Hamilton szerint mégsem most kellett volna vállalni a büntetést…

írta: M4Sport
2016. augusztus 27. 15:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tét nélküli volt, így aztán rövidre is zárta Lewis Hamilton a belgiumi időmérő edzését. A címvédő már nem biztos abban, hogy érdemes volt Spában vállalniuk büntetéseit.

Lewis Hamiltont teljesített egy mért időt a Q1-ben, majd máris kiszállt Mercedeséből. Amint az várható volt, a címvédő nem erőltette meg magát a Belga Nagydíj időmérő edzésén azok után, hogy 55 rajthelyes büntetést kapott háromszori motorcseréje miatt. Inkább spórolt a gumikkal, melyek várhatóan főszerepet játszanak majd a spái hőségben vasárnap.

„Az autó rendben van. Elég furcsa időmérő volt ez számomra, az biztos. Ma csak az számított, hogy az autónk holnapra rendben legyen. Semmi értelme nem lett volna ma a tempóval villogni” – nyilatkozta a Sky Sportsnak még az időmérő alatt.

Versenyén nagy szerepet játszhat a stratégia – főleg a hőség és a nagy gumikopás ismeretében. „Már tudjuk, hogy a közepes és a lágy gumik a legjobbak. A szuperlágy borzalmas” – állapította meg Hamilton, képet festve arról, mire is számíthatunk majd tőle.

Spában persze nemcsak a boxutcában, a pályán is lehet előzni – a bajnoki éllovas annak kapcsán azonban már kissé elbizonytalanodott, ez mennyire lesz könnyű számára. Látva a gumihelyzetet, az időjárási körülményeket és a Mercedes formáját, már nincs teljesen meggyőződve arról, hogy valóban ezen a hétvégén volt a legjobb vállalniuk a büntetését.

„Nem vagyunk annyival gyorsabbak itt a többieknél ilyen hőmérséklet mellett. Talán ez a legrosszabb időpont a büntetéshez. Mindannyian a komoly gumikopás miatt szenvedünk, és két-három kiállás is várható. Nem tudom, hogy ki fog spórolni és ki nem. Mi nehezen tudunk takarékoskodni a gumikkal, ezért nem lesz ez egy könnyű nap számomra, amelyen csak úgy sorra nyerem a pozíciókat. Talán három autót megelőzök, és máris vége a gumiknak” – jósolta nem éppen optimistán.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”