Hamilton úgy érzi, a szerelőcserének lélektani hatása volt

írta: M4Sport
2016. szeptember 30. 05:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

A pályán való teljesítményére nem nyomta rá bélyegét, lélektani hatása viszont volt a Mercedes azon döntésének, miszerint az év elején megcserélte versenyzői szerelőit – véli Lewis Hamilton, aki már korábban is jelezte, nem teljesen érti az istálló döntését.

A 2016-os szezon kezdete előtt szokatlan lépésre szánta el magát a címvédő alakulat: mivel igyekeztek elejét venni annak, hogy a pilóták „rivalizálása megmérgezze a csapatot”, megcserélték Nico Rosberg és Lewis Hamilton szerelőit, akik a 2015-ös év hajrájában állítólag kezdtek két táborra különülni, ami már a futamgyőzelmek ünneplésekkor is érezhető volt.

A versenyzők közül – legalábbis a témával kapcsolatos nyilatkozatok alapján úgy tűnik – Hamiltont érintette érzékenyebben ez a lépés, a brit ugyanis (főleg az idény elején) többször megkérdőjelezte azt, mondván a „régi szerelők voltak az ő katonái”. Persze minden adandó alkalommal megjegyezte, az új kollégákkal is jól kijön és igyekszik minél jobb kapcsolatot kialakítani.

A téma az utóbbi időben háttérbe szorult, a Maláj Nagydíj előtt azonban ismét szóba került, a címvédő pedig elmondta, a váltásnak inkább lélektani hatása volt. „Ezek a dolgok pszichésen tudnak hatást gyakorolni a versenyzőkre, de ez olyasmi, amibe most nem igazán akarok belemenni” – kezdte nyilatkozatát. „Lélektanilag elég sok hatása lehet. Ha valami megváltozik, amin nem igazán kellett volna változtatni, akkor annak mindig lesznek hatásai” – tette hozzá.

A brit nyolc pontos hátránnyal vágott neki a maláj hétvégének, és bár korábban ő volt előnyben, igyekezett egyértelművé tenni, az, hogy most ő az üldöző semmit sem változtat a futamhoz – és a bajnokságoz – való hozzáállásán. „Nem mondanám, hogy olyan más a helyzet. Voltak már jó időszakaim és elég kemények is, szóval most ez sem különb. Persze lehet eltérés abban, hogyan kezeled és barátkozol meg vele. Majd az idő mindenre választ ad” – magyarázta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Osvát
#1 Osvát 2016. szeptember 30. 09:43  

Lewis es egy ujabb sejtelmes sirankozas...foloslegesen. nagy marketinges ez a fiu :DFORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak