„Hamilton úgy kezeli a kudarcokat, ahogyan azt egy bajnoknak kell

írta: M4Sport
2016. április 25. 16:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes sportigazgatója csodálja, hogy Lewis Hamilton ennyire könnyedén kezelte a vártnál gyengébb, balszerencsés idénykezdését. A címvédő a technikai gondoktól nem tart, a rajt miatt viszont ismét aggódhat.

Toto Wolff Kínában elárulta, lenyűgözőnek találja, milyen komoly fejlődésen ment keresztül Lewis Hamilton az elmúlt két-három szezonban. A Mercedes sportigazgatója úgy látja, a bajnoki sikerek higgadtabbá és érettebbé tették a brit versenyzőt, aki ennek köszönhetően annak ellenére sem esik pánikba, hogy első három hétvégéjén rossz rajtok, ütközések és technikai hibák hátráltatták, miközben csapattársa, Nico Rosberg sorra nyerte a versenyeket, s már 36 pontos előnyre tett szert vele szemben.

„Mindkét versenyzőnk összeszedett fejben. Nico kiváló formában van, de ennek ellenére nem szakad el a valóságtól. Lewisnak eközben minden oka meglenne arra, hogy csüggedjen a szezonkezdése miatt, de ő mégis higgadt és magabiztos. Pont úgy kezeli a kudarcokat, ahogyan azt egy bajnoknak kell” – méltatta a címvédőt főnöke.

Hamilton pedig újabb nyilatkozattal erősítette meg szavait. „Sok minden kavargott a fejemben Kína után, ez aligha meglepő. De a sok év tapasztalatára építve úgy gondoltam, meg kell őriznem a higgadtságomat, és csak folytatnom kell a munkát, ha csapás ér. Már jó pár alkalommal voltam ilyen helyzetben. A következő tizennyolc futamon még sok minden megtörténhet, és én teljes mértékben megbízom a csapatomban. A nehézségek is hozzátartoznak a sporthoz: ez közelebb hoz minket egymáshoz, erősebbé tesz minket, és tudom, hogy vissza fogunk vágni. Magabiztosan érkezem tehát a hétvégére, és sok pozitívumot is magammal vihetek az újabb csatába. Ha mást nem, azt mindenképpen kideríthettem az előző futamokból, hogy még mindig jól tudok előzni!”

Az első három versenyt megnyerő csapattárs eközben maga is tisztában van azzal, hogy Hamilton eddig igencsak balszerencsés volt. „Sosem hittem volna, hogy így alakul az első három hétvégém” – nyilatkozta Nico Rosberg. „Mindent kihoztam a lehetőségeimből, és most némi előnyre tettem szert a pontok terén. De még csak három verseny ment le, hosszú út áll még előttünk, és elég egy rossz hétvége, és ez az előny ismét semmis lesz. Még mindig Lewis számomra a mérce, ő a címvédő, de a Ferrari sem mutatta még meg, hogy mire képes, ahogy a Red bull is egyre erősebbnek tűnik. Szóval jó csata várható, és én állok is elébe.”

Paddy Lowe, a Mercedes technikai vezetője eközben a szocsi hétvégére tekintve jelezte, a csapata eddigi gyengéjét jelentő rajtoknak ezen a hétvégén is meghatározó szerepük lehet a verseny szempontjából. „Szocsi különös ismertetőjele, hogy az egész évet tekintve itt a leghosszabb az út az első kanyar féktávjáig. Rendkívül keményen fékeznek ott. Az eseménydús bahreini és kínai rajtok után ismét drámai kezdésre számíthatunk” – tekintett előre.

Ausztráliában és Bahreinben Lewis Hamilton ragadt be csúnyán a rajtnál, Kínában pedig Rosberg veszítette el vezető helyét az első métereken Daniel Ricciardóval szemben. A rajtok kiszámíthatatlanságáról sokat elárul, hogy mindhárom esetben más-más okok álltak a lendületvesztés hátterében. Melbourne-ben a kipörgő kerekek és a kuplung, Szahírban Hamilton rossz reakcióideje, Sanghajban pedig Rosberg keményebb, a szuperlágyakhoz képest rosszabbul tapadó abroncsai vezettek pozícióvesztéshez. Érdekesség, hogy Hamilton Kínában kimondottan elégedett volt rajtjával, mely idén először igazán jól sikerült – csakhogy ebből ezúttal nem tudott profitálni, mivel az első kanyarban ütközött Felipe Nasrrel.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Mr. Répatorta balneológus
#1 Mr. Répatorta balneológus 2016. április 25. 21:41  

Akkor sok türelmet, a kudarcokhoz....