Hamilton Valentino Rossi példáját követné

írta: M4Sport
2016. április 28. 09:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton a motoros legenda Valentino Rossit másolná. A Mercedes címvédője elárulta, már gondolkodik visszavonulása időzítésén, de mindenképp a csúcson szeretné abbahagyni.

A múlt évben egy hajszállal maradt le újabb világbajnoki címéről, legutóbb Jerezben pedig pole-jával és győzelmével jelezte, még mindig a legjobbak egyike. Bár Valentino Rossi koránál fogva (37 éves) már amolyan veteránnak számít a MotoGP mezőnyében, újra és újra bizonyítja, rajta nemigen fog az idő. És F1-es bajnoktársa, Lewis Hamilton nem titkolja, irigyli őt emiatt.

A brit elárulta, ő is szeretne olyan magas színvonalon versenyezni pályafutása utolsó szakaszában, mint az olasz motoros. „Valentino már a legidősebb motorosok egyike, de még mindig képes arra, hogy az élen legyen. Mindene megvan ehhez, és remélem, hogy én is hasonló helyzetben leszek a pályafutásom vége felé” – nyilatkozta a Mercedes ásza.

A most 31 esztendős Hamilton korábban már beszélt arról, hogy nem tervez 40 éves koráig versenyezni, de egy szerződéshosszabbításra még lát esélyt a Mercedesszel. Bevallása szerint már most is elmélkedik olykor a visszavonulás hogyanján. „Igen, így van. De hároméves szerződésem van, és remélem, hogy ezt követően kapok még egy hároméves szerződést” – tekintett előre, hozzátéve, tisztában van vele, hogy minél sikeresebb egy versenyző, annál nehezebb eltalálnia a megfelelő időzítést a visszavonulásra.

„Mindannyian kapzsik vagyunk, mindig többre vágyunk. Ha épp most nyerted meg a világbajnokságot, egészségesnek és fittnek érzed magad. Ráadásul van esély rá, hogy a következő éved is ilyen lesz, minden csak jól alakulhat. Emiatt nem akarod abbahagyni, hogy a másik srác ölébe hulljon a lehetőség. Maradni akarsz, újra megcsinálni. Tehát nagyon nehéz abbahagyni, és nem tudom, én vagyok-e elég érett és erős ahhoz, hogy hátat fordítsak valaminek, amit ötéves korom óta szeretek csinálni. Majd az idő eldönti.”

Ami a Forma–1 utáni életet illeti, Hamilton nem lát esélyt arra, hogy bármiféle szerepet is vállaljon a kategóriában. És még abban sem biztos, hogy más sorozatokban versenyezni fog-e. „Gyanítom, hogy lesznek elvonási tüneteim az első évben, és emiatt majd újra versenyezni akarok. Ki tudja? De az is elképzelhető, hogy épp az ellenkezője történik. Lehet, hogy örökre eltűnök! Minden sportoló a csúcson akarja abbahagyni, de ez egyfajta hazárdjáték. Sosem tudhatod, mikor állj fel az asztaltól. De ha már fölálltál, fölálltál. Visszaülhetsz még egy körre, de ha akkor már nem megy, ismét távozol, és ez szívás. Kivételes lenne, ha a csúcson fejezhetném be. De nem tudom, mikor érkezik el az esély erre. Most, amikor jó formában vagyok, nem akarom abbahagyni” – elmélkedett Hamilton.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Kepano
#1 Kepano 2016. április 28. 15:16  

Ergo beégne a Ferrarival? :DFORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert