Hamilton továbblépne: Versenybaleset volt!

írta: M4Sport
2016. május 25. 18:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton szeretné végleg lezártnak tekinteni a Spanyol Nagydíjon történteket: Monacóban elmondta, beszélt az ütközésről csapattársával, Nico Rosberggel, az incidenst versenybalesetnek nevezte, kettejük viselkedését pedig a korábbinál jóval érettebbnek.

Hiába faggatták hevesen, Rosberg a délutáni sajtótájékoztatón nem szolgált új információkkal arról, beszélt-e csapattársával a Spanyol Nagydíj első körében történt ütközésről. Hamilton valamivel beszédesebb volt, saját sajtótájékoztatóján ugyanis elárulta, a mai napon tisztázták a történteket egy békés és „tisztességes” beszélgetés során. Ezután pedig – bár a téma továbbra is lázban tartja a szurkolókat és a média képviselőit – szeretné végleg lezártnak tekinteni ezt a történetet.

„Ma beszéltünk egymással, és nincsenek problémáink” – mondta Hamilton. „A múltban sokkal feszültebb lett volna a helyzet. Elmondtam, hogy még mindig maximálisan tisztelet őt, és ő is ugyanezt mondta. Azt hiszem, öregszünk” – tette hozz a háromszoros világbajnok, aki tehát úgy érzi, ezúttal sokkal értettebben rendezték a vitás helyzetet, mint az elmúlt években, amikor többször előfordult, hogy egymásra mutogattak egy-egy eset után.

Noha az ütközés továbbra is megosztja a szakértőket és a rajongókat is, Hamilton szerint nem volt szükség különösebb egyeztetésre, hiszen az egész csapat ismeri az okokat, az FIA ítéletét (a szövetség versenybalesetnek minősítette az esetet) pedig mindketten elfogadták. „Tudjuk, mi történt, és tudjuk, hogyan éreztük magunkat. Amit tudniuk kell az, hogy továbbra is tiszteljük egymást. Ez egy versenybaleset volt, és sok hasonló szoros, versenybalesetet láthatnak még. A pályafutásunk során sok hasonlót láttunk már, főleg akkor, amikor ennyire szoros a verseny” – magyarázta.

„Nem változtattam a hozzáállásomon és Nico sem változtatott az övén, szóval ugyanúgy küzdünk majd, mint eddig. Természetesen egyikünk sem akarja, hogy a történtek megismétlődjenek, de ezekből a helyzetekből is tanulunk” – jelezte a brit, aki a csapattárssal szembeni lemaradásáról is beszélt. „Egyértelmű, hogy sokkal jobb helyzetben vagy, amikor vezeted a bajnokságot. Akkor könnyebb a dolog, mert tudod, hogy van egy kis előnyöd. Most nem lehetek ilyen kényelmes, de nem foglalkozom azzal, mi lett volna ha. Csak a jelenre összpontosítok, és arra, hogy felzárkózzak!”

A barcelonai ütközés után ismét felmerült, megtarthatja-e a Mercedes jelenlegi pilótapárosát. Bár Rosberg szerződése a szezon végén lejár, azaz a stuttgartiak akár változtathatnak is, Hamilton szerint nincs ok arra, hogy megbolygassák a jelenlegi felállást. „Erős csapat vagyunk! Eltekintve az utolsó versenytől, tényleg nagyon erős csapatot alkotunk. Azt hiszem, eddig nagyszerű munkát végeztünk, figyelembe véve a körülményeket és a feszültséget. Szóval, nincs ok a váltásra” – hangsúlyozta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

T.L.G
#1 T.L.G 2016. május 25. 22:29  

Tudom, mi történt valójában. A rajt előtt közölte Toto a rádión velük, hogy "Srácok, a mai nap csak kiütéses győzelmet fogadok el" De a "győzelem" szónál hanghiba volt.