Hamilton nem fog trükközni

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 13. 15:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton nem akar taktikázni, és semmit sem akar túlgondolni Brazíliában, ahol egy futamgyőzelemmel tehetné meg a legnagyobb lépést célja elérése, vagyis a bajnoki csata meghosszabbítása felé. A címvédő kijelentette, csak a saját versenyére koncentrál!

A háromszoros világbajnok 19 pontos hátrányból várja a folytatást, vagyis a végső győzelem megszerzéséhez a brazil és az abu-dzabi futam megnyerése is kevés lehet, ha ellenfele, Nico Rosberg másodikként ért célba. A címvédéshez tehát a Red Bull és a Ferrari „segítségére” is szüksége van, adott estben pedig taktikázással is próbálkozhat: ha úgy adódik, „lassíthatja” a mezőnyt.

Hamilton azonban egy, a Forma–1 hivatalos oldalának adott interjúban kijelentette, nem akar taktikázni, és csak a győzelem megszerzésére fog összpontosítani. „Egyértelmű, hogy az ember próbálkozhat valami okossággal, de ilyenkor néha csak összezavarod saját magad, szóval nem fogok ilyesmivel kísérletezni” – mondta. „Úgy akarok nyerni, hogy én voltam a legjobb, és nem a taktikázás, vagy valami hasonló dolog miatt” – tette egyértelművé.

„Nyilvánvaló, hogy kellemetlen helyzetben vagyok az idei gondoknak köszönhetően, de ez ellen én semmit sem tehetek. Elégedett vagyok az időmérőmmel, és azzal, hogy a szezon során 11 rajtelsőséget szereztem, a folytatásban pedig keményen fogom nyomi” – magyarázta a brit, aki csapattársától is „tisztességes” küzdelmet vár.

„Leginkább egy fair harcot várok a futamtól. A múltban láthattuk, hogy voltak versenyzők, akik megtettek néhány dolgot a sikerért, de szeretném azt hinni, hogy ő nem ilyen, és semmi hasonlót nem csinál majd. Erről a versenyen kell majd megbizonyosodnom” – jelezte.

Amikor megkérték, vesse össze a korábbi bajnoki harcokat a jelenlegivel, Hamilton elmondta, a legnagyobb különbség az, hogy most kényelmesen érzi magát az üldöző szerepében. „Lehet, hogy ez a korral és a tapasztalattal jár. Mindegy milyenek lesznek a körülmények a versenyen, úgy hajtok ki a pályára, hogy tudom, egy nagyszerű csapat áll mögöttem, aki bármilyen akadály leküzdésében segítenek. Most teljesen más a helyzet. Ez mentálisan sokkal egyszerűbb” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Polarity
#5 Polarity 2016. november 13. 20:56  
Konszpiresiszeoriz:
Azért az már sajnálatra méltó hogy mennyire kívánjátok Rosberg nullázását! Írom ezt a futam után. Ahol nem Hamilton volt a zseni hanem Rosberg aki megtette azt amit kell....

Ááá, itt egyedül te vagy sajnálatra méltó.

Minden kommentedben Hamilton teljesítményét próbálod kicsinyíteni. (a hangsúly a próbál-on van) Pontosan olyan ellendrukker vagy, mint akiket itt lenézel.

Utoljára módosítva: 2016. november 13. 21:00

Konszpiresiszeoriz
#4 Konszpiresiszeoriz 2016. november 13. 20:20  

Azért az már sajnálatra méltó hogy mennyire kívánjátok Rosberg nullázását!
Írom ezt a futam után.
Ahol nem Hamilton volt a zseni hanem Rosberg aki megtette azt amit kell....

stonefly
#3 stonefly 2016. november 13. 16:49  
Enveblo:
ez nem így működik, ez egyáltalán nem így működik

törvényszerűség valóban nincs benne, de az esély nő

Enveblo
#2 Enveblo 2016. november 13. 16:36  
stonefly:
Ahogy szaporodnak Rosberg gondtalan futamai annál nagyobb az esély rá hogy beüt nála is valami. Ez és az év végi "mini bajnokság" megnyerésénél többet Hamilton nem tehet. A mai futam pl. erősen boríthatja a papirformát, ez igaz arra is, hogy akár az első percben Hamilton esélye foszlik semmivé.

ez nem így működik, ez egyáltalán nem így működik

stonefly
#1 stonefly 2016. november 13. 16:09  

Ahogy szaporodnak Rosberg gondtalan futamai annál nagyobb az esély rá hogy beüt nála is valami. Ez és az év végi "mini bajnokság" megnyerésénél többet Hamilton nem tehet.
A mai futam pl. erősen boríthatja a papirformát, ez igaz arra is, hogy akár az első percben Hamilton esélye foszlik semmivé.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél