Hamilton nem foglalkozik a kritikákkal, inkább „éli az életét”

írta: M4Sport
2016. szeptember 27. 10:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az életvitele miatt kritizált Lewis Hamilton nem foglalkozik azzal, mit gondolnak bírálói, kiknek megjegyzéseit addig nem érzi jogosnak, amíg a pályán „szállítja a győzelmeket”. A címvédő emellett őszintén beszélt arról, gyermekkorában furcsán néztek rá bőrszíne miatt.

Mióta Hamilton a szigorú, a pilótáit rövid pórázon tartó McLarentől a versenyzőknek teljes szabadságot biztosító Mercedeshez igazolt, egyre gyakrabban tűnik fel különböző társasági eseményeken és múlatja az időt világsztárok társaságában. Életvitele miatt ezalatt több kritikát is kapott már: legutóbb például a korábbi háromszoros világbajnok, Jackie Stewart és a Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore tette szóvá, hogy jobban oda kellene figyelnie a sportra.

Kritikusai szerint a partikon való megjelenés (és aktív részvétel) valamint a rengeteg utazás a pályán nyújtott teljesítményére is hatással van – a hetekben mindez azért került szóba, mert Hamilton elveszítette a vezetést a bajnoki pontversenyben. A brit többször elmondta már, nem foglalkozik ezekkel a megszólalásokkal, legutóbbi nyilatkozata során pedig azt is igyekezett kiemelni, tudja hol a határ. „Voltak idők, amikor tényleg érdekeltek ezek a megszólalások, de ahogy idősebb lettem, eljutottam arra a pontra, hogy már nincs szükségen rájuk” – nyilatkozta a Complex UK-nek.

„Tudom, milyen keményen dolgozom. Ismerem a saját értékeimet. Azzal is tisztában vagyok, mennyire szeretem a családom. Tudom, ki vagyok, és élvezem az életem. Akkor is, ha mások nem akarják, hogy élvezzem” – utalt a bírálókra. „Kész őrület, a Forma–1-es pilótáktól azt várják el, hogy hazamenjenek, aludjanak, felkeljenek, egyenek, lélegezzenek és mást ne is csináljanak a versenyzésen kívül. Nem lehet magánéletük” – jegyezi meg nevetve.

„Az emberek túl sokat panaszkodnak, és nagyon sok baromságot írnak rólam. Arról, hol vagyok, és mit csinálok, és arról, hogy túl sokat utazom. Valóban örülten sokat utazom, talán többet, mint a legtöbb versenyző. Amikor bulizni szeretnék, akkor pedig bulizok, de arra mindig odafigyelek, hogy ezt össze tudjam egyeztetni a munkámmal. Amikor megérkezem, nyerek. És nem mondhatnak semmit! És ez a legjobb az egészben. Az, amikor megérkezel, és végül dominálod a versenyt, és akkor azt mondják: meg tudta csinálni” – magyarázta lelkesen.

Lewis Hamilton


Briatore nyilatkozata során megjegyezte, Hamilton túl sok időt fordít a zenélésre, ő viszont világ életében érdeklődött a téma iránt. „13 évesen kezdtem gitározni, és írtam is néhány dalocskát a gitárra. Egy kicsit azonban csalódott voltam, mert a hangomban nem volt meg az az erő, amit szerettem volna. Elmentem egy énektanárhoz és gyakoroltam, gyakoroltam és gyakoroltam. Végül fejlődtem” – emlékezett vissza, majd elmondta, saját dalival szurkolóihoz, követőihez szeretne közelebb kerülni. „Ha eljutok egy helyre, ami érzéseket vált ki belőlem, ezt át akarom adni nekik. Szeretném megosztani a rajongótáborommal” – kezdi magyarázatát.

„Viszont ha autóversenyző vagy és nagy cégekkel dolgozol, akkor nagyon nehéz ezt átadni. Tőlünk folyamatosan azt kérdezgetik, milyenek a gumik. Minden átkozott hétvégén ezt kérdezik, pedig az esetek többségében ugyanolyanok, mint bármikor máskor. A zenével viszont bármit elmondhatsz. Ha szeretnéd, a zenén keresztül kiöntheted a szíved. Minden elmondhatsz, amit csak akarsz, és nem kell aggódnod a szponzorok miatt, és amiatt, hogy morcosak lesznek” – folytatta.

Az interjú készítője a beszélgetés során Hamiltont a Williams testvérekhez és Tiger Woodshoz hasonlította, hiszen ő volt az F1 történetének első színes bőrű versenyzője, aki az említett sportolókhoz hasonlóan komoly sikereket ért el egy „túlnyomórészt fehérek által űzött sportban”. A háromszoros világbajnok a téma kapcsán elmondta, kezdetben bizony többen furcsán is néztek rá és édesapjára a versenypályák mellett. „Minden szem ránk szegeződött. Mit csinálnak ezek itt? – kérdezgették. Mi voltunk az egyetlen fekete család. Ez minden hétvégén így ment” – mesélte.

„Ahol felnőttem elég sok rasszista megjegyzést kaptam. Még az iskolámban is. Viszont ez csak erősebbé tett. Olyan ez, mint a háborúban szerzett sebek. Ha túléled, akkor csak erősebbé tesz. Apám mindig azt mondta, hogy a pályán válaszoljak. Hagyjam, hogy az eredményeim beszéljenek helyettem, hiszen semmi mást nem kell mondanom ezeknek az embereknek. Persze voltak gyerekek és tanárok is, akik azt mondták, sohasem lesz belőlem autóversenyző, sőt semmire sem fogom vinni. Egyszerűen próbáltak összetörni” – zárta gondolatát a Mercedes pilótája, aki későbbi sikereivel csattanós választ adott az említett megjegyzésekre.

Lewis Hamilton

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary