Hamilton nem veszi félvállról hátrányát

írta: M4Sport
2016. április 28. 19:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az idei szezonban még veretlen Nico Rosberg biztosra veszi, hogy csapattársa, Lewis Hamilton vissza fog vágni a következő versenyeken, a brit pedig már most kijelentette, nem engedhet meg magának még egy gyengébb hétvégét, mert azonnal el kell kezdenie a felzárkózást.

Rosberg úgy kezdte a 2016-os évet, ahogyan a 2015-öst zárta: zsinórban három futamgyőzelmet aratott! Eközben a márkatársnak szinte folyamatosan futnia kellett az eredmény után, hiszen hol egy elrontott rajt, hol egy korai ütközés, hol pedig egy műszaki hiba miatt veszített fontos pozíciókat. Hamilton hátránya a folyamatos „kármentés” ellenére már most 36 pontosra hízott, Rosberg azonban biztosra veszi, a címvédő hamarosan visszavág.

„Számomra ez nem hat verseny, hiszen hármat az előző évben nyertem, ami pedig idén nem számít a bajnokságba” – kezdte utalva tavaly óta tartó sikersorozatára. „Persze jól vezetek, de közben az ellenfeleimnek elég zavaros volt az évkezdése. És azt várom tőlük, hogy visszavágnak. Különösen Lewis, akivel újra kemény csatát fogok vívni. Még ha most meg is van a pontelőnyöm, a szezonunk még hosszú. Három verseny csak a hetede a teljes évnek. Még 450 pont szerezhető, nekem meg van harminchat pont előnyöm. Tehát nem sokat szabad belelátni ebbe a helyzetbe” – tette hozzá.

„Lewis ugyanolyan összeszedett, mint eddig bármikor, és ugyanolyan jól vezet, mint korábban. Az előző két évben legyőzött, szóval továbbra is ő a mérce számomra. Szoros csata lesz ez kettőnk között, de mindig is az volt; ebben a tekintetben semmi sem változott. Örülök, hogy most előnyben vagyok, de ez nem olyan nagy dolog, nem akkora előny ez, amit ne tudna ledolgozni, ha jól dolgozik. Szerintem most ez a realitás. Izgatott vagyok a küzdelmünk miatt, hiszen mindig nagyon jó összecsapni vele, most pedig különösen megtisztelő, mivel ő a világbajnok” – magyarázta.

Hamilton eddig nem tűnt különösen izgatottnak a csapattárs kényelmesnek mondható előnye miatt, és Oroszországban is higgadtan válaszolt az azzal kapcsolatos kérdésekre, most azonban megjegyezte, ezt a versenyt már be kellene húznia, hogy elkezdje a felzárkózást. „Természetesen, sürgős az ügy. Nem engedhetem meg magamnak, hogy még nagyobb legyen a hátrány. Ki tudja, milyen lesz a hétvége? Olyan rossz is lehet, mint a múltban, de azért remélem, valamivel pozitívabbak lesznek a történések” – mondta a BBC-nek.

„Nem veszem félvállról a dolgot, és nem mondom, hogy ez a 36 pontos hátrány nem nagy dolog, mert igenis nagy dolog. Sok munka vár még ránk, és nem mondom azt, hogy ez semmiség, másrészről viszont rövidebb idő alatt is dolgoztam már le 29 pontos hátrányt” – utal a 2014-es év utolsó 7 versenyére. „Még 18 verseny van hátra, futamonként kellene két pontot hoznom, ami azért nem lehetetlen” – folytatta a címvédő, akinek eddig elsősorban a rajtokkal gyűlt meg a baja, ám úgy érzi, sikerült megoldania a problémát. „Az előző futamon én rajtoltam legjobban. Régóta dolgozunk már ezen a problémán, Kínában viszont sikerült jól startolnom” – jelezte.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna