Hamiltonnak nem voltak kétségei

írta: M4Sport
2016. július 09. 20:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a pályalevágással megnehezítette saját dolgát, Lewis Hamilton nem kételkedett abban, hogy megszerezheti a rajtelsőséget a Brit Nagydíj időmérőjén, az előző körökön ugyanis sikerült tisztességes előnyre szert tennie a csapattárssal, Nico Rosberggel szemben.

A pénteki első szabadedzésen, majd a szombati gyakorláson és az időmérő első szakaszában is csak ezredmásodpercek választották el egymástól a Mercedes versenyzőit, a Q2-ben aztán Hamilton robbantott: hét tizedmásodpercet vert márkatársára. A címvédő az utolsó etapra is átmentette lendületét, első gyorskörét azonban törölték, amiért négy kerékkel elhagyta a pályát a Copse-ban.

Egy lehetősége maradt tehát, hogy legyőzze az élre kerülő Rosberget, ezt pedig úgy is ki tudta használni, hogy az elsőnél valamivel „gyengébb” kört futott. „Csak egy próbálkozásom volt, de végig magabiztosnak éreztem magam” – mondta később a Sky Sportsnak. „Az első köröm nem volt tiszta. A Q3 előtt eszembe jutott, hogy apám mindig azt mondogatta ne menjek annyira gyorsan. Tudják, amikor fiatalabb az ember még gyorsabban hajt az utakon” – jegyezte meg.

„A srácok azt kérték, csináljak egy tiszta kört, ne vegyem túl szélesen a kanyarokat. És mit csináltam? Az ellenkezőjét. De egyébként nem volt szándékos. A lehető legjobb kört akartam teljesíteni. Mindig mentális fölénybe kerülsz, ha megszerzed a rajtelsőséget, és meg akartam szerezni, magamnak és a csapatomnak. Amikor elvették, akkor is nyugodt maradtam, mert éreztem, hogy meglehet. Nico tudta, hogy előnyben vagyok, és az előny nem volt apró. Egészen jó volt az a kör! És meg akartam ismételni, vagy még jobbat akartam futni, és szerencsére sikerült” – magyarázta.

Holnap Hamilton 10 éves Forma–1-es pályafutása során negyedszer indulhat az első helyről hazai versenyén, ahol a várakozások szerint 150 ezer néző teszi majd tiszteletét (közülük pedig sokan az ő sikeréért szorítanak majd). „Mindig szerettem nehezebben megoldani a dolgokat. Ez határozottan jó érzés” – utalt az elhibázott gyorskörre. „Hihetetlen mennyien kijöttek a pályára. Micsoda tömeg! Nem tudják elképzelni, milyen érzés az autóban ülni, miközben ezek a srácok évről évre neked szorítanak. Minden évben erősebbek és egységesebbek. Ez a legjobb érzés a világon!”

„Ezeken a körökön egyszerűen érzed” – utalt a szurkolók biztatására. „A hetes kanyar után haladtam, végighajtottam a régi célegyenesen és arra gondoltam, hogy ez az érzés egészen életemben velem fog maradni. Amikor öreg leszek, és visszatérek ide egy bottal a kezemben még akkor is magammal fogom hordozni. És ez egészen csodálatos” – zárta gondolatát a háromszoros világbajnok, aki holnap zsinórban harmadszor nyerheti meg hazai versenyét.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. július 10. 09:38  

Vannak a nagy versenyzők, akik nyomás alatt gyakorlatilag jobban teljesítenek...Hamilton ilyen Vettel is és Sumi is az volt...

HairHungary