Hamilton: Ritka a 100%-os megbízhatóság – hogy Nicónál összejön-e…

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 25. 13:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már akár ezen a hétvégén bebiztosíthatja világbajnoki címét Nico Rosberg. Nagy szerencsére lenne szüksége hozzá – Lewis Hamilton csak remélni tudja, hogy Fortuna hosszabb távon ikszre játszik…

Az Amerikai Nagydíjon 26 pontra csökkent Nico Rosberg előnye a bajnoki tabellán. Mexikó ennek ellenére az első olyan verseny, amelyen reális esélye lesz megszerezni a bajnoki címet. Amennyiben újra megnyeri a Mexikói Nagydíjat, Lewis Hamilton pedig nem szerez pontot, a német előnye két futammal a szezon vége előtt 51 pontra nőne, vagyis behozhatatlanná válna.

Ő persze ilyesmivel nem kalkulál. „Természetesen tisztában vagyok a helyzettel, hiszen ezeket a számításokat mondogatja nekem mindenki. És ez remek is, de az én hozzáállásom rendkívül egyszerű: csak a futamgyőzelem érdekel” – nyilatkozta Rosberg Austinban.

Hamilton hétvégi nullázásához minden bizonnyal egy újabb műszaki hibára vagy kiesésre lenne szükség – a britnek a gondokból viszont már bőséggel kijutott 2016-ban. Olyannyira, hogy most talán Rosberg lenne a soros? „Nincs sok olyan szezon, amely során százszázalékos a megbízhatóság egy autónál. Hogy Nicónál így lesz-e, azt nem tudom megmondani. Az idő majd eldönti” – hívta ki a sorsot kicsit csapattársa ellen Hamilton. „Én abban bízom, hogy nálam a hátralévő versenyeken már százszázalékos lesz. Ez kellene, mint egy falat kenyér, és olyan versenyzéssel használnám ki, mint Austinban.”

Rosberg nem foglalkozik azzal, hogy a hátralévő versenyeken akár őt is utolérheti a balszerencse. „Ezt úgysem tudom befolyásolni, ezért nem is érdekel” – nyilatkozta.

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

Hamilton és a Mercedes démonjai

Csapattársát és a Mercedest már annál jobban aggasztja a megbízhatóság. Hamilton saját bevallása szerint Austinban már majdhogynem képzelődött idegességében. „Egész futam alatt aggódtam, hogy az autó végig bírja-e. Féltem, hogy ugyanaz a dolog, ugyanaz az érzés, ugyanaz a hang fog visszatérni, ami Malajziában. Hallgatod a váltóból, a motorból érkező zajokat. Már kaptam egy halálos lövést, és ez a félelem Austinban sem múlt el. Nagy megkönnyebbülés volt célba érni” – nyilatkozta Hamilton.

„Malajzia a semmiből jött, és ez még mindig kísért minket. Az ottani trauma bennünk marad egy darabig” – ismerte el Toto Wolff. „A garázsban lévő fiúk számára rendkívül stresszes helyzet ez, mivel nagy a felelősségük, nagy nyomás nehezedik rájuk. És bármi, amit mondanak, tudatosan vagy tudat alatt növeli ezt a nyomást. A feladatunk, hogy levegyük a vállukról a terhet, mert a felelősségük mindenképp megmarad. És ezt ők is tudják. De értem én, hogy az újságoknak írniuk kell valamiről, és ez az a téma, ami árnyékként üldöz minket.”

Christian Horner szerint a mercedesesek helyzete egyszerűen összefoglalható. „Ezt a bajnokságot már csak Nico veszítheti el, nemde? Ha mindháromszor második lesz, Lewis kifut az időből. De bármi megtörténhet, defekt, kiesés, és ha Lewis közben nyerni tud, máris csak egyetlen pont van közöttük. Lewis helyzete egyszerű: olyan, mintha három FA-kupa döntőt kellene játszania. Mindhárom versenyt meg kell nyernie, arra pedig nincs ráhatása, hogy mi történik a másik autóval” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#3 Masters_Of_Hardcore 2016. október 26. 12:11  
Irwine_:
Ha jól emlékszem két évvel ezelőtt a nyári szünetben Rosberg elég sok ponttal vezette a bajnokságot, aztán ez elfogyott nagyrészt műszaki hibák miatt... Szóval ha most ő nyer tekinthetjük hosszútávú X-nek...

Lehet hogy nem emlékszel jól. Igen Kiesett Silverstoneban és Szingapúrban gyakorlatilag AbuDhabiban is, de a kiesést Hami kezdte rögtön Ausztráliában... meg Belgiumban is. Aztán a Német, Magyar időmérők is rendkívül izgalmasra sikerültek. Nem úgy volt hogy csak Rosberg esett ki, és emiatt lett Hami bajnok... :) Most viszont még simán lehet hogy csak Hami fog kiesni egész év alatt, és Rosberg lesz a bajnok. Ez van.

Irwine_
#2 Irwine_ 2016. október 26. 09:21  

Ha jól emlékszem két évvel ezelőtt a nyári szünetben Rosberg elég sok ponttal vezette a bajnokságot, aztán ez elfogyott nagyrészt műszaki hibák miatt... Szóval ha most ő nyer tekinthetjük hosszútávú X-nek...

Kimilton
#1 Kimilton 2016. október 26. 01:44  

Az lenne az igazságos, ha Rosberg is nullázna egyet és az utolsó két futam döntene a VB címről.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra