Hamilton túl a „mélyponton” – de üldözőként küzd

írta: M4Sport
2016. július 25. 15:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton úgy érzi, a Spanyol Nagydíj hozta el a fordulópontot 2016-os szezonjában, a csapattárssal való ütközés után ugyanis „csak felfelé vezetett” az útja. Noha Magyarországon átvette a vezetést a pontversenyben, hozzáállásán semmit sem változtat.

A szezon tizenegyedik versenyéig Nico Rosberg vezette a bajnoki tabellát, sőt egy ponton igazán kényelmes előnyt tudhatott magáénak: az emlékezetes első körös ütközést hozó Spanyol Nagydíjig 43 ponttal többet gyűjtött, mint csapattársa. A monacói futam óta azonban csak Bakuban tudta legyőzni Hamiltont, aki magyarországi sikerével a vezetést is átvette.

„Azt hiszem, teljesen egyértelmű, hogy Spanyolország volt a fordulópont” – nyilatkozta a brit, amikor a Guardian az év első feléről, és a hátrány ledolgozásáról kérdezte. „Nem éreztem úgy, de alapvetően az volt a mélypont. Onnan csak felfelé vezethetett az út. Ki kellett tisztítanom a fejem, és össze kellett kapnom magam, noha már kevesebb motorom van és a szerelőim is kicserélődtek” – utalt a Mercedes év eleji döntésére, melynek értelmében megcserélték a pilóták „csapatait”.

„Voltak dolgok, melyek nem segítettek rajtam, de ezeket egyszerűen ki kellett zárnom. Azóta szerencsére sikerült összeszednem magam. Nagyon örülnék, ha a következő versenyen is hasonló eredmény születne, mert ez egyet jelentene azzal, hogy Spa, vagy Monza után, ahol majd a mezőny végéről, vagy a boxból indulok nem az lesz a minimális veszteség, hogy 25 pontos hátrányba kerülök. Nem szeretnék visszatérni arra a pontra. Őszintén mondom, úgy érzem, most vagyunk a legjobb helyzetben a szezonon belül, jól teljesítünk és egységesek vagyunk” – magyarázta.

Lewis HamiltonNoha most ő vezeti a tabellát, a várható motorcserés büntetés miatt semmit sem változtat a hozzáállásán, és továbbra is úgy készül a hétvégékre, mintha ő lenne az „üldöző”. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy visszatértünk, de hosszú még az út. Ez az előny nem nagy. A mentalitásom nem változott. Még mindig üldözöm őt” – jelezte határozottan.

Vasárnapi győzelmével Hamilton nemcsak a pontversenyben vette át a vezetést, hanem ő lett a Magyar Nagydíj történetének legsikeresebb versenyzője is, 2007 óta tartó királykategóriás pályafutása során ugyanis ötödször nyert hazánkban, ezzel pedig lehagyta Michael Schumachert, akivel eddig közösen tartották ezt a rekordot. A leintés után ez is szóba került, a címvédő pedig jelezte, büszke arra, hogy átvehette az elsőséget a német klasszistól.

„Eléggé hihetetlen ezeket a szavakat hallani” – jegyezte meg a rekorddöntés kapcsán. „Főleg ha belegondolnak, hogy Michael versenyeit nézve nőttem fel és eddig ugyanannyi, most pedig eggyel több győzelmem van ezen a pályán, mint neki. De nem értem volna el ezt azok nélkül az emberek nélkül, akik segítettek a pályafutásom során. Előbb a McLaren-Mercedesnél, majd itt. Ez egy csapatnyi remek ember nagyszerű munkájának az eredménye. Én csak egy vagyok a láncszemek közül. Szeretek itt lenni. Remélem, még jobbak leszünk, mielőtt abbahagyom” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

frontember
#1 frontember 2016. július 25. 17:16  

Spaban ezzel a kocsival át lehet menni a mezőnyön, de ettől függetlenül ugyanígy kell menni tovább, növelni az előnyt, és hagyni Rosberget, hogy belemenjen a hibába. Én ha kényelmesnek nem is látom a szezon második felét, egyértelmű dominanciát várok Hamiltontól

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa