Hamilton: Nem probléma az első kanyar Rosberggel

írta: M4Sport
2016. március 20. 16:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton szerint csak azért, mert úgy véli, hogy Nico Rosberg miatt veszített sokat a rajtnál, még nem jelenti azt, hogy haragszik is rá – a brit szerint ugyanis csapattársa nem szándékosan szorította őt le a pályáról.

A pole pozícióból induló Hamilton kissé beragadt a piros lámpák kialvásakor, és csak harmadikként érkezett meg az első kanyarba Sebastian Vettel és Rosberg mögött. Utóbbi a belső ívről kezdte meg a fordulót, és miközben átvágott a pályán, a mögötte érkező csapattársa útjába került. Hamilton, aki az ütközést elkerülendő, a fűre és a műfűre kormányozta a Mercedesét, ezzel két újabb pozíciót veszített, amit rögtön a futamot követően szóvá is tett – most azonban tisztázta, hogy ettől még nincs problémája Rosberg manőverével, mivel szerinte az nem volt szándékos.

„Egyáltalán nincs vele problémám, soha nem mondtam ilyet, pusztán csak azt, hogy leszorítottak az első kanyarban” – tiltakozott a brit. „Nem igazán tudnám felidézni, hogy mi minden történt ott, de feltételezem, hogy volt mellette valaki. Szerintem egyszerűen csak annyi történt, hogy Nico későn fékezett, miközben Vettellel csatázott – úgy értem, nagyon későn, még blokkolta is a kerekeit, és nem igazán számítottam rá, hogy ennek eredményeképpen ennyire kisodródik majd a külső ívre, ahol elkerülő hadműveletbe kellett fognom, hogy ne legyen belőle ütközés. A lényeg az, hogy semmiféle szándékosság nem volt a manőverében velem szemben, ahogy az enyémben sem vele szemben.”

Bár a háromszoros világbajnok az incidenst követően már semmiféle fenyegetést nem jelentett Rosberg versenyére, a kockás zászlóig azért sikerült visszaküzdenie magát az ötödikről a második helyre – a sorozatban a negyedik futamgyőzelmét arató csapattársa mögé. Arra a kérdésre, hogy riválisa tavaly év végi sikerei és a saját motivációjának csökkenését firtató pletykák után remélte-e benne, hogy Melbourne-ben vissza tud majd vágni a kritikusoknak, Hamilton így felelt: „Nem reméltem, tudtam! De örülök, hogy most már az újságírók is tudják.”

Lauda: Rosbergnek nagyon kellett ez a győzelem

A Mercedes-csapat tanácsadójaként is működő Niki Lauda eközben úgy nyilatkozott, hogy a győzelem szerinte nagyon jót tesz majd Rosberg önbizalmának.

„Ez nagyon kellett, hogy jó formában legyen az év elején, mert a győzelem önbizalmat ad neki” – mondta a Forma–1 legendás alakja. „Ha fordítva lett volna, és Lewis nyer, az nagyon megviselte volna, mert mindig megviseli, ha Lewis nyer. Úgyhogy ez most nagyon fontos volt neki, hogy mentálisan erős maradhasson, és jó kiindulópontot találjon a következő futamra. Ez neki és nekünk, nézőknek is jó.

Lauda azt is elismeri, hogy az elhibázott rajtot követően egyébként csak futottak az eredmény után, egészen a piros zászlóig.

„Hogy sportszerű legyek, a rajtnál félig el is dőlt a verseny, mert mindkét Ferrari hihetetlenül jól rajtolt, mi pedig elbaltáztuk. Majd rá kell jönnünk, hogy miért, de aztán szerencsére más fordulatot vettek a dolgok.”

Oszd meg!

11 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

s60pcc
#11 s60pcc 2016. március 21. 09:07  

OFF
Nektek is feltűnt, hogy Rosberg fülei nem állnak úgy el mint eddig?
Plasztikáztatott vagy csak a sisak nyomta le?

niconauta
#10 niconauta 2016. március 20. 23:59  
Paberto:
VB igy is ugy is Hamilton lesz :\

Hamilton szurkolókat egyébként tudod hogy képzelem el (magyarul beszélnek, felteszem)
Shameless (TV Series 2011– ) , aktuális rész, nem bírtam kihagyni
William H. Macy, raszta, besodrott hajjal, a fehér csóka

niconauta
#9 niconauta 2016. március 20. 23:10  
Paberto:
VB igy is ugy is Hamilton lesz :\

egye-fene, beleegyezek, de végig több szereplős legyen
és az utolsó futamon dőljön el
mert hajnali fél 6-kor nem vagyok hajlandó felkelni vasárnap

Utoljára módosítva: 2016. március 20. 23:11

Paberto
#8 Paberto 2016. március 20. 23:05  
niconauta:
és ehez mit szólsz, matador rosbi bikatököt evett és hampupipőke idén még sok zöldet fog szívni :)

VB igy is ugy is Hamilton lesz :\

niconauta
#7 niconauta 2016. március 20. 22:38  
Matador:
micsoda szóvicc. taps. taps

és ehez mit szólsz, matador
rosbi bikatököt evett és hampupipőke idén még sok zöldet fog szívni :)

Matador
#6 Matador 2016. március 20. 21:06  
niconauta:
OLAJOS mos a farok rossz oldalán volt, life/shit happens

micsoda szóvicc. taps. taps

Thibczy
#5 Thibczy 2016. március 20. 19:07  

Mivel részben óriási szerencséjük volt, részben csúnyán benézte a Ferrari, így egyikük se fog elégedetlenkedni.

niconauta
#4 niconauta 2016. március 20. 17:42  

OLAJOS mos a farok rossz oldalán volt, life/shit happens

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. március 20. 17:07  
Lombardo:
Nagyon kellett ez a Rosberg győzelem az izgalmakhoz. Hamilton a szombati 4 tized után egy sima 1-2 esetén ma versenyben adott volna neki kb 5-10 másodpercet, ami kb fél évre megint kilőte volna Nico önbizalmát. Így talán még lehet szoros is, bár Hamilton annyira kiegyensúlyozott és magabiztos most, hogy nem sok esélyt adok ellene Rosbergnek.

Szerintem ez nem így működik :D 2014-be hiába nyerte Rosberg a szezonnyitót utána mégse tudott újabb győzelmet szerezni a Monacoi nagydíjig ahol tudjuk mi volt a kvalin és nem lehet előzni. Pedig ott aztán mondhatta vagy 4 versenyen keresztül, hogy én vezetem a bajnokságot. Ilyen kis különbség mellett nagyon autófüggő, hogy kinek fekszik az év túlnyomórészén jobban. Illetve még a másik dolog ami eldönti, hogy ki a tökösebb mert aki az első kanyarba elsőnek fordul annak már félig zsebébe van a győzelem. Szóval ha máskor is tökösen odab*szna Rosberg Hamiltonnak mint ma és nem rendszeresen a szenvedőalany szerepét játszaná akkor még akár be is húzhatna 1 vb-t.

Lombardo
#2 Lombardo 2016. március 20. 17:01  

Nagyon kellett ez a Rosberg győzelem az izgalmakhoz. Hamilton a szombati 4 tized után egy sima 1-2 esetén ma versenyben adott volna neki kb 5-10 másodpercet, ami kb fél évre megint kilőte volna Nico önbizalmát. Így talán még lehet szoros is, bár Hamilton annyira kiegyensúlyozott és magabiztos most, hogy nem sok esélyt adok ellene Rosbergnek.

cyberpunk999
#1 cyberpunk999 2016. március 20. 16:38  

Ha Rosberg direkt csinálta, akkor még lehet belőle világbajnok.
Ha csak arra figyelt, hogy Hamilton minél rosszabbul jöjjön ki belőle hozzá képest, akkor megvan az a plusz, ami a győzelemhez kell.

Teljesen nyilvánvaló, hogy ők ketten fognak menni a vb címért és az ilyenek nagyon sokat fognak számítani. (Főleg, ha izgalmas évadot akarunk, és nem Hamilton úthengert, mint tavaly)

Ha nem direkt csinálta, akkor marad neki a második hely.

Egyébként szerintem ez simán belefért, még szándékosan is. így kell versenyezni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

12016.10.24. 00:54

Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

Különc taktikájának nem jött jól a virtuális biztonsági autó

12016.10.24. 00:37

Büntetést kapott a Ferrari

Danyiil Kvjat manőverét is szankcionáltá