Hamilton volt a második leggyengébb a mezőnyben – középpontban a rajt

írta: M4Sport
2016. június 17. 10:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Külön figyelmet fordít a rajtjai javítására a Montrealban újra beragadó Lewis Hamilton. Nico Rosberg lesben áll, s az újabb megingást várja.

Lewis Hamilton 2016-ban négyszer indulhatott a pole pozícióból, ám egyik alkalommal sem ő fordult el elsőként az első kanyarban. Ausztráliában, Bahreinben és Kanadában is koccanásokhoz vezetett gyenge rajtja, míg Spanyolországban az is kellett a Nico Rosberggel történt balesetükhöz, hogy a német elé kerüljön az első kanyarban.

Bár a múlt héten Montrealban Hamilton úgy fogalmazott, „nem emlékszem igazán, mi volt az első futamokon, de a legutóbbiakon egészen jók voltak a rajtjaim”, egyértelműen kijelenthető, a brit és a Mercedes is küszködik az indulásokkal. „Nem volt jó a rajtom, a mezőnyben az enyém volt a második leggyengébb” – ismerte el Hamilton Azerbajdzsánban. „Kínában viszont még az egész mezőnyből én indultam a legjobban. Hét futamból öt vagy hat rajtom fantasztikus volt, a többi viszont nem túl jó. Túl nagy a szórás. Mindenképp szeretnénk kiegyensúlyozottabbá válni. Minden nap foglalkozunk ezzel.”

A címvédő elárulta, beszélt Rosberggel a kanadai ütközésükről, mely a németet pályalevágásra kényszerítette az első kanyarban. „Ő ugyanazt gondolja erről, amit én: versenybaleset volt. Ez már a múlt, mostantól előre tekintünk. Ha én lettem volna az ő helyében, magam is ugyanúgy kívülről próbálkoztam volna.”

Rosberg nem titkolja, továbbra is számol azzal, hogy csapattársa gyengén rajtol, s ezt kegyetlenül ki is akarja használni. „Mostanság gondjai vannak a rajttal és az első kanyarokkal. Ez nem éppen az ő erőssége” – állapította meg.

A korábbi versenyző, Marc Surer szerint a Mercedesnek nagyon is el kell gondolkodnia azon, hogyan fejlődhetne az indulások terén. „A Ferrari alapvetően mindig jó rajtokat csinál. látni kell, hogy Hamilton kanadai rajtja nagyon gyenge volt, míg Vettelé nagyon jó. Így alakult ki ez a nagy különbség. De ez nincs mindig így. Szerintem a kuplungon múlik minden. Emellett a Ferrarinál hagyomány, hogy jól rajtolnak, már a múltban is erősek voltak ezen a téren. Szerintem a rajtok tekintetében ők a legjobbak” – fogalmazott a svájci.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják