Hamilton örök hűséget fogadna a Mercedesnek

írta: M4Sport
2016. május 20. 09:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Visszavonulása után is a Mercedes-család tagja maradna Lewis Hamilton. A brit elárulta, miért szeretett bele a csillagos márkába – de a Ferrari vonzerejéről is beszélt.

Az immár háromszoros világbajnok még 2012 őszén jelentette be, hogy ő veszi át Michael Schumacher helyét a Mercedesnél. A csapat ismeretlen volt számára, a márka viszont távolról sem: már utánpótlás-versenyzőként is a németek támogatták pályafutását, s a McLarennél is együtt dolgozott velük. Bár akkoriban többen furcsállták döntését, ma már senki sem teszi: még úgy is különleges sikersztori az övék, hogy idén egyelőre nem úgy megy neki, ahogyan azt elképzelte.

De vajon meddig íródik még ez a közös történet? Hamilton Barcelonában elárulta, ha rajta múlik, örök hűséget fogad a németeknek. „Végignézek a csapaton, az Ezüstnyilakon, és úgy érzem, én is része vagyok ennek a történetnek, és részese leszek majd a versenyzés után is. Szeretnék azt követően is a részese lenni, hogy befejeztem” – nyilatkozta a címvédő a Sky Sportsnak.

Persze hogy eszébe sem jut csapatot váltani, a csapat formáját látva kicsit sem meglepő. Elmondása szerint azonban nemcsak a pillanatnyi forma láncolja az istállóhoz. „Én azt szeretem igazán a Mercedesben, hogy látom itt például Sir Stirling Mosst és más idősebb versenyzőket, akik még ma is részét képezik a Mercedesnek – egy életre a márkával maradnak. A szárnyaik alá vesznek, gondoskodnak rólad, örökre a részük maradsz. Én el sem tudom képzelni, hogy már ne tartozzak hozzájuk.”

Mindez egyúttal azt is jelentené, hogy a versenyzők számára legvonzóbbnak tartott Ferrari kimarad Hamilton pályafutásából. Ennyire hidegen hagyná őt mindaz, ami Fernando Alonso vagy éppen Sebastian Vettel számára kihagyhatatlan állomássá tette a Scuderiát? „Amikor gyerekként néztem az F1-et, kétségkívül lenyűgözött a vörös autók látványa. A Ferrari – legyen szó akár utcai autókról vagy Forma–1-esekről – mindig lenyűgöző. A csapatot körüllengi valami különlegesség, az olaszok szenvedélyessége” – ismerte el Hamilton, majd gyorsan hozzátette: „De én tizenhárom éves korom óta a Mercedesszel vagyok, jóval régebb óta, mint a korombeli más versenyzők. És őszintén szólva jelenleg ha Sebastiant és a Ferrarit látom, nem érzem úgy, hogy mindenáron akarom az ülését.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. május 20. 16:11  

de könnyen megváltozhat Hamilton véleménye ha a Ferrari végre betalál és újra vb címeket nyer.

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. május 20. 10:37  

SV: "honestly?"
LH: exactly.
xDD

HairHungary