Hamilton szenvedélyes beszéde: Mi csak csatázni akarunk!

írta: M4Sport
2016. március 31. 19:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár nem tagja a testületnek, Lewis Hamilton teljes mellszélességgel támogatja a versenyzők érdekvédelmi szervezetét, és egyetért az általuk megfogalmazott nyílt levéllel. A címvédő vetélytársaihoz hasonlóan kiemelte, azért bírál, mert segíteni akar szeretett sportágán.

Az Ausztrál Nagydíj után – részben az új időmérő körüli huzavona hatására – látott napvilágot a versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) nyílt levele. Ebben a versenyzők egyértelművé tették, szerintük most a Forma–1 „elavult döntéshozatali mechanizmusa” jelenti a legkomolyabb problémát, hiszen a sportág a folyamatos viták és érdekkülönbségek miatt nem tud előrelépni, noha több dolgon is javítania kellene; például magán a versenyzésen…

A bahreini sajtónapon ez a levél szolgáltatta és a királykategóriára zúduló kritikaáradat jelentette az az egyik állandó témát; a pilóták ismét jelezték, kitartanak álláspontjuk mellett, és azok is támogatásukról biztatták őket, akik egyébként nem tagjai a szervezetnek. Például a címvédő világbajnok, Lewis Hamilton. „Nem vagyok GPDA-tag, néhány éve ugyanis a kilépés mellett döntöttem, de ott voltam azon a találkozón, melyen a versenyzők elhatározták, hogy kinyilvánítják véleményüket. Mind összetartunk. Néha vannak problémák, melyek miatt össze kell fogunk, és ez most egy ilyen probléma” – nyilatkozta a bahreini paddockban.

A nyílt levél kapcsán többször felmerült már, a pilóták nagyobb befolyásra akarnak szert tenni a királykategórián belül, Hamilton azonban kiemelte, ez az összefogás nem a politikáról szól. „Nem az a cél, hogy mi legyünk a döntéshozók. Nem akarunk döntéshozók lenni. Mi tudjuk a legjobban, hogy mivel lehet szórakoztatóbbá tenni a versenyzést. Mind azért csináljuk azt, amit, mert szeretjük az autókat, szeretjük a versenyzést és a test-test elleni harcot. Mind gokartokkal kezdtük, és mind arra törekedtünk, hogy olyanok legyünk, mint a múlt nagyjai” – magyarázta lelkesen.

Felipe Massa, Lewis Hamilton„Most, amikor az autók vezetése nem állít komoly kihívás elé fizikailag és mentálisan, és a döntésekkel rossz irányba indultak, összeálltunk. Néhányan elveszítették a lelkesedésüket, és lehet, hogy ez ahhoz vezet majd, hogy ti is (itt az újságírókhoz szól – a szerk.) és néhányan közülünk is elveszítik, ezt pedig nem akarjuk, mert a lehetőség adott, hogy ez a sport legyen a legnagyszerűbb ezen a világon. Én nem tudom a választ az összes kérdésre, de van egy csomó dolog, amin javíthatnánk. Legutóbb elmondtam, hogyan lehetne jobbá tenni az autókat. Számomra ez az egész az autókról szól, és arról, hogy kapcsolatba lépjünk a szurkolókkal. A közösségi média segítségével egyébként én is ezt próbálom elérni” – folytatta beszédét.

„Hiányzik a gokartozás. Ma készítettek velem egy interjút, ami nagyon jó volt. A 2000-es évek elejéről, a gokartos évekről szólt. Azok voltak a legjobb versenyek, amiket Nico Rosberggel és a többi pilótával vívtam. Test-test elleni küzdelem volt. Izgatottá váltam tőle. Manapság ezt nagyon nehéz elérni. Az emberek versenyt akarnak látni, és azt, hogy megizzadjak, hogy fantasztikus manővereket mutassak be. Személyes okok miatt nem vagyok a GPDA tagja, de ha valami fontos dologról van szó – mondjuk a biztonságról – akkor elmegyek a találkozókra. Legutóbb is mondtam, ha bármiben tudok segíteni, csak szóljanak. Remélhetőleg egyet fogunk érteni, és kiállhatok mellettük” – hangsúlyozza.

„Kisebb változások folyamatosan vannak, de túl korai lenne megítélni ezek hatását. Én még nem akarok ezekről véleményt mondani. A lényeg az, hogy a versenyzés jobb legyen. Az emberek, akik nézik a versenyeket nem foglalkoznak a különböző kapcsolókkal, ők csak test-test elleni harcokat akarnak látni. Csatákat akarnak, és azt, hogy füstöljön az autók hátulja. Ha elfékezed magad, és füstölnek a gumik, az mindig izgalmas. Az egyik legjobb versenyem pont itt Bahreinben volt, de akkor is arra volt szükség, hogy különböző gumit használjunk, hiszen Nico csak így tudott közel kerülni hozzám. Ez mutatja, hogy valami alapvetően rossz. Hogyan lehetne több olyan futam? Az volt az egyik legizgalmasabb, és több ilyenre vágyom. Nem nyerhetsz mindig, de folyamatosan ilyen versenyekre vágysz. Az a legkielégítőbb érzés, amikor hátulról törsz előre. Jobb, mint az első helyről megnyerni egy futamot” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton

Oszd meg!

34 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#34 GreenHonda 2016. április 02. 12:50  
F1890:
én mindig találok az f1-ben szépséget amiért nézem. és ha nem kiragadnád a mondatomat hanem belegondolsz a hátterébe akkor rájössz h azt nem értem h miért kell az izgalom ellen érvelni? talán vki nagyon élvezi a jelenlegi szitut?

Kiragadom, mert csak szimplán fosnak nevezeted. Enyhe ellentmondás azokkal szemben, mint amit szoktál képviselni! de javaslom, fogalmazd meg máshogy, mert nem az a baj, hogy az izgalom ellen kellene érvelni, hanem csak úgy tűnik, mintha ilyenkor széllel szemben pisálnál

F1890
#33 F1890 2016. április 01. 16:48  
GreenHonda:
#5 F1890 Akkor miért nézed? Mellesleg Te is ezt szoktak szajkózni a másiknak, ha a töke ki van mindennel és szarozik...

én mindig találok az f1-ben szépséget amiért nézem. és ha nem kiragadnád a mondatomat hanem belegondolsz a hátterébe akkor rájössz h azt nem értem h miért kell az izgalom ellen érvelni? talán vki nagyon élvezi a jelenlegi szitut?

GreenHonda
#32 GreenHonda 2016. április 01. 12:17  
F1890:
az egész f1 legnagyobb problémája az h szét van szakadva a mezőny. merci 1-2, ferrari 3,4 aztán még nagyobb szakadék. na most én mint szurkoló szorosabb meccset akarok látni. és ha 1 tizeden belül lenne vki szvsz több lenne az akció pl bahreinben is. nyilván ausztráliában nem mert az eleve egy fos pálya. aztán persze igaza van hamiltonnak is h nehéz előzni ez is igaz. csak míg nincsenek csaták az élmezőnyben addig fölösleges erről beszélni :D

Itt inkább az a baj az előző évekhez képest, hogy semmiféle pályakarakterisztika nem cseréli meg az erősorrendet az uralkodó csapathoz képest, esetleg, hogy erőviszonyok tekintetében a Mercedessel csak 2-3szor egy évben felvehessék a versenyt. A fölény annyira következetes, hogy erre semmi esély sincs. Régebben szerintem, legalább is a 2000-es, 2010-es(2010-2013) évek dominanciáiban énnekem úgy rémlik, hogy volt azért 3 futam az évben, ahol erőből meg tudták verni a domináns autót. Na most eddig 2 év alatt volt 1 (2015 Szingapúr)

Utoljára módosítva: 2016. április 01. 12:19

GreenHonda
#31 GreenHonda 2016. április 01. 12:12  
F1890:
jólvan, akkor nézd ezt a fost vazz. komolyan nem értem h lehet ilyen ki.ott szűklátókörűen látni a világot

Egyébként szerintem sem a Mercedes feladata a Red Bullt felzárkóztatni, ettől ELLENSÉGEK. Ez pedig a versenyzés alapja, a szellemisége.

Utoljára módosítva: 2016. április 01. 12:12

GreenHonda
#30 GreenHonda 2016. április 01. 12:11  

#5 F1890

Akkor miért nézed? Mellesleg Te is ezt szoktak szajkózni a másiknak, ha a töke ki van mindennel és szarozik...

hammertime
#29 hammertime 2016. március 31. 22:44  
McLarenHonda:
Ha nem gond, vitatkozom:) A pilóták már több éve panaszkodnak, hogy a koszos levegő miatt nem tudnak előzni, sajnos rossz helyen korlátozzák az aerodinamikát, rossz az alapkoncepció, és az is be van fagyasztva, ebben igazat adok Neweynak. Teljesen uj alapokra kellene helyezni, szélesebb kocsik, nagyobb diffúzor, csökevény első szárny. Motorok közt meg egyre kisebb a különbség, ráadásul fejleszthetik is, és igyis már roppant erősek, azzal nincs gond.

Így-így.

hammertime
#28 hammertime 2016. március 31. 22:43  
Zasalamel:
Sztem felesleges ausztráliából kiindulni, mert ott alapból is nehéz előzni, az aero nincs túltolva, Newey nem véletlenül reklamál h e téren nagyon megvannak kötve. Inkább a motorok közti különbség a főok, lássuk be a mercit majdnem h lehetetlen legyorsulni. Véleményem szerint jó kis korszakot kaphattunk volna még merci főlénnyel is, ha nem vezették volna be a motorkorlátozást szezon közben "költségcsökkentés" mögé bújva. Sőt sztem most se késő, nem a kocsikat kéne megváltoztatni hanem a korlátozásokból kéne engedni.

Optimális esetben pont arra szolgálna a szélárnyék, hogy a hátul jövőt beszippantsa az elől haladó hátsójába és akkor már "csak" a kifékezésen múlik az előzés.

McLarenHonda
#27 McLarenHonda 2016. március 31. 22:37  
Zasalamel:
Sztem felesleges ausztráliából kiindulni, mert ott alapból is nehéz előzni, az aero nincs túltolva, Newey nem véletlenül reklamál h e téren nagyon megvannak kötve. Inkább a motorok közti különbség a főok, lássuk be a mercit majdnem h lehetetlen legyorsulni. Véleményem szerint jó kis korszakot kaphattunk volna még merci főlénnyel is, ha nem vezették volna be a motorkorlátozást szezon közben "költségcsökkentés" mögé bújva. Sőt sztem most se késő, nem a kocsikat kéne megváltoztatni hanem a korlátozásokból kéne engedni.

Ha nem gond, vitatkozom:) A pilóták már több éve panaszkodnak, hogy a koszos levegő miatt nem tudnak előzni, sajnos rossz helyen korlátozzák az aerodinamikát, rossz az alapkoncepció, és az is be van fagyasztva, ebben igazat adok Neweynak. Teljesen uj alapokra kellene helyezni, szélesebb kocsik, nagyobb diffúzor, csökevény első szárny.
Motorok közt meg egyre kisebb a különbség, ráadásul fejleszthetik is, és igyis már roppant erősek, azzal nincs gond.

Zasalamel
#26 Zasalamel 2016. március 31. 22:29  
T.L.G:
De ezt megint nem lehet azoknak a csapatoknak felróni, akik meg akarják nyerni a BL-t. Lehet, hogy nincs rendben a foci, de ne a Barcától várjuk, hogy majd megoldják...ugyanúgy ne is a Mercedestől, vagy legalábbis ne így!

Kicsit azért más volt sztem a helyzet 2002-ben, mert lehetőség adott volt h beérjék a ferkát, ami idén nem mondható el. Ugyanez volt a RB korszakban is, nyilván picivel már korlátozottabbak voltak a lehetőségek de mgé így is volt lehetőség beérni a rb-t, sőt a szabályokat inkább ellenük hozták létre.
Engem nem az zavar h 1-2 sec előnye van a mercinek, hanem inkább az h be is fagyasztják a különbségeket, és még az FIA vakarja a fejét h miért nem változnak a különbségek.... :D

Utoljára módosítva: 2016. március 31. 22:33

F1890
#25 F1890 2016. március 31. 22:27  
T.L.G:
De ezt megint nem lehet azoknak a csapatoknak felróni, akik meg akarják nyerni a BL-t. Lehet, hogy nincs rendben a foci, de ne a Barcától várjuk, hogy majd megoldják...ugyanúgy ne is a Mercedestől, vagy legalábbis ne így!

a merci főnöke tavaly hajlott arra h adjanak motort a rb-nak. toto beszélte le. igazából tökmindegy, én mint néző szórakozni akarok. mindegy yki oldja meg csak oldják meg, de ameddig a ferrari merci elgáncsolja a többieket addig nem lesz semmi

T.L.G
#24 T.L.G 2016. március 31. 22:19  
F1890:
ezért mondom azt h ha ránézel mostanság a focira, boritékolható a bl első 4-ből 3 csapat. vmi ott nincs rendjén. nba nfl-ben jobban kiegyenlítik a viszonyokat a pénzszabályokkal.

De ezt megint nem lehet azoknak a csapatoknak felróni, akik meg akarják nyerni a BL-t. Lehet, hogy nincs rendben a foci, de ne a Barcától várjuk, hogy majd megoldják...ugyanúgy ne is a Mercedestől, vagy legalábbis ne így!

cybergyerek
#23 cybergyerek 2016. március 31. 22:17  
Zasalamel:
Csak így kicsit vicces az h a munkáltatója harcol azért h a különbségeket bebetonozzák, aztán meg lenyilatkozza ezt... :D Továbbá az is érdekes, hogy asszem tavaly vágott vissza vettelnek h ő 4 évig domináns évet tolt le, mikor merci dominanciája volt a téma, ergo nem úgy tűnik mintha bánná a jelenlegi helyzetet.... :D Ne akard a te gúnyos megjegyzéseidet az enyémmel hasonlítani mert távolról se ugyanaz.

szerintem inkább az a vicces, hogy még mindig nem sikerült hamilton nyilatkozatát értelmezned :D

F1890
#22 F1890 2016. március 31. 22:17  
T.L.G:
De ezt a problémát nem a Mercedesnek kell megoldania. Nem nagyon emlékszem arra, hogy 2002-ben a Ferrari nagyon ajándékozta volna a technikáját...de mondjuk a Barcelona sem fogja odaadni a Realnak vagy az Athleticonak Messit, hogy izgalmasabb legyen a spanyol bajnokság...komolyan, ne nézzük már ennyire hülyének a csapatot! És szerintem nagyonis nem mindegy, hogy a középmezőnyben milyen csaták vannak. A versenyzők belülről meg főleg nem élik meg másként. Márpedig Hamilton, ahogy itt többen rávilágítottak, itt a versenyzők és nem a Mercedes nevében szólalt meg.

ezért mondom azt h ha ránézel mostanság a focira, boritékolható a bl első 4-ből 3 csapat. vmi ott nincs rendjén. nba nfl-ben jobban kiegyenlítik a viszonyokat a pénzszabályokkal.

T.L.G
#21 T.L.G 2016. március 31. 22:17  
Zasalamel:
Sztem felesleges ausztráliából kiindulni, mert ott alapból is nehéz előzni, az aero nincs túltolva, Newey nem véletlenül reklamál h e téren nagyon megvannak kötve. Inkább a motorok közti különbség a főok, lássuk be a mercit majdnem h lehetetlen legyorsulni. Véleményem szerint jó kis korszakot kaphattunk volna még merci főlénnyel is, ha nem vezették volna be a motorkorlátozást szezon közben "költségcsökkentés" mögé bújva. Sőt sztem most se késő, nem a kocsikat kéne megváltoztatni hanem a korlátozásokból kéne engedni.

Nyilván a motorkülönbségek számítanak, de én csak erre nem hegyezném ki az előzéseket...tavaly is láttunk csomó olyan manővert, ami gyenge motorral volt, és olyan helyzeteket amikor a jobb motor kevés volt.

És, pálya ide vagy oda, Ausztráliában azért Hamiltonnak meg kellett volna előznie Verstappent, ahogy Vettelnek is Hamiltont. Persze meglátjuk a többi pályán, hogy ezek a parák mennyire alaposak.

De itt Hamilton nyilatkozat a test-test elleni csatákról szólt, amiben igaza van.

T.L.G
#20 T.L.G 2016. március 31. 22:13  
F1890:
az egész f1 legnagyobb problémája az h szét van szakadva a mezőny. merci 1-2, ferrari 3,4 aztán még nagyobb szakadék. na most én mint szurkoló szorosabb meccset akarok látni. és ha 1 tizeden belül lenne vki szvsz több lenne az akció pl bahreinben is. nyilván ausztráliában nem mert az eleve egy fos pálya. aztán persze igaza van hamiltonnak is h nehéz előzni ez is igaz. csak míg nincsenek csaták az élmezőnyben addig fölösleges erről beszélni :D

De ezt a problémát nem a Mercedesnek kell megoldania. Nem nagyon emlékszem arra, hogy 2002-ben a Ferrari nagyon ajándékozta volna a technikáját...de mondjuk a Barcelona sem fogja odaadni a Realnak vagy az Athleticonak Messit, hogy izgalmasabb legyen a spanyol bajnokság...komolyan, ne nézzük már ennyire hülyének a csapatot!

És szerintem nagyonis nem mindegy, hogy a középmezőnyben milyen csaták vannak. A versenyzők belülről meg főleg nem élik meg másként. Márpedig Hamilton, ahogy itt többen rávilágítottak, itt a versenyzők és nem a Mercedes nevében szólalt meg.

Zasalamel
#19 Zasalamel 2016. március 31. 22:08  
McLarenHonda:
Bocs Zasa de ez az a kevés kivétel amikor nagyon nincs igazad. Totál off-topikról beszéltetek, Hamilton teljesen más témáról nyilatkozik, hozzáteszem, rég láttam tőle ennyire összeszedett interjút. Kiváncsi lennék arra a személyes okra, ami miatt kilépett anno. Az RB-nek meg senki nem akar motort adni, érthető okokból, ami persze undoritó mindegyik gyártó részéről. F1890: attól még, hogy közelebb lennének időben az autók, nem lenne több akció, pont a túltolt aerodinamika miatt. Sőt, lehet, kevesebb lenne.

Sztem felesleges ausztráliából kiindulni, mert ott alapból is nehéz előzni, az aero nincs túltolva, Newey nem véletlenül reklamál h e téren nagyon megvannak kötve. Inkább a motorok közti különbség a főok, lássuk be a mercit majdnem h lehetetlen legyorsulni.
Véleményem szerint jó kis korszakot kaphattunk volna még merci főlénnyel is, ha nem vezették volna be a motorkorlátozást szezon közben "költségcsökkentés" mögé bújva.

Sőt sztem most se késő, nem a kocsikat kéne megváltoztatni hanem a korlátozásokból kéne engedni.

Utoljára módosítva: 2016. március 31. 22:13

hammertime
#18 hammertime 2016. március 31. 22:03  
Zasalamel:
Tartós gumikkal se lenne csata és ugyanúgy beszorulna a mögötte lévő, erről Alonso tudna mesélni bővebben. Ha meg tovább butítaná az aerot akkor meg menne a hiszti (bár mikor nem) h miért ilyen rondák az autók.

Na azzal a hisztivel nem kell foglalkozni. Akkor hozzák vissza a "szoknyás" (venturi csöves) autókat vagy találjanak ki valamit, hogy a szélárnyék a hátul jövőnek ne ártson, hanem előnybe hozza. Amíg ez nincs megoldva, csak pofozgatják a kakit.

McLarenHonda
#17 McLarenHonda 2016. március 31. 22:01  
Zasalamel:
Csak így kicsit vicces az h a munkáltatója harcol azért h a különbségeket bebetonozzák, aztán meg lenyilatkozza ezt... :D Továbbá az is érdekes, hogy asszem tavaly vágott vissza vettelnek h ő 4 évig domináns évet tolt le, mikor merci dominanciája volt a téma, ergo nem úgy tűnik mintha bánná a jelenlegi helyzetet.... :D Ne akard a te gúnyos megjegyzéseidet az enyémmel hasonlítani mert távolról se ugyanaz.

Bocs Zasa de ez az a kevés kivétel amikor nagyon nincs igazad. Totál off-topikról beszéltetek, Hamilton teljesen más témáról nyilatkozik, hozzáteszem, rég láttam tőle ennyire összeszedett interjút. Kiváncsi lennék arra a személyes okra, ami miatt kilépett anno.

Az RB-nek meg senki nem akar motort adni, érthető okokból, ami persze undoritó mindegyik gyártó részéről.

F1890: attól még, hogy közelebb lennének időben az autók, nem lenne több akció, pont a túltolt aerodinamika miatt. Sőt, lehet, kevesebb lenne.

Zasalamel
#16 Zasalamel 2016. március 31. 21:57  
Jadeite:
Ez a szemét Hamilton nem ad a RB-nak motort, személyesen tesz róla, mert nyilván sok beleszólása van. Egyébként sem a jelenlegi erőviszonyokról beszélt, hanem, h fizikai képtelenség hosszas csatákat vívni a túl nagy aero és túl kicsi mechanikai tapadás miatt, vagyis a hátul jövő a szélárnyékban csak szenved, és megeszi a gumikat a csúszkálása.

Tartós gumikkal se lenne csata és ugyanúgy beszorulna a mögötte lévő, erről Alonso tudna mesélni bővebben. Ha meg tovább butítaná az aerot akkor meg menne a hiszti (bár mikor nem) h miért ilyen rondák az autók.

F1890
#15 F1890 2016. március 31. 21:53  
Paberto:
"A Mercedes egy rohadek csapat mert a Renault nem tud normalis motort tervezni es gyartani." Unalmasak vagytok.

kevésbé mint a jelenlegi f1. a merci nem azért rohadék, hanem mert a rb-t beszopatták tavaly ahol motort kínáltak nekik ha szakítanak a rönóval

Jadeite
#14 Jadeite 2016. március 31. 21:51  

Ez a szemét Hamilton nem ad a RB-nak motort, személyesen tesz róla, mert nyilván sok beleszólása van. Egyébként sem a jelenlegi erőviszonyokról beszélt, hanem, h fizikai képtelenség hosszas csatákat vívni a túl nagy aero és túl kicsi mechanikai tapadás miatt, vagyis a hátul jövő a szélárnyékban csak szenved, és megeszi a gumikat a csúszkálása.

Utoljára módosítva: 2016. március 31. 21:52

Zasalamel
#13 Zasalamel 2016. március 31. 21:48  
Balrog:
Most ez megint hogy jön ide? Hamilton érezhetően a saját és a pilóták nevében nyilatkozott ezúttal, a munkáltatójától függetlenül. Továbbá abszolút nem a jelenlegi erőviszonyokról, hanem a vezetés és a versenyzés minőségéről beszél. És akkor én kapom meg állandóan, hogy megváltoztam, miközben a jelenlegi hsz színvonal mellett azért elég nehéz komolynak maradni mostanában.

Csak így kicsit vicces az h a munkáltatója harcol azért h a különbségeket bebetonozzák, aztán meg lenyilatkozza ezt... :D Továbbá az is érdekes, hogy asszem tavaly vágott vissza vettelnek h ő 4 évig domináns évet tolt le, mikor merci dominanciája volt a téma, ergo nem úgy tűnik mintha bánná a jelenlegi helyzetet.... :D

Ne akard a te gúnyos megjegyzéseidet az enyémmel hasonlítani mert távolról se ugyanaz.

Paberto
#12 Paberto 2016. március 31. 21:44  

"A Mercedes egy rohadek csapat mert a Renault nem tud normalis motort tervezni es gyartani."

Unalmasak vagytok.

Utoljára módosítva: 2016. március 31. 21:44

cybergyerek
#11 cybergyerek 2016. március 31. 21:38  
Zasalamel:
Az a baj h már korábban is lenyilatkozta a merc i h jobb lenne ha valakivel versenyeznének az élen, közben meg a manornak adtak motort rb helyett..... Nyilván saját érdekről van szó, de inkább maradnának csendben (ahogy a ferrari) mert ezt lenyilatkozni eléggé kínos....

csakhogy hamilton nem igazán erről beszél, meg nem ez a lényege amit mond, szóval amiért "sírsz" az most tulajdonképpen off topic. :D

Balrog
#10 Balrog 2016. március 31. 21:35  
Zasalamel:
Az a baj h már korábban is lenyilatkozta a merc i h jobb lenne ha valakivel versenyeznének az élen, közben meg a manornak adtak motort rb helyett..... Nyilván saját érdekről van szó, de inkább maradnának csendben (ahogy a ferrari) mert ezt lenyilatkozni eléggé kínos....

Most ez megint hogy jön ide? Hamilton érezhetően a saját és a pilóták nevében nyilatkozott ezúttal, a munkáltatójától függetlenül. Továbbá abszolút nem a jelenlegi erőviszonyokról, hanem a vezetés és a versenyzés minőségéről beszél. És akkor én kapom meg állandóan, hogy megváltoztam, miközben a jelenlegi hsz színvonal mellett azért elég nehéz komolynak maradni mostanában.

F1890
#9 F1890 2016. március 31. 21:33  
T.L.G:
Komolyan nem értek itt pár embert...ez a vita nem arról szól, hogy most a Red-Bullt zárkóztassuk-e fel a Mercedesre, vagy nem. Az, hogy egy csapat az F1-ben dominál, ilyen mindig is volt/van/lesz. Ezt pedig eddig mindig sikerült kompenzálni. Nyilván a Mercedes hülye lenne az ellenfelet támogatni maga ellenében, és nem is feladata ez. A baj inkább azzal van, ahogy azt Hamilton többször, szerintem remekül lenyilatkozta, hogy nem lehet a jelenlegi rendszerben valódi test-test elleni csatákat vívni. Ahogy láttuk legutóbb is, hibája jobb másodpercekkel egy autó, hiába van 10-15 körrel frissebb gumija, csak nagyon nehezen lehet előzni, és ez ellen lehetne mit tenni. És sokkal több izgalmas csata középmezőnyben sincs. Ezen nem változtatna semmit, ha a Red-Bull a merci szintjén lenne. Úgyhogy sztem nagyonis érthető, amit Hamilton nyilatkozik és több mint korrekt.

az egész f1 legnagyobb problémája az h szét van szakadva a mezőny. merci 1-2, ferrari 3,4 aztán még nagyobb szakadék. na most én mint szurkoló szorosabb meccset akarok látni. és ha 1 tizeden belül lenne vki szvsz több lenne az akció pl bahreinben is. nyilván ausztráliában nem mert az eleve egy fos pálya. aztán persze igaza van hamiltonnak is h nehéz előzni ez is igaz. csak míg nincsenek csaták az élmezőnyben addig fölösleges erről beszélni :D

Utoljára módosítva: 2016. március 31. 21:35

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. március 31. 21:27  
T.L.G:
Komolyan nem értek itt pár embert...ez a vita nem arról szól, hogy most a Red-Bullt zárkóztassuk-e fel a Mercedesre, vagy nem. Az, hogy egy csapat az F1-ben dominál, ilyen mindig is volt/van/lesz. Ezt pedig eddig mindig sikerült kompenzálni. Nyilván a Mercedes hülye lenne az ellenfelet támogatni maga ellenében, és nem is feladata ez. A baj inkább azzal van, ahogy azt Hamilton többször, szerintem remekül lenyilatkozta, hogy nem lehet a jelenlegi rendszerben valódi test-test elleni csatákat vívni. Ahogy láttuk legutóbb is, hibája jobb másodpercekkel egy autó, hiába van 10-15 körrel frissebb gumija, csak nagyon nehezen lehet előzni, és ez ellen lehetne mit tenni. És sokkal több izgalmas csata középmezőnyben sincs. Ezen nem változtatna semmit, ha a Red-Bull a merci szintjén lenne. Úgyhogy sztem nagyonis érthető, amit Hamilton nyilatkozik és több mint korrekt.

Az a baj h már korábban is lenyilatkozta a merc i h jobb lenne ha valakivel versenyeznének az élen, közben meg a manornak adtak motort rb helyett..... Nyilván saját érdekről van szó, de inkább maradnának csendben (ahogy a ferrari) mert ezt lenyilatkozni eléggé kínos....

Utoljára módosítva: 2016. március 31. 21:30

T.L.G
#7 T.L.G 2016. március 31. 21:17  

Komolyan nem értek itt pár embert...ez a vita nem arról szól, hogy most a Red-Bullt zárkóztassuk-e fel a Mercedesre, vagy nem. Az, hogy egy csapat az F1-ben dominál, ilyen mindig is volt/van/lesz. Ezt pedig eddig mindig sikerült kompenzálni. Nyilván a Mercedes hülye lenne az ellenfelet támogatni maga ellenében, és nem is feladata ez.

A baj inkább azzal van, ahogy azt Hamilton többször, szerintem remekül lenyilatkozta, hogy nem lehet a jelenlegi rendszerben valódi test-test elleni csatákat vívni. Ahogy láttuk legutóbb is, hibája jobb másodpercekkel egy autó, hiába van 10-15 körrel frissebb gumija, csak nagyon nehezen lehet előzni, és ez ellen lehetne mit tenni. És sokkal több izgalmas csata középmezőnyben sincs. Ezen nem változtatna semmit, ha a Red-Bull a merci szintjén lenne.

Úgyhogy sztem nagyonis érthető, amit Hamilton nyilatkozik és több mint korrekt.

Utoljára módosítva: 2016. március 31. 21:21

fagyi
#6 fagyi 2016. március 31. 21:16  

„Most, amikor az autók vezetése nem állít komoly kihívás elé fizikailag és mentálisan"

Akkor jól gondoltam és még csak nem is szórakoztató. :D

#1 F1890

De ő versenyt akar, test-test melletti küzdelmet, nem pedig alázást :DDDD Jaj de megnézném mit hoznának ki abból a csomagból. Bár sejtem, úgyhogy csak megnézném :D

F1890
#5 F1890 2016. március 31. 21:10  
Wolverine:
#3 ZASALAMEL Nem a Mercedes feladata felzárkóztatni a Red Bullt.

jólvan, akkor nézd ezt a fost vazz. komolyan nem értem h lehet ilyen ki.ott szűklátókörűen látni a világot

Wolverine
#4 Wolverine 2016. március 31. 21:04  
F1890:
akkor szólj totonak h adjon motort a rb-nak.

#3 ZASALAMEL

Nem a Mercedes feladata felzárkóztatni a Red Bullt.

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. március 31. 20:43  

Bírom amikor a mercisek jönnek ezzel az álszent dumával, holott tavaly volt lehetőségük rá h egy valaki ténylegesen rájuk zárkózhasson.... ez akkora öngól h hihetetlen....

Utoljára módosítva: 2016. március 31. 20:43

trialboj
#2 trialboj 2016. március 31. 20:06  

:)) attól hogy jövőre az RB alázná a mezőnyt még nem lennék előrébb :P A lényeg azon van, hogy akár azonos autók, képesek legyenek egymással csatázni... legalább is mi ezt szeretnénk a pilóták is ezt szeretnék, csak a döntéshozók, nem értenek a mi nyelvünkön... mi tagadás, azért nem egy könnyű nyelv a magyar.

F1890
#1 F1890 2016. március 31. 19:55  

akkor szólj totonak h adjon motort a rb-nak.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"