Hamilton: Semmi értelme nem volt az első kiállásomnak

írta: M4Sport
2016. szeptember 18. 18:08
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem érzi úgy, hogy a harmadik helynél több is lett volna versenyében, Lewis Hamilton mégsem elégedett csapata stratégiájával.

A címvédőnek sikerült megtartani a harmadik helyét a futam rajtja után, az első körökben pedig besorolt Daniel Ricciardo mögé. Mivel az ausztrálénál eggyel lágyabb gumikon indult, jobbal bízhatott abban, hogy lesz esélye a Red Bull elé kerülni egy korai elévágási kísérlettel. Csakhogy a Mercedes addig-addig halogatta első kerékcseréjét, hogy végül Ricciardóval egy időben érkezett meg a boxba.

„Hé, srácok, olyan taktika kéne, amivel előzhetek” – fejezte ki már akkor panaszát. A futam után elárulta, azóta sem érti, miért nem próbálták meg legalább a taktikai előzést. „Bizonyos gondjaim voltak a fékekkel, és valójában mindegy volt, hogy milyen taktikán megyek. De az első etapomon hosszabb ideig maradtunk kint. A tizenegyedik körig akartunk menni, de a tizennegyedikben hoztak ki, akkor, amikor Danielt. Számomra ennek semmi értelme nem volt. Ez egy elszalasztott lehetőség volt” – vélekedett, majd azért hozzátette: „De végső soron sehogy sem tudtam volna legyőzni őt”

Hamilton a futam során elkövetett egy komolyabb hibát is: a 33. körben elfékezte magát az egyik kanyarban, a bukótérbe csúszott, s ez támadási pozícióba hozta Kimi Räikkönent, aki át is vette tőle a harmadik helyet. „Nem hinném, hogy ennél több is benne lett volna. Mindent beleadtam. Persze nem jó hibázni, de ennek sok jelentősége nem volt a versenyem szempontjából. Ez egyszerűen egy nagyon nehéz hétvége volt” – mondta önkritikusan.

Toto Wolff szerint kár lenne korholnia magát. „Eleve hátránnyal kezdte a hétvégét, mert a hidraulikai szivárgás miatt nem tudott elég kört teljesíteni az edzéseken. Ezt követően duplán is ellenőrizte a beállításokat, mert nem volt elégedett vele. Jól kezdte a versenyt, de aztán a fékek hőmérséklete hamar fölment. Nem állítanám, hogy ez a versenyzőn múlt volna, egyszerűen csak gyengébb hétvégét fogott ki” – magyarázta a sportigazgató.

Hamilton a leintés után külön gratulált Rosbergnek, majd a sajtótájékoztatón is elismerte, hogy csapattársa jobb volt nála egész hétvégén. Most 8 pontos hátrányba került a bajnokságban, ám elmondása szerint ez nem aggasztja különösebben. „Már voltam ilyen helyzetben a szezon ezen szakaszán korábban is, ahogy ennél rosszabban is. A hozzáállásomon nem változtatott ez a hétvége.”

Niki Lauda tanácsadó szerint kulcsfontosságú lesz számára, hogy visszavágjon Malajziában. „Kuala Lumpurban muszáj lesz visszanyernie Lewisnak a legjobb formáját, ha meg akarja szakítani Nico hihetetlen menetelését és ellenállást akar tanúsítani” – mondta az osztrák.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#3 f1m12 2016. szeptember 19. 15:37  
SANI{Ó:
Hamilton! Bizony hogy volt értelme! Ugyanis az egyetlen veszély Nicora Te lettél volna. Így Toto "van még pár trükkünk" Wolff szemszögéből igen is volt értelme! Tudod német csapat német VB nélkül nem az igazi...

akkor eddig csak varázslat voltak?
adná az ég, h így legyen, abbahagynád ezt a kárálást is

karl
#2 karl 2016. szeptember 19. 08:21  

Bele kell törődnünk,hogy a motorproblémán már túl vagyunk,de mindig lesz valami,ami majd visszahúzza.Ezt az évet Niconak adják. Úgy látom,hogy Hamilton is beletörődött,sajnos így kiölik belőle,a verseny szellemet.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. szeptember 18. 21:53  

Hamilton! Bizony hogy volt értelme! Ugyanis az egyetlen veszély Nicora Te lettél volna.
Így Toto "van még pár trükkünk" Wolff szemszögéből igen is volt értelme! Tudod német csapat német VB nélkül nem az igazi...

HairHungary