Hamilton: Pár dolgot csak a visszavonulásom után tudtok meg

írta: M4Sport
2016. július 15. 08:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton csak visszavonulását követően árulja el, min ment keresztül a Spanyol Nagydíj és a csapattárssal való ütközés után. Hogy erre mikor kerül sor, azt egyelőre ő sem tudja, jelenlegi szerződése lejárta után ugyanis szeretne eltölteni még néhány évet a királykategóriában.

A címvédő nemrég egy internetes kérdezz-felelekben beszélt a barcelonai versenyről, amit komoly mélypontként jellemzett. Kiemelte, viszonylag gyorsan sikerült túllépnie a történteken, ennek kapcsán pedig visszatekintett pályafutása korábbi szakaszára, melyben elmondása szerint mentálisan jóval gyengébb volt, hiszen nehezebben tudta feldolgozni a hasonló kudarcokat.

„Fiatalabb koromban, nagyon kemény voltam magamhoz egy-egy rossz verseny után, és ez eléggé negatív volt” – kezdte. „Emlékszem, néhány verseny után három-négy napig el sem hagytam a szállodai szobámat és senkivel sem beszéltem. Még telefonon sem. Csak próbáltam valahogy elszabadulni arról a sötét helyről. Később valahogy kijöttem ebből és pozitívabb lettem. Át kell tekintened a helyzeted és mindig a pozitívumokat kell keresned benne” – tette hozzá.

„Vegyük például az idei spanyol futamot, ami egy komoly mélypont volt számomra. Vannak dolgok, amiket addig nem fogtok megtudni, amíg vissza nem vonultam. Akkor elmondom majd, min mentem keresztül” – ígérte, majd néhány szót azért ejtett a történtekről. „Másnap felkeltem, elmentem futni és rengeteg dolgot átgondoltam. Őrület, de a 43 pontos hátrányom akkoriban ledolgozhatatlannak tűnt. Én is emberből vagyok, és azokon a napokon valóban lehetetlennek éreztem. De tovább kell lépned, bármennyire is fájdalmas, bármennyire is kemény valami” – tanácsolta.

Lewis Hamilton„Lehet, gyorsan túllépsz a dolgokon, lehet, hosszabb ideig tart, de menned kell előre. Őszintén mondom, most erősebbnek érzem magam. Voltak napok, amikor úgy éreztem itt a világ vége, és már nem tudom megnyerni ezt a bajnokságot, bla, bla, bla. De nézd, hol vagyok most! Csak egy pont a lemaradásom. Ez is azt mutatja, hogy nem szabad feladnod, nem számít, mi van” – folytatta.

Noha korábban voltak időszakok, melyekben nehezebben kezelte a hasonló helyzeteket, a Mercedes pilótája úgy érzi, ma már mindent sokkal jobban az ellenőrzése alatt tart. „Ami a mentális dolgokat illeti, szeretem a magammal vívott harcot” – ismeri el. „Csak én tudom, épp mi zajlik a fejemben. Megtaláltam a saját utamat. Néha hosszabb ideig tart, míg kikecmeregsz egy gödörből, míg mindent tökéletesen megértesz. Sosem hagytam, hogy bárki is beleszóljon ezekben a mentális dolgokba.”

Később a visszavonulás gondolatáról és a Forma–1 utáni évekről is szó esett, Hamilton pedig ismét kiemelte, nem szeretné egész életét a sport közelében tölteni, azt azonban még nem tudja, mikor akasztja szögre a bukósisakot – talán, valamikor a 2020-as évek első felében. „Ezzel kapcsolatban azt kérdezgetem magamtól, milyen az ötéves terved? Az idei szezont is beleértve három évre írtam alá a Mercedesszel. Ha ez lejár, három-négy évig még valószínűleg maradok, aztán lehet, abbahagyom. Nem szeretném örökké csinálni. 37 évesen viszonylag fiatal leszek még, és más kihívások is érdekelnek. De az ember nézetei változnak, ahogy a véleménye is. Nem tudom, mit gondolok hét év múlva. Eredményes akarok lenni, de nem akarom, hogy mások rekordjai határozzanak meg.”

Lewis Hamilton

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást