Hamiltonnak szüksége van "ellenségre"

írta: M4Sport
2016. október 09. 16:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Teher alatt csak még jobban teljesíti Lewis Hamilton – már csak azért is hiba lenne leírni bajnoki esélyeit Toto Wolff szerint.

Tíz ponttal nőtt Lewis Hamilton hátránya a bajnokságban. Nico Rosberg idei 9. győzelmét aratta – ennyi sikerrel egyetlen versenyző sem bukott még el bajnoki címet az F1 történetében. Csakhogy 21 futamos világbajnokságot sem rendeztek még soha, és miután a következő 4 versenyen is 25 pontot kap a győztes, a 100 megszerezhető egységhez viszonyítva még nagyon is van esély a címvédésre – igaz, jóval kisebb, mint pár futammal ezelőtt.

Toto Wolff szerint Hamiltonra azonban mindig jó hatással vannak a nehéz helyzetek. „Még nincs vége, négy futam hátravan. Lewis össze fogja szedni magát. Láttunk már hasonlót. Emlékezzenek csak, Rosberg hét futamot nyert zsinórban, majd Lewis szériája következett. Lewis nagyon erős, néha pedig szüksége van az ellenségekre. Ő így működik. Akkor teljesít legjobban, ha nyomás alatt kell dolgoznia, és van egy cél, amiért harcolhat. Biztosra veszem, hogy intenzív lesz a harc, és a szezon végéig fog tartani” – vélekedik a sportigazgató.

Megkérdezték tőle, mit tud most mondani bajnokának, aki a mögöttünk hagyott két hétben megélt egy drámai motorhibát, egy sajtóval való összezördülést, valamint egy újabb, sokba kerülő rossz rajtot. „Nem egy ilyen futam után kell rámutatni arra, ami egyébként is fáj neki. Le kell higgadnunk, meg kell tudnunk, mi történt, és össze kell szednünk magunkat. Az előző években megtanultuk, hogy huszonnégy órával később minden teljesen más, mint egy órával a futam után” – mondta Wolff.

„Azon lesz a hangsúly, hogy felépítsük Lewist. Erősen fog visszatérni. Tíz nap van az amerikai futamig, most nem kell rohannunk, mint a múlt héten. Malajziában dominálta a hétvégét, egészen a motorhibáig. A héten rendben volt. Nem tudom, a sajtótájékoztatón történtek hatottak-e rá, de én nem gondolom.”

Wolff azt is kiemelte – bár nem szeretné, hogy megtörténjen –, Rosbergnél is felléphetnek még műszaki problémák, melyek egy csapásra megváltoztathatnák helyzetét. „Lewis vissza fog térni. A harminchárom pont nagy különbség. Nehéz lesz fölzárkózni. De már láthattuk, hogy elég egy kiesés, miközben a másik huszonöt pontot kap a győzelemért, és a bajnokság újra nyitott. Bernie nyilván azt akarja, hogy az utolsó futamig nyitott legyen.”

„Mi viszont egyenlő feltételeket, egyforma autókat akarunk biztosítani számukra, hogy ez ne szóljon bele a bajnokság alakulásába. Ha az elmúlt három évet vesszük, eléggé kiegyenlített a mérleg a megbízhatósági problémák terén. Most tehát csak azt szeretnénk, hogy tiszta legyen a küzdelem a végéig” – fogalmazott.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#1 BP05 2016. október 10. 11:43  

Ezt most nem értem, ha akkor teljesít a legjobban hogyha van ellenfele és nyomás is van rajta akkor nem kellett volna most is vernie Rosberget? Mintha egy kis hiba lenne a Wolff logikájában :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak