Hamiltonnak és Vettelnek is nehéz dolga lenne a Forma–E-ben?

írta: M4Sport
2016. április 22. 12:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A korábbi Forma–1-es versenyző, Lucas di Grassi úgy véli, a királykategória két legeredményesebb aktív világbajnokának, Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek is „nehéz dolga lenne” a tavaly útjára indult elektromos szériában, a Forma–E-ben.

Di Grassi a Mercedes és a Ferrari nagyágyúját is jól ismeri, a királykategória előtt ugyanis mindkét ifjú titánnal harcolt a Forma–3-ban; Hamilton Európa-bajnoki címet hozó 2005-ös szezonjában ő harmadik, Vettel pedig ötödik lett. A következő szezonban a GP2-ben is versenyzett Hamilton ellen, 2010-ben pedig a némethez és a brithez hasonlóan ő is a Forma–1-ben indult.

A királykategóriát egy év után el kellett hagynia, a megbízhatósági versenyeken viszont letette névjegyét, és a Forma–E-ben is szép eredményeket ért el (az első szezonban bronzérmes lett, most pedig vezeti a bajnokságot). Bár az elektromos szériát sokan érdekes kezdeményezésnek tartják, a bajnokságot még emelnék az F1 szintjére, a párizsi viadal helyszínén nyilatkozó di Grassi azonban úgy érzi, a királykategória két nagyágyúja is vért izzadna, ha a kategóriaváltás mellett döntene.

„Nehéz dolguk lenne, ha átjönnének a Forma–E-be” – mondta a CNN-nek. „Fantasztikus versenyzők, a mi generációnk legtehetségesebb pilótái, sőt még azt is mondhatnám, hogy a mi életünkben ők a legjobbak, de ha eljönnének a Forma–E-be, akkor nehéznek találnák a bajnokságot. Meg kellene tanulniuk a pályákat, hiszen az összes helyszín új, és mindegyik városi, tehát az ember nem gyakorolhat rajtuk” – folytatta a brazil.

„Azt hiszem, meghívom őket, hogy versenyezzenek ebben a szériában, még ha csak egyetlenegy futam erejéig is, csak hogy lássam, hogyan teljesítenek. Biztosra veszem, hogy versenyképesek lennének, de nem lenne könnyű dolguk” – magyarázta di Grassi, akivel később az Autosport is készített egy interjút, amiben hasonló gondolatokat fogalmazott meg.

„Egész életemben ezek ellen a srácok ellen versenyeztem. Ez a generáció roppant tehetséges. Nico Rosberg és Robert Kubica, Nakadzsima Kazuki, Vitalij Petrov, Sébastien Buemi valamint Timo Glock – ezek a srácok mind nagyon tehetségesek. Ez a bajnokság viszont más, és nagyon magas szintet képvisel. Egy ponton biztos, hogy sikeressé válnának, de nehéz azonnal megszokni egy, a többitől különböző autót és magát a koncepciót sem egyszerű megérteni” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

lönczi
#4 lönczi 2016. április 25. 13:36  
s60pcc:
tuti? :) http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/13264988/6/stock-photo-13264988-dangerous-chess-player.jpg

:D:D

Nem probléma. A kép csak illusztráció. :D

Masters_Of_Hardcore
#3 Masters_Of_Hardcore 2016. április 22. 22:10  

Mennyetek már.. mekkora király volt ez a srác amikor Monacoban a belső ívet védte le 200 LE-vel gyorsabb Alonso Ferrarija ellen... :D jött is a tele tenyér mutatás... :D EPIC. :) a többiek meg elengedék... chh.. na ennyit erről. Ezért fos az F1. mertt nem mindenki harcol, vannak akik besegítenek a másiknak... pedig kőkeményen védekezni kéne mindíg! áhh...

s60pcc
#2 s60pcc 2016. április 22. 21:54  
lönczi:
Szeretem ezeket a megszólalásokat. Ha már valaki nem tudott beteljesedni valamiben, de máshol tudja kamatoztatni a tudását és ott eredményeket ér el máris más szintre emeli a saját tehetségét. Én is megtudok verni egy világbajnok boxolót vagy akár egy sakkozót. A boxolót sakkban a sakkozót boxban.

tuti? :)
http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/13264988/6/stock-photo-13264988-dangerous-chess-player.jpg

lönczi
#1 lönczi 2016. április 22. 14:17  

Szeretem ezeket a megszólalásokat. Ha már valaki nem tudott beteljesedni valamiben, de máshol tudja kamatoztatni a tudását és ott eredményeket ér el máris más szintre emeli a saját tehetségét. Én is megtudok verni egy világbajnok boxolót vagy akár egy sakkozót. A boxolót sakkban a sakkozót boxban.

Utoljára módosítva: 2016. április 22. 14:20

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba