Hamilton üzenete a szurkolókhoz

írta: M4Sport
2016. október 02. 14:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kiállt csapata mellett Lewis Hamilton. Közösségi oldalán jelezte, bármilyen fájó is a vasárnapi kiesése, továbbra is küzdeni fog címvédéséért.

A brit versenyző Mercedeséből a Maláj Nagydíj 41. körében csaptak föl lángok, mely a versenye végét jelentette. Elbukta a győzelmet és a bajnoki vezetés átvételének esélyét is. A futamot követően elmondta, nehezen tudja megemészteni, hogy a 8 Mercedes-motoros autóból rendre az övével adódnak problémák.

Már a verseny előtt is beszédtémát jelentett a paddockban, hogy Hamilton nem teljesen bízik meg csapatában. Többen arról értekeztek, lehetséges-e, hogy a Mercedes a stílusának kevésbé kedvező irányba fejleszti autóját, most pedig újra a sok műszaki hiba miatt érik támadások az istállót.

Erre reagálva Hamilton közösségi oldalán keresztül üzent szurkolóinak, s jelezte, továbbra is maximálisan megbízik csapatában, a mai kudarc után pedig talpra fog állni.

„A mai napon leírhatatlan a fájdalom, de őszintén hiszem, hogy Isten sosem ad többet annál, mint amit még elbírsz. Hálás köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak, akik szétállták a lábukat a perzselően forró napon, vagy ott ültek a képernyő előtt és támogattak ezen a hétvégén! Nagyon hálás vagyok” – írta a háromszoros bajnok.

„Száz százalékig bízom a csapatomban, nagyon keményen dolgoztak a pályán és a gyárban is, és szeretnék egy ÓRIÁSI köszönetet mondani nekik!”

„Tudom, hogy problémáink voltak, de ez nem az elesésről, hanem a felállásról szól. Nem azok a pillanatok határozzák meg, milyenek vagyunk, amelyek a kényelmi zónánkban történnek, hanem azok, amelyekben szembe kell néznünk a csapásokkal. Bajnokok vagyunk, és túllépünk ezen. Nem fogom föladni, nem fogjuk föladni SOHA!”

Hamilton 23 pontos hátrányból várja a folytatást, a javításra már a jövő vasárnapi Japán Nagydíjon lehetősége nyílik.

Oszd meg!

24 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#24 BP05 2016. október 03. 11:32  
Paberto:
Csak egy kerdesem van. Hogy lehet konnyebben elviselni egy vereseget? Ha VB-re eselye sem volt a pilotanak mert olyan autoban ul, vagy megvolt az auto, csak meg o szopott a technikaval egesz evben, addig a lassabb csapattars tech hiba nelkul aratja le a baberokat?

Nekem sokkal fájóbb volt látni azt hogy a Mercis éveiben a kedvencem esélytelen volt mint azt mikor éppenhogy csak lecsúszott a VB-ről, de kérdezd meg az Alonsosokat hogy melyik a rosszabb 2007, 2010, 2012 vagy az elmúlt 2 év ahol a kedvencük meg sem tudja mutatni igazán hogy mire képes mert annyira esélytelen kocsiban ül. Nem kívánom azt hogy a te kedvenced is évekig ilyen kocsiban üljön mert azt hsizem visszasírnád te még azokat az éveket amikor esetleg éppenhogy csak lecsúszik a VB címről.

Akkor nem értem hol itt a probléma és miért sírtok már most ha Hamiltonnak csak a technika jelent gondot, hisz akkor van még 5 futam amit megnyerhet és a lassabb csapattárs ellen és akkor Rosberg csinálhat amit akar úgyse nyer.

BP05
#23 BP05 2016. október 03. 10:41  

Még van 5 futam hátra, szóval semmi sem dőlt el mivel egyrészt még Rosbergnek is lehetnek problémái, másrészt egyenlőre Hamiltonnak még a saját kezében van a sorsa hisz ha megnyeri a maradék 5 futamot akkor ő a VB, de persze könnyebb már előre sírni. Várjuk ki a végét, lehet hogy nem is Rosberg lesz a VB, az is lehet hogy több ponttal lesz VB mint amennyit Hamilton veszített így nem ezen múlna a dolog, szóval felesleges azon sírni már most hogy csak a technikai hibák miatt megy el a VB címe Hamiltonnak ráadásul úgy hogy még meg sem történt. Igen idén Hamilton a balszerencsésebb mert a 23 pont hátrány helyett lehetne kb. 17 pont előnyben is, de tessék összekapnia magát és behúznia a köv. 5 futamot. Majd ha azokon is netán megfosztja ennek lehetőségétől a technika akkor lehet sírni, addig felesleges mert egyenlőre még minden esélye megvan hogy VB legyen, csak rajta múlik ha a technika már nem szól közbe.

Vito
#22 Vito 2016. október 03. 10:21  
Paberto:
Ez a jellemtelen ember ma korbe ment es mindenkivel kezet fogott a csapaton belul, ugy mint oszentsege a nagy auto tervezo es fejleszto (akinek Hamilton a VB cimeit koszonheti) Michael Schumacher. Ha megnezned az eredeti nyilatkozatot, akkor majd hallani fogod hogy nem a csapatot hibaztatta, mivel vallasos, "felfele" mutogatott amikor azt mondta, valaki vagy valami nem akarja hogy nyerjen. De tudod mi ennel a patkanyabb dolog? Az amikor a tudatlan szurkoloknak csak felinformacioi vannak, mert arra sem veszik a faradtsagot hogy rendesen utana nezzenek valaminek, csak a kedvukre alakitott, illetve kedvuk szerint ertelmezett felinformaciok alapjan probaljak bemocskolni azt, aki jelen esetben szenvedo alanya az egesznek. Na az az igazi patkanysag... es tudatlansag is egyben.

Mièrt mindig csak Hamiltonnak kell ilyeneket nyilatkoznia? A csapattàrsànak sose kellett. Vettel, Kimi, Button, Massa.......... egyiküknèl se merült fel sosem.

Amùgy meg tanulhatna Kimitől, fingja sincs mi az a műszaki problèma. Ha csak megnèznè a 2002 vagy 2005-ös èvadot szerintem egyből nem adnà elő a hattyùk halàlàt sem a pàlyàn sem a nyilatkozataiban.
2003-ban Kimi 2ponttal maradt le a vb cìmről, tudod mit nyilatkozott? Ez van, jövőre ùjra megprobàlom. Ennek meg egy motor elfüstölèst fel kell dolgoznia.

Kimilton
#21 Kimilton 2016. október 03. 01:56  

Borzalmasan igazságtalan lesz, ha ezen dől el a VB. Remélem Rosberg is nullázik egyszer, aztán jöhet a valódi csata a címért.

Utoljára módosítva: 2016. október 03. 01:58

s60pcc
#20 s60pcc 2016. október 02. 22:37  
niconauta:
technikai gebasz vagy vétlen áldozat egy full kontaktban, semmi különbséget nem érzel köztük? a fene tudja, mi a helyes válasz, a következmény számít igazán lelassulsz, mert sérült a verda, időt vesztesz, kiállsz a a boxba, vagy feleadod a versenyt, pontokat mentesz vagy nullázol Alibaba szurkolói valszeg azt érezték a rajtnál, amit én a burning man pillanatában emberból vagyunk :)

Igazából egy másik mosolyfaktort juttattál eszembe még Bahreinből. Ham-re ráverték, hogy az ő hibája a rossz rajtjával, hogy Bottas elkaszálta. :) Vezesd át az analógiát! :D Egy mosolyt megér!

niconauta
#19 niconauta 2016. október 02. 21:24  

egyébként "Hamiltont csak Hamilton győzheti le" emlékeim szerint, idézet: Ali aka Alibaba

niconauta
#18 niconauta 2016. október 02. 21:08  
s60pcc:
Valahogy az let idén Rosberg malmára hajtja a vizet, az első kanyaros ütközés normális esetben kitörte volna a felfüggesztését, de még csak nem is sérült, erre a magabiztos győzelem felé robogó cspattárs alatt megfő az autó (sokadjára, bár versenyen először), pont miközben visszafordítana saját javára az év elején már temetett, de újra egyenesbe hozott évadot. :) Én szurkolóként csak mosolyogtam, no meg komikusnak találom a fórumon zajló eseményeket. A konstans ellenlábasok vs. megrögzött fanok vetélkedést. :D

technikai gebasz vagy vétlen áldozat egy full kontaktban, semmi különbséget nem érzel köztük?
a fene tudja, mi a helyes válasz, a következmény számít igazán
lelassulsz, mert sérült a verda, időt vesztesz, kiállsz a a boxba, vagy feleadod a versenyt, pontokat mentesz vagy nullázol
Alibaba szurkolói valszeg azt érezték a rajtnál, amit én a burning man pillanatában
emberból vagyunk :)

Utoljára módosítva: 2016. október 02. 21:09

s60pcc
#17 s60pcc 2016. október 02. 20:31  

Valahogy az let idén Rosberg malmára hajtja a vizet, az első kanyaros ütközés normális esetben kitörte volna a felfüggesztését, de még csak nem is sérült, erre a magabiztos győzelem felé robogó cspattárs alatt megfő az autó (sokadjára, bár versenyen először), pont miközben visszafordítana saját javára az év elején már temetett, de újra egyenesbe hozott évadot. :) Én szurkolóként csak mosolyogtam, no meg komikusnak találom a fórumon zajló eseményeket.
A konstans ellenlábasok vs. megrögzött fanok vetélkedést. :D

MS_argo001
#16 MS_argo001 2016. október 02. 20:17  

Felesleges keseregni a Hamilton-drukkereknek. Az elmúlt években nyert 2 címet, egy rakás futamot, ha esetleg idén nem sikerül a címvédés, lesz még lehetősége VB-ért menni.

sába
#15 sába 2016. október 02. 20:06  
successboy:
Ha Hamilton műszaki hiba miatt esik ki, akkor előjön a konteos nyilatkozat ahogyan írtad ,aztán pedig az ajj de szerelemes vagyok a Mercedesbe.És tényleg mindig ezt csinálja, először jól felspanolja a kedélyeket ,aztán miután nekitámadnak a Mercinek, rászolnak felülről ,hogy ugyan szedd már össze magadat és nyilatkozz egy tisztességeset.

Kb. ez a helyzet, csak a hülyék nem látják ezt a pszichodrámát át. Régi jól bevált Hamilton húzás ez már, Vettel idejében Alonsoval kézen fogva játszották ezt el, meg is lett az eredménye. Mondom ezt úgy, hogy kb. hidegen hagy hogy melyik mercis lesz a vb.

Agressor
#14 Agressor 2016. október 02. 19:44  
Paberto:
Csak egy kerdesem van. Hogy lehet konnyebben elviselni egy vereseget? Ha VB-re eselye sem volt a pilotanak mert olyan autoban ul, vagy megvolt az auto, csak meg o szopott a technikaval egesz evben, addig a lassabb csapattars tech hiba nelkul aratja le a baberokat?

Hülyeség már a kérdésed is. Ha kiesel a technika miatt, az nem vereség.
Meg mit lehet könnyebb elviselni?? Zsinórban nyerni a bajnoki címeket, és néha kiesni közben, vagy soha nem nyerni és kiesni?? Szerintem az első jobb, mert a sok fikázás, sírás és sz@rozás közben csak jönnek a címek...

Paberto
#13 Paberto 2016. október 02. 18:20  
Agressor:
Hát igen... A jellem... Szegény állandóan sajnáltatja magát, mert egy kicsit melózni kell azért, hogy zsinórban három vébécímet behúzzon. Elég megnézni milyen nyilatkozatok mennek le ilyenkor... Tragédia, tovább kell lépni, fel kell dolgozni... Komolyan mondom, a könnyeimmel küszködöm. Egy Fernando Alonso meg 10 éve mindig beválaszt a csapatokkal, egy Kimi meg egy Vettel a VB közelébe sincs és jó ideig nem is lesz... A mezőny kétharmada úgy megy majd nyugdíjba, hogy soha nem volt bajnokesélyes autója, de én majd Hamilton-t fogom sajnálni, mert az egy másodperccel gyorsabb autója meg mer állni néha... Borzasztó lehet ma Hamiltonnak lenni...

Csak egy kerdesem van. Hogy lehet konnyebben elviselni egy vereseget? Ha VB-re eselye sem volt a pilotanak mert olyan autoban ul, vagy megvolt az auto, csak meg o szopott a technikaval egesz evben, addig a lassabb csapattars tech hiba nelkul aratja le a baberokat?

Jocke
#12 Jocke 2016. október 02. 17:27  

"Száz százalékig bízom a csapatomban" - elképesztő, hogy mennyire fordítva ülnek a versenyzők a lovon. 300-an dolgoznak azért, hogy ők learassák a babérokat. És sajnos ez a szemlélet szurkolókra is jellemző: ha a csapat hibázik, vagy motorhiba van, akkor a konteótól kezdve a "ne a pilótát, hanem a csapatot büntessék" mantráig minden van, bezzeg ha a versenyző basz el valamit, akkor az természetes dolog, és úgy kezelik, hogy azzal csak a pilóta szívta meg.

Fogja fel mindenki (tisztelt a kivételnek), hogy ez egy csapatsport, és nem a versenyzők szarták a spanyolviaszt. Csomagok vannak, csapatok vannak, így egy versenyzői hiba ugyanúgy az egész team hibája, mint egy elfüstölt motor, vagy egy rossz taktika. Együtt nyernek, együtt veszítenek.

Az ilyen nyilatkozatokra egy optimális viágban nem is lenne szükség. Bebaszna, ha nem pacsizna le mindenkivel. Már mi az Isten joga lenne bedurcizni bárkinek is?

A fentiek NEM Hamiltonról szólnak, csak az ő mai félmondata adta az apropót. A fentiek főleg az elvakult rajongóknak szólnak, meg pár valóban fékevesztett versenyzőnek.

Agressor
#11 Agressor 2016. október 02. 17:10  
successboy:
Ha Hamilton műszaki hiba miatt esik ki, akkor előjön a konteos nyilatkozat ahogyan írtad ,aztán pedig az ajj de szerelemes vagyok a Mercedesbe.És tényleg mindig ezt csinálja, először jól felspanolja a kedélyeket ,aztán miután nekitámadnak a Mercinek, rászolnak felülről ,hogy ugyan szedd már össze magadat és nyilatkozz egy tisztességeset.

Hát igen... A jellem...
Szegény állandóan sajnáltatja magát, mert egy kicsit melózni kell azért, hogy zsinórban három vébécímet behúzzon.
Elég megnézni milyen nyilatkozatok mennek le ilyenkor... Tragédia, tovább kell lépni, fel kell dolgozni... Komolyan mondom, a könnyeimmel küszködöm. Egy Fernando Alonso meg 10 éve mindig beválaszt a csapatokkal, egy Kimi meg egy Vettel a VB közelébe sincs és jó ideig nem is lesz... A mezőny kétharmada úgy megy majd nyugdíjba, hogy soha nem volt bajnokesélyes autója, de én majd Hamilton-t fogom sajnálni, mert az egy másodperccel gyorsabb autója meg mer állni néha...
Borzasztó lehet ma Hamiltonnak lenni...

s60pcc
#10 s60pcc 2016. október 02. 16:56  
Agressor:
Köszi! De nem érem be a maival, az összeset ki fogom....

Tökéletes szegénységi bizonyítvány. Köszönjük!

successboy
#9 successboy 2016. október 02. 16:29  
Agressor:
Ennél patkányabb dolog nem sok van. Indulatból elkezdi a mindenre fogékony szurkolók felé tolni a konteókat, olyan kérdéseket vet, amire konteós választ lehet csak adni, konteós módon kijelenti, hogy "valaki nem akarja, hogy nyerjen", és ezek után meg lehozza azt a polkorrekt nyilatkozatot, hogy bízik a csapatában. Nagyon szuper. Igaz, pont ennél a csapatnál már kétszer bajnok lett, miközben minden évben előjön sunyi módon az összeesküvéseivel... Tehát pöttyet hiteltelen már... De mégis mit várnunk egy ilyen jellemtelen embertől?

Ha Hamilton műszaki hiba miatt esik ki, akkor előjön a konteos nyilatkozat ahogyan írtad ,aztán pedig az ajj de szerelemes vagyok a Mercedesbe.És tényleg mindig ezt csinálja, először jól felspanolja a kedélyeket ,aztán miután nekitámadnak a Mercinek, rászolnak felülről ,hogy ugyan szedd már össze magadat és nyilatkozz egy tisztességeset.

Paberto
#8 Paberto 2016. október 02. 15:26  
Agressor:
Pont ettől jellemtelen... De még ha az első lett volna... De nézzük a tényeket, ha már annyira "eredeti nyilatkozat"-ozol... Ez a helyesbítés pont azért volt most szükséges, mert burkoltan ráuszította a szurkolóit a csapatra... Az meg hogy a SAJÁT szerelőgárdájával lepacsizik, még nem azt jelenti, hogy az egész csapatot maga mögött érzi...

Milyen helyesbites? Eredeti nyilatkozat alatt a Sky-nak adott interjut ertem, amit szepen meg lehet nezni videoban. Itt egyedul az ujsagirok helyesbitik a sajat forditasi es szovegertelmezesi hibaikat. Igy az ujsagirok uszitjak a szurkolokat Hamiltonra, es nem Hamilton uszitja a szurkolokat a csapatra. De meg ha csak ez lenne az elso eset amikor a media ferdit...

Utoljára módosítva: 2016. október 02. 15:27

Agressor
#7 Agressor 2016. október 02. 15:23  
adamf1:
A legszebb öröm a káröröm. Élvezd ki a mai napot! ;)

Köszi! De nem érem be a maival, az összeset ki fogom....

Agressor
#6 Agressor 2016. október 02. 15:22  
Paberto:
Ez a jellemtelen ember ma korbe ment es mindenkivel kezet fogott a csapaton belul, ugy mint oszentsege a nagy auto tervezo es fejleszto (akinek Hamilton a VB cimeit koszonheti) Michael Schumacher. Ha megnezned az eredeti nyilatkozatot, akkor majd hallani fogod hogy nem a csapatot hibaztatta, mivel vallasos, "felfele" mutogatott amikor azt mondta, valaki vagy valami nem akarja hogy nyerjen. De tudod mi ennel a patkanyabb dolog? Az amikor a tudatlan szurkoloknak csak felinformacioi vannak, mert arra sem veszik a faradtsagot hogy rendesen utana nezzenek valaminek, csak a kedvukre alakitott, illetve kedvuk szerint ertelmezett felinformaciok alapjan probaljak bemocskolni azt, aki jelen esetben szenvedo alanya az egesznek. Na az az igazi patkanysag... es tudatlansag is egyben.

Pont ettől jellemtelen... De még ha az első lett volna...

De nézzük a tényeket, ha már annyira "eredeti nyilatkozat"-ozol...

Ez a helyesbítés pont azért volt most szükséges, mert burkoltan ráuszította a szurkolóit a csapatra...
Az meg hogy a SAJÁT szerelőgárdájával lepacsizik, még nem azt jelenti, hogy az egész csapatot maga mögött érzi...

adamf1
#5 adamf1 2016. október 02. 15:16  
Agressor:
Ennél patkányabb dolog nem sok van. Indulatból elkezdi a mindenre fogékony szurkolók felé tolni a konteókat, olyan kérdéseket vet, amire konteós választ lehet csak adni, konteós módon kijelenti, hogy "valaki nem akarja, hogy nyerjen", és ezek után meg lehozza azt a polkorrekt nyilatkozatot, hogy bízik a csapatában. Nagyon szuper. Igaz, pont ennél a csapatnál már kétszer bajnok lett, miközben minden évben előjön sunyi módon az összeesküvéseivel... Tehát pöttyet hiteltelen már... De mégis mit várnunk egy ilyen jellemtelen embertől?

A legszebb öröm a káröröm. Élvezd ki a mai napot! ;)

Paberto
#4 Paberto 2016. október 02. 15:13  
Agressor:
Ennél patkányabb dolog nem sok van. Indulatból elkezdi a mindenre fogékony szurkolók felé tolni a konteókat, olyan kérdéseket vet, amire konteós választ lehet csak adni, konteós módon kijelenti, hogy "valaki nem akarja, hogy nyerjen", és ezek után meg lehozza azt a polkorrekt nyilatkozatot, hogy bízik a csapatában. Nagyon szuper. Igaz, pont ennél a csapatnál már kétszer bajnok lett, miközben minden évben előjön sunyi módon az összeesküvéseivel... Tehát pöttyet hiteltelen már... De mégis mit várnunk egy ilyen jellemtelen embertől?

Ez a jellemtelen ember ma korbe ment es mindenkivel kezet fogott a csapaton belul, ugy mint oszentsege a nagy auto tervezo es fejleszto (akinek Hamilton a VB cimeit koszonheti) Michael Schumacher. Ha megnezned az eredeti nyilatkozatot, akkor majd hallani fogod hogy nem a csapatot hibaztatta, mivel vallasos, "felfele" mutogatott amikor azt mondta, valaki vagy valami nem akarja hogy nyerjen.

De tudod mi ennel a patkanyabb dolog? Az amikor a tudatlan szurkoloknak csak felinformacioi vannak, mert arra sem veszik a faradtsagot hogy rendesen utana nezzenek valaminek, csak a kedvukre alakitott, illetve kedvuk szerint ertelmezett felinformaciok alapjan probaljak bemocskolni azt, aki jelen esetben szenvedo alanya az egesznek. Na az az igazi patkanysag... es tudatlansag is egyben.

Utoljára módosítva: 2016. október 02. 15:14

Agressor
#3 Agressor 2016. október 02. 15:06  

Ennél patkányabb dolog nem sok van. Indulatból elkezdi a mindenre fogékony szurkolók felé tolni a konteókat, olyan kérdéseket vet, amire konteós választ lehet csak adni, konteós módon kijelenti, hogy "valaki nem akarja, hogy nyerjen", és ezek után meg lehozza azt a polkorrekt nyilatkozatot, hogy bízik a csapatában. Nagyon szuper.
Igaz, pont ennél a csapatnál már kétszer bajnok lett, miközben minden évben előjön sunyi módon az összeesküvéseivel... Tehát pöttyet hiteltelen már... De mégis mit várnunk egy ilyen jellemtelen embertől?

adamf1
#2 adamf1 2016. október 02. 15:04  

GO Hamilton! Meg fogod csinálni, behúzod a 4. vb-t!

kimar
#1 kimar 2016. október 02. 14:39  

Na így kell hozzáállni, elismerésem.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa