Hamilton: Szívás lenne, ha Alonso visszavonulna, és már nem küzdhetnék vele

írta: M4Sport
2016. augusztus 30. 08:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csalódott lenne Lewis Hamilton, ha Fernando Alonso 2017 végén úgy akasztaná szögre a sisakját, hogy esélye sem nyílt újra az élen harcolni. Szerinte az F1 is kevesebb lenne a spanyol nélkül.

„Szóval minden az én hibám?” – kérdezett vissza Lewis Hamilton. A spanyol As Fernando Alonsóról interjúvolta őt, és újságírójuk beszélgetésüket azzal az észrevétellel vezette föl, hogy a kétszeres bajnokként megrekedt versenyzőnél mintha éppen az ő közös, 2007-es mclarenes szezonjuk hozta volna el a fordulatot pályafutásában. Azóta tudniillik rossz döntés követ rossz döntést, a bajnoki siker pedig csak nem akar összejönni neki.

„Én nem így látom” – folytatta Hamilton. „Bár az az én életemnek sem volt egy szép időszaka, azért jó volt úgy megérkezni a Forma–1-be, hogy legyőztem egy kétszeres világbajnokot. De sok problémám volt akkoriban az életemben, és szerintem neki is. Ezt követően mindketten magunk hoztunk meg bizonyos döntéseket, és ezeknek köszönhetően tartunk most ott, ahol. Nem gondolnám, hogy én része voltam annak az útnak, amelyen most ő jár. Továbbra is az egyik legjobb versenyzőnek tartják, én mindenképpen. Mindig is mondtam, hogy ő az egyik legjobb, és nagyon remélem, hogy a McLaren hamarosan egy győzelemre képes autót biztosít számára, így én is újra versenyezhetek majd ellene.”

Hamilton és Alonso csütörtökön Spában egymás mellett ült az FIA sajtótájékoztatóján, és mindkettejüket megkérdezték a 2017-es szabályváltozásokról. Hamilton elmondta, nem hiszi, hogy a vezetés és versenyzés élménye teljesen megváltozik majd – Alonso viszont előrebocsátotta, ebben az esetben nem számít, mennyire lesz jó autója, ő inkább hátat fordít a kategóriának.

A brit ezt nagyon sajnálná. „Ha jövőre visszavonulna anélkül, hogy én még újra versenyezhettem volna ellene, az szívás lenne. Nagyon nagy szívás! A sportág megítélésének sem tenne jót. Az F1 nem lenne olyan erős, ha Alonso nem folytatná. Az nem fordulhat elő, hogy egy olyan tehetség, mint ő, azért távozzon, mert annyira hátul van, és nem kap egy újabb esélyt. Ez nem lenne helyes.”

A volt csapattárs ugyanakkor úgy érzi, jó esély van kollégája visszavonulására. „Igen. Már harmincöt éves, és elég pénzt is keresett. Eleget versenyzett már, elég tapasztalt, már nem függ a Forma–1-től. Kétszeres világbajnok, már most egy legenda, szóval úgy dönthet, ahogy csak akar. Minden szezonra úgy készül, hogy győzni akar, hogy a bajnoki címért akar harcolni. És ha nem kapja meg az esélyt… Szerintem egész jól kezelte ezt az elmúlt években.”

„Én talán rosszabbul kezelném, ha egy több bajnoki címre érdemes csapatnál vesztegelnék. Szerintem ő jól csinálja. Az biztos, hogy ezekben az években sokat erősödött ilyen szempontból, és nagyon bízom benne, hogy jövőre megkapja az autót, amivel harcba szállhat. Szeretném, ha folytatná, és szeretnék újra csatázni vele” – ismételte meg a háromszoros világbajnok.

Oszd meg!

16 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Bredio
#16 Bredio 2016. augusztus 30. 23:51  

Könnyen beszél Hamilton. Jelenleg egyetlen ember van aki képes lehet (technikailag) felvenni vele a harcot, azt Nico Rosbergnek hívják. Őt persze egy pillanatig nem dicséri vagy méltatja... Pedig Britney is elverte már párszor.

Mr. Répatorta balneológus
#15 Mr. Répatorta balneológus 2016. augusztus 30. 21:08  

Álságos az egész. Hamiltonnak fogalma sincs, hogy milyen egy ótvar autóban vitézkedni hétről-hétre.

F1890
#14 F1890 2016. augusztus 30. 19:53  
Balrog:
szegény fernandot már előre féltem https://www.youtube.com/watch?v=5BILi-66PYQ

hát ezaz! menne az adok kapok, és egyszer crash lenne, vki rosszul jönni ki belőle és akkor vége a nagy haverságnak

GreenHonda
#13 GreenHonda 2016. augusztus 30. 19:19  
autopeti:
Ha a 80-as években a Piquet-Senna-Prost-Mansell négyesfogat volt "a nagy csapat", akkor ebben az évtizedben az "Alonso-Hamilton-Vettel-Raikkonen" négyes képviseli ugyanezt. Ma még a Schumacher-Hakkinen korszak rózsaszín felhőit sírjuk vissza és nem tudjuk kellőképpen értékelni milyen kiváló nemzedék bajnokait látjuk kéthetente egymás ellen küzdeni. De nemsokára belátjuk, hogy a DRS, KERS, MGU és Pirelli borzadalmak ellenére egy szerethető forma 1-et néztünk a modern korszak legjobbjaival.

Raikkonen hogyan kerül oda?

Balrog
#12 Balrog 2016. augusztus 30. 19:10  
F1890:
szerinted ha vb-t mennének és hamilton ugyanígy kiszoríítózsdit játszana, mennyire lennének jóban? előbb utóbb ütköznének ismét. és akkor már nincs megállás

szegény fernandot már előre féltem
https://www.youtube.com/watch?v=5BILi-66PYQ

albutr
#11 albutr 2016. augusztus 30. 19:04  
F1890:
szerinted ha vb-t mennének és hamilton ugyanígy kiszoríítózsdit játszana, mennyire lennének jóban? előbb utóbb ütköznének ismét. és akkor már nincs megállás

csak felnőttek már.

F1890
#10 F1890 2016. augusztus 30. 18:53  
Thibczy:
Szerintem simán kijönnének annyira egymással, mint ahogy Buttonnel. Igaz, hogy kiélezett harc lenne közöttük, de megvan köztük a kellő tisztelet, hogy ezt kezeljék. Mindketten többszörös világbajnokok, egyiküknek sem kell már bizonyítania, egy ilyen párharccal igazából egyiküknek sem lenne veszítenivalója. 2007-ben bőven más volt a felállás. Mindketten tehetséges, törtető fiatalok voltak, ami a lehető legrosszabb párosítás csapattársak szempontjából. A Toronál is láthattuk, hogy még a vb-ért sem kell menniük, milyen feszültség volt Verstappen és Sainz között, volt is róla szó, hogy mennyire mérgezte a csapatszellemet.

szerinted ha vb-t mennének és hamilton ugyanígy kiszoríítózsdit játszana, mennyire lennének jóban? előbb utóbb ütköznének ismét. és akkor már nincs megállás

cybergyerek
#9 cybergyerek 2016. augusztus 30. 17:00  
G0007:
nagy kár alonsoért hogy a reanultos korszakán kívül igazából az egész pályafutása, lassan több mint 10 év félre ment. és ma már óhatatlanul is utolérte a kor, 35 évesen már nem lehet megváltani a világot ami érződik is a teljestíményén csakúgy mint majdnem mindenkin aki eljut az f1 kilépő életkorba . hiányozni fog valóban

én olyan nagy teljesítményromlást nem látok még alonsonál egyébként

Thibczy
#8 Thibczy 2016. augusztus 30. 15:17  
F1890:
ha egy csapatba lennének ugyanúgy lett volna hiszti mindkét részről a pályán való leterelések miatt, és ütközés. úgyh ez tipikus olyan h alonso nagyon jó pilóta jó lenne vele versenyezni, de mikor szembekerülnének akkor meg már a hátuk közepére sem kívánnák

Szerintem simán kijönnének annyira egymással, mint ahogy Buttonnel. Igaz, hogy kiélezett harc lenne közöttük, de megvan köztük a kellő tisztelet, hogy ezt kezeljék. Mindketten többszörös világbajnokok, egyiküknek sem kell már bizonyítania, egy ilyen párharccal igazából egyiküknek sem lenne veszítenivalója.

2007-ben bőven más volt a felállás. Mindketten tehetséges, törtető fiatalok voltak, ami a lehető legrosszabb párosítás csapattársak szempontjából. A Toronál is láthattuk, hogy még a vb-ért sem kell menniük, milyen feszültség volt Verstappen és Sainz között, volt is róla szó, hogy mennyire mérgezte a csapatszellemet.

Zasalamel
#7 Zasalamel 2016. augusztus 30. 13:34  

Mansell-nek is "csak" 1 vb címe mégis a mai napig emlékeznek rá és az egyik legnagyobb versenyzőnek tartják számon. Alonso simán az abszolút legjobbak egyike, benne van a szűk top10-ben.

autopeti
#6 autopeti 2016. augusztus 30. 12:49  

Ha a 80-as években a Piquet-Senna-Prost-Mansell négyesfogat volt "a nagy csapat", akkor ebben az évtizedben az "Alonso-Hamilton-Vettel-Raikkonen" négyes képviseli ugyanezt. Ma még a Schumacher-Hakkinen korszak rózsaszín felhőit sírjuk vissza és nem tudjuk kellőképpen értékelni milyen kiváló nemzedék bajnokait látjuk kéthetente egymás ellen küzdeni. De nemsokára belátjuk, hogy a DRS, KERS, MGU és Pirelli borzadalmak ellenére egy szerethető forma 1-et néztünk a modern korszak legjobbjaival.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 12:50

robgell
#5 robgell 2016. augusztus 30. 11:59  
Zik.Zak:
Sosem voltam nagy Alonso rajongó, de azért sajnálom, hogy ha nem nyer még egy VB-címet, mert ha Vettelnek van négy, ha Hamiltonnak (feltehetőleg) lesz négy, akkor ő is megérdemelne minimum hármat. Nem igazán reprezentálja híven az ő képességeit az a két Renault-s VB-cím. Ha 50 év múlva valaki csak azt látja gondolhatja azt, hogy volt két jó éve, meg egyetlen csapat ahol igazán működni tudott és annyi. Pedig azért Alonso ennél sokkal több. Valóban ennek a generációnak az egyik legjobbja, ha nem a legjobbja. Hamiltonnak viszont Alonsótól függetlenül sem kell aggódnia a konkurencia hiánya miatt. Jön már a következő generáció, Verstappen már ott van a sarkukban. Szerintem lassan érdekesebb lenne egy Hamilton vs. Verstappen csata hasonló teljesítményű autókban, mint egy Hamilton vs. Alonso Part 2.

Fernando már így is egy leganda, 50 év múlva is tudni fogják ki ő. Az arany csapat sem nyert soha VB-t még is a mai napig minden idők legjobb magyar csapataként emlékszik rájuk mindenki. Azért a Ferraris korszaka sem volt piskóta, ahogy Hamilton Mclarenes éveiben is rendre ott volt az esélye, hogy VB címet nyerjen.

Zik.Zak
#4 Zik.Zak 2016. augusztus 30. 10:47  

Sosem voltam nagy Alonso rajongó, de azért sajnálom, hogy ha nem nyer még egy VB-címet, mert ha Vettelnek van négy, ha Hamiltonnak (feltehetőleg) lesz négy, akkor ő is megérdemelne minimum hármat. Nem igazán reprezentálja híven az ő képességeit az a két Renault-s VB-cím. Ha 50 év múlva valaki csak azt látja gondolhatja azt, hogy volt két jó éve, meg egyetlen csapat ahol igazán működni tudott és annyi. Pedig azért Alonso ennél sokkal több. Valóban ennek a generációnak az egyik legjobbja, ha nem a legjobbja.

Hamiltonnak viszont Alonsótól függetlenül sem kell aggódnia a konkurencia hiánya miatt. Jön már a következő generáció, Verstappen már ott van a sarkukban. Szerintem lassan érdekesebb lenne egy Hamilton vs. Verstappen csata hasonló teljesítményű autókban, mint egy Hamilton vs. Alonso Part 2.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 10:49

G0007
#3 G0007 2016. augusztus 30. 10:04  

nagy kár alonsoért hogy a reanultos korszakán kívül igazából az egész pályafutása, lassan több mint 10 év félre ment. és ma már óhatatlanul is utolérte a kor, 35 évesen már nem lehet megváltani a világot ami érződik is a teljestíményén csakúgy mint majdnem mindenkin aki eljut az f1 kilépő életkorba . hiányozni fog valóban

F1890
#2 F1890 2016. augusztus 30. 09:31  

ha egy csapatba lennének ugyanúgy lett volna hiszti mindkét részről a pályán való leterelések miatt, és ütközés. úgyh ez tipikus olyan h alonso nagyon jó pilóta jó lenne vele versenyezni, de mikor szembekerülnének akkor meg már a hátuk közepére sem kívánnák

Go.Michael
#1 Go.Michael 2016. augusztus 30. 09:25  

Nocsak, Hamilton és a küzdés... hát jó rég volt az a 2007-es év. :D Megszépültek rendesen az emlékek. Hátradőlve a 4. címe felé közeledve gondolom meccsezne már egy jót, nem utolsó szempontból a közönségnek sem tenne rosszat egy izgalmas világbajnokság. Visszatekintve, nem bírom Alonsot, de a merciben sokkal jobb lett volna látni mondjuk az ő kettősüket, mint a kenyérre kenhető Rosberget.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 09:27

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához