban tölti. Természetesen nem érdemtelenül, mert kurva tehetséges és piszokul jó versenyző. De azért körülnézhetnél, hogy nem esküdött ellened össze az egész világ ha mindezek ellenére van 3 VB címed. Akkor mit mondjon Raikkonen, akinek szintén lehetne már 3 VB címe csak abból kettőt a technika hiúsított meg.

Akkor csak hogy fair legyen a kep, Hamiltonhoz is add hozza nyugodtan azokat az eveket amiket meg megnyerhetett volna. 2007 es 2012. Gondolom 2007 nem szorul magyarazatra. 2012-ben mindket McLaren pilotara igaz volt hogy ha egyikuk futamot nyert, az azt koveto versenyen nullazott. Egesz evben. Orult statisztika, de igy van. Hamilton ebben az evben a 14/20 futamot tudott csak befejezni, felet a technikanak koszonhetoen, felet Maldonado, Grosjean es Hulkenbergnek. Ezekbol nem egy kieses az elso helyrol tortent. Szingapurba ugy erkeztek meg a pilotak hogy Vettel es Hamilton kozott mindossze 1 pont volt a kulonbseg. Az a VB ott Hamiltonnak legalabb annyira meglehetett volna, mint Raikkonennek 2005.

Es akkor most arrol beszelhetnenk hogy 5szoros VB es iden eppen a 6.-ert hajt. Ennek fenyeben lehet at kene gondolnod a velemenyedet.

MrBreaker
#18 MrBreaker 2016. október 02. 11:53  

Hamilton szerencséje ebben a szerencsétlenségben hogy ilyen hosszú az idei szezon.Egy átlagos szezonba már kb csk 2-3 futam lenne,de most még van hátra 5 így még nem vészes annyira a hátránya még bőven kezelhető.

Mr. Répatorta balneológus
#17 Mr. Répatorta balneológus 2016. október 02. 11:49  

Ez a technikai sport sötét oldala Lewis. A világos meg az, ha valaki az egész pályafutását élcsapatban tölti. Természetesen nem érdemtelenül, mert kurva tehetséges és piszokul jó versenyző. De azért körülnézhetnél, hogy nem esküdött ellened össze az egész világ ha mindezek ellenére van 3 VB címed. Akkor mit mondjon Raikkonen, akinek szintén lehetne már 3 VB címe csak abból kettőt a technika hiúsított meg.

Enveblo
#16 Enveblo 2016. október 02. 11:48  
vandr:
Különösebben nem tudom sajnálni Hamiltont, gyakorlatilag pályafutása összes évét élcsapatban tölti. A motorhibák száma sem jelentős. Legalábbis ha megnézzük a Haug-Illien korszakot, amikor Raikkönennek kb több motorja füstölt el, mint ahányat az autójába szereltek..

valahogy én is így érzek

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!