Hamilton: Úgy tűnik, ez egy jó év Nico számára

írta: M4Sport
2016. június 20. 13:33
FOTÓ: ©Daimler Media

Lewis Hamilton elismeri, egyre jobbak csapattársa bajnoki kilátásai. A címvédőt a vissza-visszatérő motorproblémák is aggasztják.

Lassan már a hektikus jelző is kevés lesz Lewis Hamilton szezonjának leírására. Barcelona előtt, amikor már 43 pontos hátrányban volt Nico Rosberggel szemben, még elkeseredetten beszélt arról, hogy balszerencse-sorozata miatt egyre távolodni érzi a címvédését, és máris „elhasználta minden dzsókerét”.

Aztán történt egy ütközés, majd Monacóban a balul sikerült időmérő edzés után hirtelen megváltozott. Két győzelem következett, miközben csapattársa csak szenvedett, s a ponthátránya olyan gyorsan 9 egységre zsugorodott, hogy azon még ő maga is meglepődött.

Bakuban aztán dominált pénteken, majd szenvedett szombaton. Időmérős hibáját pedig vasárnap a motorbeállítással kapcsolatos nehézségek tetézték, és ezzel ismét 24 pont van közte és Rosberg között.

A futam után elismerte, kezdi úgy érezni, hogy ez inkább Rosberg éve lehet. „Úgy tűnik, ez egy jó év Nico számára. De soha nem adom fel. Elég sok motorproblémám volt idén. Határozottan nem vagyok bizakodó a jövő kapcsán, de még sok futam van hátra. Az előző kettő pedig nagyszerűen alakult. Csak több tiszta hétvégére lenne szükségem. A tegnapi (szombat – a szerk.) egy rossz nap volt számomra, a mai viszont talán a csapat számára volt rossz nap. Rá kell jönnünk, mi volt a gond. Remélem, hogy nem én. De ha igen, akkor kijavítom a hibát” – mondta a brit.

Majd hozzátette, már azzal is elégedett lehet, hogy egyáltalán ötödikként ért célba – egy, a Mercedes szempontjából szorosabb hétvégén alighanem rosszabbul is járhatott volna. „Egyszerűen örülök annak, hogy szereztem pár pontot, és reménykedem benne, hogy most pár jobb futam következik számomra. De ebben már régóta reménykedtem, és még mindig vannak motorgondjaim itt-ott. Ezen dolgoznunk kell” – utalt arra, hogy nemcsak vasárnap gyűlt meg a baja az erőforrásával, de az év második felében még a motorcsere miatti büntetés veszélye is fenyegeti.

Nico Rosberget a futam utáni sajtótájékoztatón arról kérdezték, a három gyengébb hétvége után hogy látja bajnoki esélyeit, ám ő továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a tabella helyett csak a következő feladatra összpontosít. „Csak élvezem ezt a győzelmet, mert ezért vagyok itt. Nyerni akartam Bakuban, és sikerült, ami felemelő. Alig várom már, hogy lemenjek a fiúkhoz” – nyilatkozta. Majd miután megkérték, feleljen az eredeti kérdésre is, nem kertelt: „Nem felelek a kérdésre, igyekszem elkerülni azt! Megyek le, hogy lássam, hogy ünnepel mindenki.”

„Ez egy fantasztikus, hihetetlen hétvége volt. Minden simán ment, az elejétől a végéig. Még a versenyen is különleges érzés volt az autóban ülni, mivel úgy éreztem, bármit megtehetek vele, amit csak akarok, egyszerűen tapadt az ívre, a pályához, és szó sem volt arról, hogy a hibázás veszélye fenyegetne. Nagyon-nagyon különleges érzés volt, és nagyon-nagyon boldog vagyok. Hihetetlen eredmény ez, egy nagy siker az első itteni versenyen.”

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#7 guide 2016. június 21. 14:01  

Hányszor olvastam pár évvel ezelőtt,hogy Vettel autójával mindenki világbajnok lenne a mezőnyből.Meg azt,hogy nem is olyan nagy dolog,hogy sorra húzza be a címeket.

Tessék,most itt van.Hamilton alatt még kiugróbb technika van,mint Vettel alatt és ugye,hogy nem olyan könnyű évekig koncentráltan versenyezni?Hakkinen a két nyert év után fel is adta.

stonefly
#6 stonefly 2016. június 20. 20:28  

Szerintem ha végre nem baszik ki vele a technika akkor ezt az évet is behúzza, még a saját hibáival is.
Igen nagy az esélye annak is hogy Rosberg-nek is jön egy szopó sorozat majd, a Mercedes megbízhatósága árnyéka korábbi önmagának.

Az ilyen 20-on pontos előnyök hátrányok igen hamar fordulnak meg ebben a pontrendszerben és úgy hogy ők ketten a mezőny előtt vannak. Természetesen nem a felváltott 1-2-es befutókkal, hanem igen valószínű ha valamelyik eldob egy futamot akkor a másik megnyeri azt.

sztárvorsz
#5 sztárvorsz 2016. június 20. 19:20  

Szerintem Rosberg azért évről évre a végső határig pusholja Hamiltont, de általában Hamilton az, aki azt a kis pluszt még hozzá tudja pakolni. Tavaly is így volt, csak mivel az a kis plusz rendszeresen kijött, Rosberg egy negatív mentális spirálba esett (ami Hamiltonra fordítva hatott) és a szakadék a pályán tovább nőtt. Talán most Nico átesett egy holtponton, kevésbé érzékeny mentálisan. Talán megtanult veszteni úgymond, és talán ha kicsivel ki tudná még tolni a határait illetve tanulni, azzal már odaérhetne - illetve Hamilton is hajlamos lehet elbizonytalanodni.

Brundle
#4 Brundle 2016. június 20. 15:23  

Valami hiányzik belőle idén. Hiába jobb pilóta Rosbergnél, ezt el fogja veszíteni. Összeszedetlen, ez a legjobb szó, amivel jellemezni lehet.

Konszpiresiszeoriz
#3 Konszpiresiszeoriz 2016. június 20. 15:05  
Kimilton:
Motorprobléma ide vagy oda, ezt simán behozta volna a 2. helyen ha nem cseszi el az időmérőt.

De ha nem kegyelmez meg neki a FIA a gumi miatt akkor ki tudja hol végzett volna...

Raikkönen
#2 Raikkönen 2016. június 20. 14:25  

Rosberg nagyon jól áll a dologhoz szvsz, nem görcsöl rá hogy mennyi az előny/hátrány, mindig csak a következő versenyre összpontosít.
Így akár még össze is jöhet év végén az a cím, csak ne inogjon meg az idény közepe vége felé.

Kimilton
#1 Kimilton 2016. június 20. 13:52  

Motorprobléma ide vagy oda, ezt simán behozta volna a 2. helyen ha nem cseszi el az időmérőt.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”