Hamilton Räikkönen sikeréből merít erőt

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 03. 19:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen 2007-es sikeréből merít erőt Lewis Hamilton, akinek most legalább olyan komoly hátrányból kellene visszajönnie, mint a finnek 9 évvel ezelőtt. Más kérdés, hogy a Ferrari pilótája akkor pont tőle „lopta el” a világbajnoki címet.

Két futam van hátra a szezonból és Nico Rosberg 19 pontos előnnyel vezeti a tabellát, vagyis abban az esetben is az ő fejére kerül a korona, ha Hamilton mindkét alakalommal nyer, ő pedig mindkét versenyen második lesz. Most tehát a németnek áll a zászló, 2007-ben viszont már láthattuk, egy ilyen magabiztos előnyt is el lehet veszíteni.

Akkor Räikkönen 17 pontos hátrányt dolgozott le Hamiltonnal szemben (tette mindezt úgy, hogy az utolsó futamokon csak 20 egységet gyűjthetett, míg ma 50 szerezhető), aki most pont az akkori hajrából merít erőt, mondván 9 éve láthattuk, az utolsó pillanatban is változhatnak a dolgok. Ugyanakkor elismerte, a jelenlegi helyzet eléggé idegen számára, hiszen a végső sikerhez már nem elég az, hogy a maximumot nyújtsa és futamgyőzelmeket szerezzen.

„Nagyszerű, hogy a képességeimnek megfelelően teljesíthetek, és mivel nincsenek problémáim, meg is mutathatom, milyen lehetőségek rejlenek bennem” – kezdte. „Remek érzés, hogy képes lehetek erre. A szezon nagy részében azért így tettem. Most viszont eléggé szokatlan, hogy egy olyan dologért harcolok, ami nem biztos, hogy elérhető számomra. Végig keményen fogom nyomni. A vége lehet fájdalmas lesz, de az is lehet, hogy nagyszerű. Azt már az F1-es pályafutásom elején megtanultam, hogy az utolsó pillanatban is változhatnak a dolgok. Ezért nem fogom most sem feladni!” – folytatta.

Hamilton nagyon jól tudja, hogy a csata már Brazíliában véget érhet, hiszen Rosberg világbajnok lesz, ha megszerzi a futamgyőzelmet. Interlagos pedig sosem tartozott a címvédő kedvenc pályái közé (sőt eddig egyszer sem diadalmaskodott a brazil közönség előtt, míg Rosberg 2014-ben és 2015-ben is elsőként ért célba), szóval azzal is tisztában van, a legjobbját kell nyújtania a jövő héten.

„Most nem a bajnokságra összpontosítok, hanem arra, hogy megnyerjem a soron következő versenyeket és a lehető legjobb formámat hozzam. Tudom, hogy ha kihozom magamból a maximumot, jól alakulhatnak a dolgok. Még sohasem nyertem Mexikóban, szóval ugyanazzal a hozzáállással vágok majd neki a hétvégének, mint Mexikóban” – magyarázta a brit, aki korábban a közép-amerikai helyszínen sem diadalmaskodott, igaz, erre eddig csak tavaly lett volna lehetősége.

Azt is megkérdezték tőle, felkészült-e arra, hogy elveszíti a bajnoki küzdelmet. „Nem tudom, hogyan lehetne felkészülni arra, hogy elveszítem. Nem hiszem, hogy fel lehet készülni a vereségre. Korábban már megtapasztaltam, milyen. 2007-ben elveszítettem, és tudom, hogy most nem lesz annyira fájó, mint akkor volt. Sok futamot és bajnokságokat is veszítettem a pályafutásom során, szóval ez nem olyan dolog, amit még nem tapasztaltam meg. Most nagyobb az esélye annak, hogy veszítek, mint hogy nyerek. Nehéz lenyelni, de ez van. Az élet tovább fog menni, és én is tovább fogok lépni. Még mindig van három bajnoki címem. Remélem, jövőre nem lesznek műszaki hibáim” – mondta.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#4 Masters_Of_Hardcore 2016. november 04. 15:05  

Már megint egy 2007es cikk... Biztos elfelejtették a kémbotrányt. Jólvan ügyesek.

s60pcc
#3 s60pcc 2016. november 03. 21:06  

Csak egy esős futam kell Brazíliában, Rosberg idei vizes formáját elnézve akkor igazán jó lehetne Hamilton lapjárása.
Rosberg alatt atombiztos a technika, túl se kell hajtania, így csak az időjárás segíthet.
Ez már amolyan mindent vagy semmit játszma.

Utoljára módosítva: 2016. november 03. 21:06

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. november 03. 20:45  
Mr. Répatorta balneológus:
Lewis, ez a lap 2008-ban már bejött neked. Ne reménykedj. Arról nem beszélve, hogy más volt a pontozás is.

Ha az arányokat nézzük, pontszámban nagyobb különbségek vannak az 1-5 helyeken, mint 2007-ben vagy 2008-ban. Többet lehet vele nyerni és bukni is.

Utoljára módosítva: 2016. november 03. 20:59

Mr. Répatorta balneológus
#1 Mr. Répatorta balneológus 2016. november 03. 20:10  

Lewis, ez a lap 2008-ban már bejött neked. Ne reménykedj. Arról nem beszélve, hogy más volt a pontozás is.

Utoljára módosítva: 2016. november 03. 20:12

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

12016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

52016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra