Hamilton „üvöltözött” a sisak alatt

írta: M4Sport
2016. július 08. 21:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mindkét pénteki szabadedzést megnyerte és remekül érezte magát hazai közönsége előtt a címvédő, Lewis Hamilton, aki annyira élvezte a vezetést, hogy egy ponton még „üvöltözött is sisakja alatt”. Később azt is egyértelművé tette, a folytatásban is támadni fogja csapattársát.

A Brit Nagydíj első napján minden a hazai közönség ízlése szerint alakult: Hamilton mindkét szabadedzést megnyerte, miközben legnagyobb ellenfele, Nico Rosberg délután a boxban rostokolt egy műszaki hiba miatt. Egyelőre tehát az üldöző (a bajnokságot Rosberg vezeti) van lépéselőnyben, aki a nap végén nemcsak ennek örült – sőt „előnyének” igazából jelentőséget sem tulajdonított.

„Ez attól függ, mennyire jó versenyző” – felelte, amikor arról kérdezték, márkatársa hátrányba kerülhet-e a ma elvesztegetett idő miatt, majd gyorsan hozzátette, szerinte nem veszít sokat a hiba miatt. „Én nem gondolnám, hogy ez egy túl nagy probléma lenne Nico számára” – jelezte. „Egyelőre nagyon nehéz megmondani, egészen pontosan hol állunk, de jó érzés, hogy gyorsabbak voltunk a többieknél. Erősek vagyunk, de a Red Bull közel van hozzánk” – mondta a csapat előnye kapcsán.

„Hihetetlenül szeles volt az időjárás; ez az egyik elem, ami nagyszerűvé teszi ezt a versenypályát. Amikor áthajtottam a Maggotts a Becketts majd a Stowe-kanyaron, üvöltöztem a sisakom alatt, annyira élvezetes volt! Kaptunk egy kis szembeszelet, ilyenkor pedig még elképesztőbb a pálya – az egyik legjobb hullámvasút, amit el tudsz képzelni” – dicsérte a silverstone-i pályát.

A pályát, ahová vasárnap 150 ezer szurkolót várnak, többségük pedig az ő sikeréért fog szorítani. Rosberg persze mindent elkövet majd, hogy elrontsa a britek „ünnepét”. „Úgy néz ki, mi vagyunk a leggyorsabbak. Szerintem jó csatára számíthatunk Lewisszal. Most átnézem, mire jutott ma Lewis, és holnapra pedig mindent átveszek” – nyilatkozta, majd amikor megkérdezték, mi állhat közé és a győzelem közé meglehetősen egyértelmű választ adott. „Most csak Lewis lehet az.”

Kérdés persze, hogyan alakul kettejük küzdelme a Mercedes új „házon belüli szabályainak” értelmében, melyek ausztriai ütközésük után szigorodtak. Toto Wolff például a hétvége során többször jelezte, a csapat kész „eltiltani” azt a pilótát, aki ismét balesetet okoz, hiába engedik tehát, hogy szabadon küzdjenek, ez a fenyegetés egyesek szerint óvatosabbá teheti a feleket.

Amikor a téma szóba került, Hamilton gyermekkori hősét, Ayrton Sennát idézve tette egyértelművé, ő ismét megpróbálná az előzést, ha olyan helyzetben találná magát, mint múlt vasárnap. „Abszolút! Ahogyan Ayrton mondta: ha nem akarod csökkenteni a különbséget, már nem is vagy autóversenyző. És én örökké autóversenyző akarok lenni!”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Luxor
#2 Luxor 2016. július 09. 08:32  
Michael:
https://youtu.be/B2h3bVg1AAw?t=60

Ez a baromság most hogy jön ide???

Michael
#1 Michael 2016. július 09. 04:22  

https://youtu.be/B2h3bVg1AAw?t=60

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban