Hamilton szerint Monaco nem volt sorsfordító

írta: M4Sport
2016. június 10. 11:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár Monacóban megszerezte idei első győzelmét, Lewis Hamilton felkészült arra, hogy a szezon során több akadályt is le kell még győznie, ha meg akarja védeni bajnoki címét. A bajnokság most egyik kedvenc pályáján folytatódik, ám a múlt sikerei szerinte semmit sem garantálnak.

Hamilton a tavalyi Amerikai Nagydíj és a két héttel ezelőtti monacói futam között egyszer sem győzedelmeskedett, csapattársa, Nico Rosberg viszont zsinórban hétszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára – négyszer a 2016-os év kezdetén. A német tehát hamar előnybe került, Monte-Carlóban viszont veszített fórjából, a rivális győzelme pedig akár sorsfordító is lehet.

Bár a címvédő örül a diadalnak, azzal nem ért egyet, hogy ez a siker mindent megváltoztathat. „Jó hangulatban érkeztem ide” – mondta a kanadai futam helyszínén. „De természetesen tisztában vagyok azzal, hogyan ment eddig ez a szezon. Nem gondolok arra, hogy most minden szép lesz, csak azért, mert szereztem egy győzelmet. Tudom, hogy vannak gödrök, melyek könnyen kikerülhetők, de könnyen beléjük is eshetünk” – tette hozzá utalva a lehetséges nehézségekre.

„Nagyon jól tudom, hogy ezek a gödrök az utunkba kerülhetnek. Persze, csodálatos lesz, ha sima hétvégét zárhatunk. Ha teljesítmény tekintetében is sima lesz a hétvége, akkor boldogok leszünk” – magyarázta a brit, aki eddigi pályafutása során négyszer diadalmaskodott Kanadában (többek között itt szerezte első Forma–1-es futamgyőzelmét is 2007-ben).

Ám hiába jó a kanadai mérleg, Hamilton nem hiszi, hogy mindez komoly előnyt jelent a csapattárssal vívott küzdelemben. „Nem, egyáltalán nem gondolom, hogy ez így lenne” – szögezte le. „Nem érzem, hogy más lenne a helyzet. Tudom, hogy gyors voltam ezen a pályán. Vannak helyszínek, ahol egy kicsit könnyebb az ember dolga, mint máshol, ez a pálya pedig kedvez nekem, amit remélhetőleg ki tudok használni. Az időjárás azonban kiszámíthatatlan, és voltak már rossz versenyeim is ezen a helyszínen. Ugyanolyan érzésekkel jöttem, mint a többi pilóta” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája