Hamilton: Volt már jobb is…

írta: M4Sport
2016. június 11. 22:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár megszerezte a rajtelsőséget Kanadában, Lewis Hamilton nem volt tökéletesen megelégedve mai teljesítményével: úgy érzi, a csapattárs, Nico Rosberg fejlődött tegnap óta, ő pedig veszített tempójából. Nem meglepő tehát, hogy nem ezt tartja élete legjobb időmérős sikerének.

Az időmérő utolsó szakaszának első körei döntöttek, Rosberg ugyanis hibázott a második nekifutásban, Hamilton pedig nem tudta túlszárnyalni addigi legjobbját, így az ő markában maradt a rajtelsőség, melynek sorsáról mindössze 62 ezred döntött. „Ha nyersz, nem számít, mennyivel nyersz” – mondta a címvédő a hivatalos sajtótájékoztatón, öröme azonban nem volt teljes, hiszen ahogyan azt már ott is megemlítette, győztes köre nem volt tökéletes.

„Őszintén mondom, ez a kör nem volt nagyszerű” – ismételte el a Sky Sports kamerái előtt. „Nem tudom, el kellene-e ismernem, mondhatnám, hogy csodálatos volt. Őszintén, a tegnapi nap nagyon jó volt – tempó tekintetében is. Ez ma nem volt meg. Nem tudom, hogy a beállítások megváltoztatása miatt történt-e vagy más miatt. Elég volt, de nem annyira, amennyire szerettem volna. Tegnap fél másodperc előnyöm volt Nicóval szemben, mára azonban ez lecsökkent. Ő nyert valamennyit, én veszítettem. Megérkezett rám, jó volt! Nem ez volt a legjobb rajtelsőséget érő köröm” – magyarázta.

Bár nem jött össze az időmérős siker, Rosberg nem tűnt túlságosan csalódottnak, a sajtószobában például egy vicces megjegyzéssel indított. „Reméltem, hogy nem láttátok a TV-ben” – mondta, amikor hibájáról kérdezték, majd komolyra fordította a szót. „Az első kör nem volt elég ahhoz, hogy legyőzzem Lewist. De ennek ellenére rendben volt. A másodikon kockáztattam, és sajnos ez nem jött be. A csapat szemszögéből jó ez az eredmény, hiszen megmutattuk, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak ezen a különleges pályán is. Holnap bármi megtörténhet, főleg, ha az időjárás is úgy alakul. A második helyről meg lehet csinálni” – utalt a győzelemre.

A győzelemre, amiért ezúttal nemcsak egymással, hanem talán a Ferrarival is harcolniuk kell, Sebastian Vettel ugyanis „csak” egy tizeddel maradt el Hamiltontól, éppen ezért ő is számol a vörösökkel. „Őszintén mondom, úgy érzem, maradt még bennem, szóval, még van egy kis különbség, de a mai edzés szoros volt. Szerintem egyértelmű, hogy fejlődtek, a hosszabb etapokon pedig nagyon erősnek tűnnek. Szóval, lesz esélyük a holnapi futamon” – magyarázta, majd megkérdezték, mi állhat vasárnap közé és a futamgyőzelem közé. „Hé, rengeteg dolog közbejöhet! De eléggé erősek vagyunk, szóval remélem, megtartjuk a lendületet. Ha esni fog az eső, akkor a verseny hazárdjátékká alakulhat. Nehezebb lesz a dolog. A gumikra is nagyon oda kell majd figyelnünk” – zárta gondolatát.

Az időmérő edzés után hasonló gondolatokat fogalmazott meg a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is. „Holnap más lehet az időjárás, és ha esni fog az eső, akkor a mi eredmények nem lesznek relevánsak többé. Ha száraz lesz a pálya, akkor – ahogyan azt most is láthattuk – az első három-négy autó tempója közel azonos lehet” – mondta az osztrák szakember. „Az időmérő szoros volt! Láthattuk, hogy Vettel nagyot húzott a végén. Csak egy tized volt a különbség. Pozitív, hogy a versenyzők folyamatosan ösztönzik egymást a jobb teljesítményre. A harmadik edzésen mindig aggódunk kicsit, elég lesz-e a tempónk, de a srácok végül szépen összerakják az időmérőt. Ez Lewis egyik kedvenc pályája, szóval Nico teljesítménye is lenyűgöző volt” – értékelte a látottakat.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt